התמחות ציבורי או פרטי

  • מה עדיף מגזר ציבורי או פרטי?
    מור | 14/12/2010 16:47

    אני מאוד מתלבטת האם לפנות למגזר ציבורי או פרטי לצורך התמחות אך איני יודעת אם אוכל להתקדם אם אפנה למגזר הציבורי?

    • התמחות ציבורי או פרטי
      עו"ד זיו ביגלמן | 17/12/2010 13:30

      לכל מקום יש את היתרונות שלו והחסרונות. באופן כללי יש כמובן הבדל איפה להתמחות במגזר הציבורי ואיפה להתמחות במגזר הפרטי. כלומר התמחות אצל שופט שלום שהיא מגזר ציבורי היא לא כמו התמחות בפרקליטות ואותו דבר התמחות במשרד קטן מאוד לעומת התמחות במשרד גדול ומוכר. אותו דבר גם אם נעשה השוואה מקבילה כלומר אני באופן אישי לא חושב שניתן להשוות בין התמחות במשרד הכי גדול שקיים בארץ ולבין להתמחות אצל אחד מהשופטים בעליון. לכן אני גם חושב שיש עדיפות למי שהתמחה בפרקליטות אצל פרקליט בכיר לבין מי שהתמחה במשרד קטן ולא מוכר. באופן כללי כל מקרה לגופו. לכן אי אפשר סתם לעשות השוואה בין מגזר ציבורי לפרטי. ההבדלים העיקריים: פרטי - שעות רבות, עבודה קשה מאוד, הרבה פעמים יש ניצול בשכר ואין שעות נוספות, עבודה מול לקוחות אבל לומדים המון ומי שעושה התמחות במשרד רציני ומוכר לומד איך להיות עורך דין אמיתי. ציבורי- הייתי מחלק בין התמחות בבתי משפט (מלבד עליון) ולבין פרקליטות/סנגוריה. בבית משפט הדעה בקרב המשרדים הפרטיים שמתמחים שם פחות עובדים קשה ולא יהיה להם קל לעשות את המעבר למשרד פרטי כי עכשו זה לא לעבוד מול אדם אחד (שופט) אלא לעבוד במערכת, עם כמה בוסים , יש לקוחות עצבניים והשעות רבות מאוד. בפרקליטות- מייצגים ממש כבר בהתחלת ההתמחות וזה נותן ניסיון ויתרון עצום על מתמחים אחרים וכמו כן מי שרוצה להמשיך אח"כ כעו"ד יש לו עדיפות ברורה במכרזים על מי שמגיע מבחוץ. בקיצור יש הבדלים רבים בין מגזר פרטי לציבורי וגם הבדלים פנימיים בתוך המגזר הפרטי והציבורי. לכן לדעתי צריך לפנות לכל המגזרים והמקומות ורק אחרי שמקבלים תשובה חיובית מכמה מקומות רק אז מתחילים להתלבט ולא להפך (כלומר להחליט מראש לא רוצה פרטי/ציבורי). בהצלחה.