ברור לגשת שוב

  • מתחילה שנה ב' באוני תל אביב
    מור | 11/10/2010 17:20

    שלום!סיימתי את השנה עם ממוצע עלוב למדי של 78. חשבתי אולי לנסות לגשת שוב למבחן משנה א' כדי לשפר - האם זה כדאי?וכן, האם לחכות עד הציונים של שנה ב' לפני שאני מחפשת התמחות או לנסות אולי כבר עכשיו?

    • ברור לגשת שוב
      פרח | 12/10/2010 18:58

      78 זה כתם, זה כמו משקולת שתמיד תוריד לך את הממוצע למטה, חבל, חבל שלא עשית מועדי ב', מעכשיו תאמצי לך שמתחת ל-80 ולפעמים גם 80 עושים מועדי ב'.

      • כתם? ללמוד באת"א זה גאווה בפני עצמה
        תגובה | 14/10/2010 07:50

        עדיף להיות גם 78 מאת"א מאשר להיות מצטיין באונו. ולא, זה לא יח"צ אלא מציאות בשטח.

        • הצחקת אותי !
          פרח | 14/10/2010 10:41

          יש לי חברות אחת ממוצע 75, אחת 79 מאונ' ת"א, כבר שנה וחצי הם מחפשות התמחות! אז עם כל הגאווה, אלי התקשרו לפחות 20 משרדים לראיון רק על סמך הציונים.ואם היית קורא נכון אמרתי שהציון (!!) הוא כתם בגיליון, כי ריבוי 70מים מה לעשות לא מעיד יכולות בשמיים לא משנה איפה אתה לומד.לפני שאתה מדבר על "מציאות בשטח" תבדוק את עצמך, לא יודעת מאיפה הבאת את ההתרשמות הזו, אין לי ספק שאף משרד שיש לו אופציה בין 92 באונו ל78 בת"א באמת יבחר בת"א. ודרך אגב, היו חסרות לי רק כמה נקודות כדי להתקבל לבר אילן, הפסיכומטרי שלי מאוד גבוה וגם הבגרות, אז קצת תחשוב לפני שאתה מזלזל באנשים.

        • נכון
          hatul123 | 07/11/2010 21:24

          עבודה מהבית נוחות תפוקה גבוהה ולא צריך להתלבש לעבודה

      • תגובה, למציקה....
        אודי | 15/10/2010 00:07

        פרח את תקועה בציונים כאילו זה הדבר הכי חשוב, אני מאמין שבטח את לומדת או למדת משפטים, ואת בטח עם ציונים גבוהים, לידיעתך ציונים גבוהים במשפטים מעידים על דבר אחד והוא:זיכרון טוב!!!! אז אל תגרמי לאנשים להתייאש או לחשוש , כול אדם שיציג עצמו בפני מעסיק ויראה לו את היכולות שלו שאם הם יעלו על הציונים הלא גבוהים אזי שהוא יתקבל לעבודה, אני יכול להראות לך מס' רב של אנשים שיש להם ציונים גבוהים אך הם כ"כ טיפשים וחסרי יכולת לבצע פעולות בסיסיות משפטיות כגון כתיבת מכתב וכו'.... אז עם כול הכבוד לך ולהודעותייך תני לאנשים את ההזדמנות שלהם ואל תיהי מומחית לענייני ציונים או יו"ר המעסיקים בישראל!!!!! התשובות שלך לא ממש חשובות.

        • בכלל לא הבנת את הפואנטה
          פרח | 15/10/2010 12:56

          העניין היה לא לוותר לעצמך ולעשות מועדי ב' על 70, זה הכול, ברור שיש אנשים מטומטמים עם ממוצע של 90+ואני מכירה כאלה בשפע, הציונים זה לא חזות הכול, כמובן שאדם עם ציון 70 יכול להיות סופר אנטיליגנטי מאדם עם ממוצע 90, אבל להראות יכולות גבוהות אף פעם לא מזיק, במיוחד עם תחום מוצף ותחרותי כמו משפטים, אתה קודם כל צריך להגיע לראיון- רק אח"כ לעבור אותו ואחד הפרמטרים החשובים ביותר להגיע אליו הוא ציונים, זה הכול, הרי גם גם להיות מצב ששני סטודנטים מאונ' אחד ממוצע 85 והשני 75, עדיין עדיף להיות ברובריקת הממוצע הגבוה יותר.ואצלנו במכללה יש הרבה מבחנים עם איי4 וזה עדיין לא עוזר להרבה אנשים להוציא מעל 90.אין מה לתקוף אותי, אני תמיד בחורה שתמליץ לא לוותר, בסוף זה משתלם.

      • לכל מי שענה תודה רבה
        מור | 17/10/2010 21:29

        אפילו לפרח שבטח התכוונה לטוב.

        • בהצלחה מור
          פרח | 17/10/2010 23:28

          רק רציתי לתת לך דחיפה קדימה, את רק בשנה ב' ויש עוד זמן. בהצלחה רבה בהמשך הדרך.

