חיפוש התמחות בגיל "מבוגר" וטיפים

  • שאלה לגבי גיל למציאת התמחות
    סטודנטית צעירה בנשמה | 19/04/2011 22:37

    שלום, אני מבקשת לדעת האם יש סיכוי לסטודנטית בגיל 59 שסיימה את הלימודים במכללה למצוא התמחות ? מהיכן להתחיל לחפש ? אבקש מספר טיפים. תודה מראש

    • חיפוש התמחות בגיל "מבוגר" וטיפים
      עו"ד זיו ביגלמן | 22/04/2011 14:36

      אכן אני צופה בקושי במציאת ההתמחות אך בהחלט ניתן למצוא. במקרה הנ"ל אני חושב שהכי טוב זה לנסות למצוא דרך אנשים/מכרים/חברים. בכל מצב צריך לשלוח קו"ח וגיליון ציונים לכל משרד אפשרי ולהדגיש את ניסיון החיים. הסיכוי למצוא התמחות קיים וממשי- אין לי ספק כי במידה ויש לך קורות חיים מרשימים ותצליחי להשיג ממוצע ציונים סביר הגיל שלך יהיה רק יתרון. כמובן שיש משרדים שיסתכלו על כך בדיוק ההפך שכן הם נוהגים תמיד להעסיק מתמחים "צעירים". לכן אני חושב שבסופו של דבר העניין תלוי רק בכך ובמידת ההשקעה שלך. כמו שאני אומר כל הזמן- מציאת התמחות זו עבודה במשרה מלאה, זה לוקח זמן אבל שווה את המאמץ חייבים להיות עם היד על הדופק ולשלוח קו"ח לכל משרה שמתפרסמת. לעניין טיפים בחיפוש התמחות: דבר ראשון צריך להבין שמציאת התמחות היא עבודה במשרה מלאה לכל דבר ועניין. זה אומר לשבת על המחשב או בכל מקור אחר שניתן למצוא בוא אינדקס עורכי דין (כמו דפי זהב) לפחות 4 שעות ביום ולחפש. פשוט לחרוש את כל לוחות הדרושים הקימיים (לרבות לוח הדרושים כאן באתר שהוא מומלץ בחום). לחפש זה לא אומר סתם לשלוח מייל או פקס אלא באמת לחשוב מה יעבור בראש של אותו עורך דין כשאר יקרא את קו"ח ומכתב הפתיחה שלכם. לכן חשוב לשלוח מכתב פתיחה קצר שיסביר מי אתם ולמה אתם רוצים לעבוד דווקא במשרד הזה ולמה מומלץ להעסיק דווקא אותכם. לכן משלוח מיילים תפוצתיים בלי יחס ספציפי למשרד ולתחום סוגר דלתות. מעסיק פוטנציאלי לא אוהב לקבל דואר זבל - וכן, מייל/פקס שנשלח תפוצתי ללא יחס אישי ספציפי למשרד הוא דואר זבל ובד"כ מי שרואה אותו ראשון היא מזכירה והיא ישר מוחקת את זה. לכן חשוב התוכן ומכתב פתיחה. כמו כן - לשלוח קו"ח לכל מייל/פקס של משרד שאתם מוצאים ולא רק דווקא משרדים שמחפשים מתמחים. אני שוב חוזר שעדיף לשלוח מייל שיסביר למשרד למה התחום שלו הוא התחום שאתם רוצים להתמחות בו ולא לשלוח -"סתם" למשרדים בלי לדעת את התחום שלהם. אין ספק כי אם משרד עוסק במשפחה ואותו סטודנט/ית יסביר למה תחום המשפחה מעניין אותו וזה חלום שלו לעסוק בו יתן לו יתרון עצום על "סתם" מישהו ששולח קו"ח. אותו דבר על כל התחומים כמו - פלילי, נזיקין, מיסים, עבודה, מנהלי, שווק ההון, נדל"ן וכו'. מציאת התמחות היא בהחלט דבר לא קל ולוקח זמן אבל חשוב לא להתייאש ובסופו של דבר 99% מהסטודנטים שלא מפסיקים לחפש - בסוף מוצאים אולי לא למועד שישר אחרי סיום התואר אבל גם המועד שאחרי הוא בסדר (חצי שנה הספקה לא תהרוג אותכם יש לכם לעבוד את כל החיים).