בחירת תחום התמחות

  • התמחויות
    אבי | 18/09/2010 23:45

    שלום האם לאחר סיום לימודי המשפטים ניתן להתמחות במס' תחומים ? כיצד מתמחים במס' תחומים שונים והאם יש הגבלה על כמות התחומים שאני מעוניין להתמחה בהם ? האם אפשר להתמחה הן במישור הפלילי והן בתנועה ? תודה וגמר חתימה טובה.

    • בחירת תחום התמחות
      עו"ד זיו ביגלמן | 19/09/2010 01:26

      אבי שלום, למעשה אין במשפטים תחום התמחות כמו ברפואה, בו הסטאג'ר מתמחה בתחום ספציפי. במשפטים (ואולי חבל שכך) אין הגבלה לתחום העיסוק של עורכי הדין. ההפך הוא הנכון, עפ"י כללי האתיקה אסור לאף עו"ד להציג עצמו "כמומחה" בתחום משפט מסוים. לא תמצא עורך דין (אלא אם הוא עובר על החוקים) שמגדיר עצמו מומחה בתחום המסחרי או מומחה בתחום המשפחה/נזיקין/פלילי וכו'. כל עו"ד יכול לעסוק בכל תחום משפט שיחפוץ. בפועל הרבה משרדי עורכי דין בוחרים (מרוצונם בלבד) להתמקצע בתחום מסוים לכן אתה יכול לשמוע על משרד עורכי דין שעוסק בנדל"ן משרד שעוסק בפלילי/משפחה /נזיקין וכו'. במשרדים הגדולים בארץ יש מחלקות לכל תחום כך שמשרד בתור משרד שהוא יחידה אחת עוסק בהרבה תחומים. לכן לשאלתך אין קטע של הגבלה בבחירת תחום ההתמחות. השאלה היא באיזה תחום אתה רוצה להתמחות ולבסוף מהוא התחום המשפטי שבו יעסוק המשרד שבו תעשה את ההתמחות שלך. מקווה שהסברתי לך את המציאות בצורה ברורה. בהצלחה