    • לפרח
      נעמונת | 16/10/2010 19:33

      לאחותי בת ה21 יש ממוצע בגרות 104 ופסיכומטרי 692 והיא לא מתקבלת לאת"א וניגשת עכשיו לפסיכו נוסף למרות הציון המעולה ע"מ להתקבל. 70 או לא 70 כל מי שלומד באת"א בעל יכולות גבוהות- אפילו בשמים. הבעיה שהתחרות שם שונה. כשאת לומדת באת"א הנרמול הוא לא מול "האדם הסביר" או "האדם הסביר פלוס" אלא מול "המצטיין הסביר". לכן בנרמול של 78 זה דוקא לא רע להוציא את הציון הממוצע שהוציאו מצטייני השכבות שנאספו מכל הארץ ללמוד באת"א. גם במכללה למנהל יש נרמול, הוא נמוך וזה ידוע אבל "תחרות" שבה יש נרמול של 74 ורוב ה"מתחרים" הם אנשים סבירים היא הרבה יותר קלה מתחרות שבה הנרמול הוא 78 וכול המתחרים הם ללא יוצא מן הכלל מצטייני שכבות ובעלי ציוני פסיכו שהוציאו פחות מ 5% מהתלמידים בארץ. כי גם אם הם אולי טפשים בחיים- הם ללא ספק כו-לם בעלי יכולות לימוד מצוינות. ואני לא יודעת מה הסיפור של חברות שלך ולמה הם לא התקבלו. אולי השתמטו, אולי לא כריזמטיות במיוחד ואולי חסרות נסיון בכל סוג של עבודה אבל מרבית המעסיקים מודעים לזה ומעדיפים לקחת את החבר'ה של ת"א גם במחיר של כמה נקודות כי עם כל הכבוד גם אדם שהוציא 100 באונו סביר להניח ש95% מהמתחרים שלו בכלל לא התקרבו להתקבל לת"א. (ואני בכלל לא בטוחה אגב שיש נרמול באונו.) אני מניחה שהשואלת לא תגיע למשרדי טופ 10 אבל היא כן יכולה להתקבל למשרדי בוטיק מעולים ומשרדים בינוניים מהשורה הראשונה. ואני לא מבינה למה את כ"כ מזלזלת בה. אני מצאתי התמחות בתחילת שנה ב' כשהיה לי בזמנו ממוצע 92 במכללה למנהל- ואני יכולה להגיד בודאות שהיו משרדים שאפילו לא הזמינו אותי לראיונות למרות הממוצע וכן הזמינו את חברתי הטובה ביותר מת"א שלה היה "רק" 81. בסופו של דבר שנינו נתמחה באותו משרד בטופ 10 דוקא. ואל תזלזלי באף אדם ובכלל זה גם לא בשואלת על כך שלא נגשה למועדי ב'. באותה מידה היא יכולה להטיף לך למה לא נגשת לעוד פסיכו כדי להגיע לת"א ולא לשלם את השכ"ל שאת משלמת באונו...

      • הבהרה
        פרח | 16/10/2010 19:53

        חלילה שאני אזלזל, לא בבוגרי מכללות ולא בבוגרי אוניברסיטאות, אני מודעת לנרמול שיש באונ', אבל מהיכרות שלי עם כמה בוגרים, אני יודעת שזה בהחלט אפשרי עם עוד טיפה מאמץ לשפר את הממוצע, הרי ממוצע 81 לא חייב להיות רק 80מים, יכול להיות גם מבחן אחד 60- שאין כוח לשפר ואחד 90 למשל שמעלה.זוהי לא הטפה- היא שאלה שאלה ואני הבעתי את דעתי, לגבי השכר לימוד אני שילמתי 18,000 לשנה ולא 28000 כי הייתי על מלגת הצטיינות אז ההבדל הוא לא עצום.ברור שהאנשים שלומדים באונ' הם אנשים עם יכולות ממש טובות- רק שאם כבר נכנסת לאונ'- תוכיח את עצמך גם שם.ולדעתי אנשים שהמתמטיקה שלהם על הפנים- לא אומר שהתחרות איתם היא עם "האדם הסביר" לעומת אנשים עם מתמטיקה טובה מאוד שהפכו לדעתך ל"מצטיין הסביר" עצם זה שהם התקבלו לאוניברסיטה לא אומר שהם הגזע "הארי", זה אומר שיכולת ההצלחה בפסיכומטרי (שרמתו שנויה במחלוקת בינינו) היא יותר גבוהה.אחרת לכי תסבירי את כל הערבים שלמדו בחו"ל ונהיו רופאים, בסוף זה רופא וזה רופא, ואני בטוחה שגם לא פחות טובים.חבל שהמדד שלך לאדם חכם הוא מדד של אדם שהצליח בפסיכומטרי.

