את צריכה להצהיר על כל עברה שביצעת

  • רישום פלילי לעו"ד
    נעמה | 06/12/2010 16:45

    האם כסטודנטית למשפטים אוכל לעבור את בחינות הלשכה ולקבל תעודת עו"ד במידה וקיים לי רישום פלילי?מדובר בתיק על החזקת סם שנפתח כשלוש שנים לפני תחילת לימודיי, כרגע אני בשנה ב'.תודה רבה!

    • את צריכה להצהיר על כל עברה שביצעת
      עו"ד זיו ביגלמן | 12/12/2010 22:29

      בטופס תחילת ההתמחות את אמורה להצהיר על כל העברות בהן הורשעת. הלשכה אמורה לזמן אותך לשימוע בעניין זה. אני מאמין כי אם זה "העבר" היחידי שלך ועד למועד ההתמחות לא יהיו לך דברים נוספים אז לא נראה שיעשו לך בעיות. עד שתתחילי את ההתמחות יעברו עוד כ-3 שנים לכן עברה מלפני 6-7 שנים זה הרבה זמן. אבל קחי בחשבון שאת אמורה להצהיר על זה.

      • זיו שלום
        רונן | 13/12/2010 15:41

        בהמשך למה שכתבת,את מי הלשכה אמורה לזמן לשמוע? כל מי שהצהיר על הרשעה כל שהיא,כולל דין משמעתי, או רק מי שהיא מסרבת לרשום כמתמחה? קיבלתי נזיפה בדין משמעתי לפני שלוש וחצי שנים.

        • תשובה
          עו"ד זיו ביגלמן | 14/12/2010 15:19

          הלשכה יכולה לזמן את מי שהיא רוצה. למעשה היא מזמנת את כל מי שהיא רוצה לראות לפני שהיא מאשרת לו התמחות. לכן בד"כ המזומנים הם כאלה שעברו עברות משמעת במהלך הלימודים האקדמאים או כל שהצהירו על עברות פליליות וכו'. בקיצור הלשכה מזמנת כל מי שמבחינתה יכול להיות "בעייתי".

          • רישום במרשם המשטרתי
            צחי כהן | 16/12/2010 14:32

            יש לי רישום במרשם המשטרתי (לא במרשם הפלילי) לגבי תיק שנסגר מחוסר ראיות לפני כ 5 שנים יודגש כי לא הוגש נגדי כתב אישום מעולם . למיטב ידיעתי אין סמכות ללשכה לעיין ב "מרשם המשטרתי". שאלתי הינה מה עלי לעשות בעניין התצהיר ללשכת עו"ד?

            • אתה לא צריך להצהיר
              יניב | 16/12/2010 18:52

              כפי שאמרת,זה מחוץ להישג ידה של הלשכה וזה גם לא מעניין אותם(תיקים סגורים במרשם המשטרתי)ולכ אתה לא צריך להצהיר על כך.

            • לעו"ד זיו שלום
              צחי כהן | 16/12/2010 22:37

              אבקש לדעת את עמדתך בנוגע לרישום במרשם המשטרתי כפי שכתבתי לעייל אך ברשותך אחדד את שאלתי. בתצהיר יש את סעיף 4 המובן ממנו כי על המועמד להתמחות להצהיר "שלא התקיימה חקירה.." ידוע לי בבירור כי התקיימה חקירה אך בסופו של דבר התיק נסגר מחוסר ראיות והדבר מופיע רק במרשם המשטרתי כפי שציינתי לעיל. אודה לך על תשובתך.

              • אין לי מה להגיד לך
                עו"ד זיו ביגלמן | 17/12/2010 13:45

                שיקול שלך. הלשכה רוצה לדעת הכל! אפילו על עבירות מתקופת השירות הצבאי. לא נראה לי שמישהו דיווח על עבירת משמעת מהצבא :) - אתה שואל בטח איך אני יודע - אז פניתי בזמנו ללשכה והם אמרו לי שגם על עברות בצבא הם רוצים לדעת - :). לא נראה לי שהם בודקים כל דבר כי אין להם דרך לעשות כך. מבחינה עקרונית צריך להצהיר על הכל וכפי שאתה הבנת גם במקרה שלך. השאלה היא האם הם יכולים לגלות זאת - כפי שאמרת הם לא יכולים. האם שווה לקחת את הסיכון ולא להצהיר- החלטת שלך. שוב אני חוזר- הלשכה רוצה לדעת הכל, במקרה שלך אני לא רואה סיבה שאתה צריך לחשוש אם התיק נסגר, הם לא יכולים לעשות לך כלום. הכי לשאול עוד כמה פרטים על המקרה או לזמן אותך לשיחה. זה הכל.

                • הצהרה על תיק סגור
                  ויקטור | 22/02/2015 02:26

                  מה לגבי תיק שנסגר בחוסר עניין לציבור ודי סמוך לזמן תחילת ההתמחות?

                  לפי האמור בחוק המרשם הפלילי, כל מידע כזה שפוגע בקבלה לעבודה ובמקרה שלי פגיעה בעיסוק, לפרטים שאינם בסמכות הלשכה לקבלם לפי התוספת השלישית הינה עבירה פלילית.

                  אני קראתי את התצהיר ואת הסעיפים שהוא מפנה אליהם ואת בקשת הרישום שם נרשם בסעיף 3 "(לצרף, אם יש, כתב אישום, פסק דין וגזר דין)" ונראה על פניו שאין הכוונה להצהיר על תיקים סגורים.

                  דרישה כזו אף נוגדת את הדין שכן ההסכמה הינה רק למרשם, לכן גישה לרישום הפנימי של המשטרה מיועד לגופים מאוד מצומצמים ובין אלה לא נכללת הלשכה ומשכך לטעמי זאת עוד סיבה לא להצהיר על כך.