תגובה

  • עצות ומידע בנוגע להתמחויות
    שלי | 30/12/2010 23:49

    היי זיו, אני סטודנטית שנה ב לתואר כפול במשפטים וממשל במרכז הבינתחומי בהרצליה. סיימתי שנה א בממוצע 89.5 ועומדת כעת לפני תקופת הבחינות של סמסטר א שנה ב, עד כה לפחות בעבודות שנעשו אני שומרת על הממוצע. בתחילת השנה פתחתי חשבון בקודקס והכנסתי את כל פרטיי ולתומי חשבתי שאוטוטו אקבל הצעות לראיונות . מסביבי כולם כבר סוגרים התמחות לעוד שלוש שנים! מדובר על ספטמבר 2013 וכל חבריי כבר סגרו במשרדים המסחריים הגדולים בתל-אביב. רובם ככולם הגיעו לראיונות בעזרת מכרים ופרוקציות כאלה ואחרות. מקודקס אני לא מקבלת שום פניייה לראיון כולם שמים בהמתנה או פשוט לא מתייחסים והתשובות היחיות שכן קיבלתי זה שמאוד מתרשמים מנתוניי אך כל המשרות למועד זה כבר אויישו. האם הייתי שאננה כל כך כשלא נרשמתי בזמן לתוכנית אופק?" הגיוני ששלוש שנים מראש וכבר כל המשרדים הגדולים סגרו? מה יעשה מי שאין לו קשרים בעולם המשפט? האם הממוצע ומוסד הלימודים שלי לא יספיקו כדי להשיג התמחות טובה בדרכים כשרות? אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות, די מיואשת... אשמח לתגובות והצעות תודה מראש, שלי

    • תגובה
      ק | 01/01/2011 22:52

      היי. אני סטודנטית שנה ב' במסלול המקביל בשילוב של המנהל עסקים. אני מבינה את הבעיה שאת עומדת בפניה. את צריכה להבין שקודקס עם כמה שהוא מנסה לעזור במציאת התמחות אינו מספיק ורצוי מאוד שתשלחי עצמאית בפקס/מייל/דואר קורות חיים למשרדים שאת מעוניינת בהם. תתפלאי לדעת שאותם משרדים ששמו אותך בהמתנה יזמנו אותך לראיונות אם תשמשי בדרך תקשורת נוספת... אז האתר ההוא זו דרך טובה אבל לדעתי יש "לתקוף" בדרך נוספת.

      • שלי שלום
        עו"ד זיו ביגלמן | 02/01/2011 00:04

        קודם כל אני חושב שאת היסטרית יחסית. את לומד במקום נחשב ויש לך ממוצע מעולה- לא תהיה לך בעיה למצוא התמחות במשרד גדול. אל תביני רק על קודקס אלא תשלחי בעצמך קו"ח למשרדים שאת מעוניינת בהם. יש לך עוד המון זמן למצוא התמחות. חשוב לשלוח מכתב מקדים בו תסבירי למשרד למה את מתאימה להם וכן תפרטי להם את שאיפותיך וכו'. אין לי ספק כי לאור נתוני הפתיחה שלך את תמצאי מקום טוב.