אני גאה בך

  • שערי משפט-כן
    אופיר | 25/03/2011 09:05

    כדי שלא אחשד בהיותי 'שתול' של מוסד כזה או אחר, ניתן יהיה לפנות אלי ואוכיח כי סיימתי את לימודי בשערי משפט אך בסמסטר האחרון. ולעצם העניין, התשובה לשאלת המקור היא מאוד פשוטה, אם אתה מתכוון להיות עוד עורך דין, כדאי שתלך לאוניברסיטה, לפחות שם המוסד יעשה משהו כשתחפש עבודה או התמחות, אם אתה מתכנן להיות יותר מזה: מצליחן, תותח, שאקל וכל שם תואר שתעדיף, אין זה משנה איפה תלמד אלא מה תעשה עם הלימודים. אני הגעתי להתמחות בלי בעיה 'למרות' היותי בוגר שערי משפט, כיון שהצלחתי כנראה להרשים את מעסיקי במה שיש לי להציע, העובדה שהגעתי משערי משפט נשארה זניחה ביחס לכל יתר הנושאים, לכן, התמקד בעיקר ולא בטפל, בכל מקום בו תלמד עשה את המקסימום להצליח, הציונים לא באמת חשובים, הידע שתצבור מהלימוד הוא החשוב. בהצלחה.

    • אני גאה בך
      יצחק | 17/05/2011 15:55

      כל הכבוד לך. למרות כל המלחמה הפסיכולוגית שלהאוניברסיטאות, רבים מתלמידי המכללות הבינוניות מוכיחיםכי עורך דין נמדד בשל יכולתיו ולא בשל יוקרת התואר.אם אני זוכר נכון לפני שנתיים שערי משפט הגיעו למקום השלישי   בחידון המשפט הישראלי בשנתיים האחרונותמכללת נתניה לקחה מקום ראשון בחידון הזה.וגם המכללה למנהל כמובן זכתה במקום ראשון לפני שנתיים.זה רק מוכיח שרמת הלימודים במכללות, בלי קשר לרמת הסטודנטים, לא פחות טובה מרמת הלימודים באוניברסיטאות.הכל תלוי בסטודנט, לא במוסד בו הוא נמצא.אגב במשפחה שלי די משמיצים את מכללת נתניה, שערי משפט וקרית אונו. ככה זה שחלק מבני המשפחה למדו באוניברסיטה.תלמידי המכללות, המשיכו להתקדם ללמוד היטב את החומר.בסופו של דבר תצליחו לא פחות מתלמידי האוניברסיטאותשמה לעשות, יש להם אמנם נקודת פתיחה טובה, אך זה משהו שלדעתי גם ישתנה עם הזמן.  לכולם יש הזכות ללמוד את המקצוע שהם רוצים ולהתקדםבחיים. אני רק מקווה שבאמת יחמירו את התנאים לקבלתרשיון, מאחר והמצב בשוק באמת לא נעים.בשורה התחתונה צריך לאפשר למי שבאמת רוצה ללמוד ולהכנס למקצוע היוקרתי הזה לקבל רשיון.סטודנטים יקרים בהצלחה לכולכם!