        • אני לא אמרתי את זה
          נעמונת | 17/10/2010 12:48

          לא אמרתי שחוכמתו של אדם נמדדת בציון הפסיכו שלו אבל חכמים ממני כבר בדקו והסכימו שהציון משקף יכולות לימודיות. ואגב זה ממש לא רק הפסיכו. תנאי הקבלה לאת"א הם כאלה שמבטיחים את זה שכולם שם גם היו מצטייני שכבה בתיכון-לשבת עם חבר'ה כאלה בכיתה כמתחרים בבחינות זה משהוא שיכול לערער לך את הבטחון לרוץ עם 80 למועד ב'. ואין ספק שאם יש 60 אז מומלץ לשפר אותו אבל ההודעה הקודמת שלך הביעה זלזול למשל "חבל, חבל שלא נגשת למועדי ב'" ומנין לך שלא נגשה? וההחלטה שהיא תתקשה במציאת התמחות ובוגרי מכללות מצטיינים תמיד יועדפו עליה. אני אומרת לך כאחת שעבדה בחברת השמה ודברה עם מעסיקים וגם סתם כאחת שהיתה בכמה ראיונות התמחות בעצמה - שתמיד ירצו את בוגרי ת"א גם בעלי ממוצע סביב ה 80. קודם כל זה לא ממוצע רע זה בדיוק הנרמול. ולפעמים יקבלו אותם למשרדים שלא יסתכלו על בוגרי מכללות בכלל בלי קשר לממוצע ולשם המכללה הספציפית. 92 במכללה למנהל עדיין אילץ אותי לשמוע פעם בראיון היחידי בחיים שסדרו לי בעזרת קשרים את המשפט שלא אשכח " יש לנו מתמחים מצוינים. בד"כ תלמידים באוני' ת"א". סגרתי במשרד גדול יותר, טוב יותר והמשכורת בו גבוהה משמעותית אבל את המשפט ההוא אני לא ישכח ולכן את אחותי דרבנתי לפסיכו חוזר כדי שלא תאלץ לשמוע אמירות כאלה בחיים. תלמידי ת"א מקבלים השכלה משפטית מעולה בפקולטה הטובה בארץ (אולי השנייה ברמתה) וגם אם הציונים שלהם הם לא רק 90 יש סיכוי סביר להניח שאם היו לומדים בכיתה רגילה יותר אז הם היו עדיין סובלים כמו כולנו מהנרמול אבל הרבה פחות.

          • כניראה שכל אחת מדברת מהניסיון שלה
            פרח | 17/10/2010 13:52

            הניסיון שלי אומר תלמיד ממכללה 92 או מאונ' 78, ילכו על תלמיד המכללה.כל אחד בוחר לפי ראות עינו וזה הכול, אל תשכחי רק שהתחרות היא לא רק בין תלמידי מכללות לאוניברסיטאות, אלא מאוניברסיטה לאוניברסיטה, אחד שיגיע עם 78 ואחד שיגיע עם87 למי את חושבת שיהיה יתרון?אני אישית הייתי מעדיפה בוגרי מכללות מצטיינים ולא בוגרי אונ' בממוצע 78, כל אחד וראות עיני, מספיק עם קידוש האונ', בסה"כ הפסיכו שלהם יותר גבוה, זה כל ההבדל בינינו, ולהגיד לך את האמת? לא בטוח שאם היו לומדים במכללה היו מצטיינים, בכלל לא בטוח, קראי לזה זלזול או מה שבא לך, המבחנים לא יותר קלים, וגם בחלק מהמכללות יש נרמול.

    • היי מור
      נעמונות | 16/10/2010 19:41

      ללא קשר לתגובתי הנוספת בשרשור, אני באמת חושבת שהממוצע שלך לא עד כדי כך נורא ולא סותם לך אפשרויות למרבית המשרדים בארץ. עם זאת אם יש לך אפשרות לעשות מועדי ג' ע"ב מכסה או קורסים חוזרים אז באמת יהיה לא רע אם תגשי למבחן או שניים של שנה א' כדי למקסם סיכויי קבלה. אני חושבת שכדאי שתתחילי לחפש התמחות עם כולם. זה נכון שאנשים מוצאים התמחות גם בשנה ג' ואפילו ד' אבל במשרדים טובים זה רק ע"ב מקום פנוי וביטולים. מה שכן אני לא ממליצה לך לשלוח קו"ח למשרד שאת יודעת בודאות שמרכיב הציונים הוא פרמטר הכי חשוב לקבלה אליו ואם מודעה מסוימת רושמת מצטייינים בלבד או משהוא כזה- אז באמת כדאי שתגישי מועמדות לאותו משרד רק במידה שתשפרי את ציונייך ועדיין לא תהיה לך התמחות אחרת ביד. אני באמת מאמינה שיהיה בסדר. בהצלחה

      • תודה רבה על התגובה
        מור | 17/10/2010 21:37

        לא רק מועילה, אלא גם מרגיעה טיפ-טיפונת.