תמיד עדיף ללמוד באוניברסיטה

  • בחירת מוסד לימודים- מרכז אקדמי כרמל
    ענבל | 29/08/2010 21:19

    אני בת 24 מחיפה ומעוניינת ללמוד משפטים. לפני כחודשיים סיימתי את השלמת הבגרויות ואני מתלבטת בבחירת המוסד האקדמי. אבקש יעוץ בנושא. האופציות העיקריות הן מרכז אקדמי כרמל או אוניברסיטת חיפה. עבור קבלה לאוניברסיטה עלי לעשות פסיכומטרי ועבור מרכז אקדמי כרמל אין צורך בפסיכומטרי. הענין המרכזי הוא שעבורי אין כל שיקול בבעיה של מציאת מקום עבודה כאשר אהיה עו"ד, מאחר שאני עובדת מדינה (מזה 8 שנים) ויש לי כבר משרה בטוחה שמורה. אני רק צריכה את התעודה. האם לדעתכם במקרה שלי עדיף ללמוד במכללה, מאשר להשקיע באוניברסיטה כאשר אין לי צורך בעתיד לחפש עבודה?

    • תמיד עדיף ללמוד באוניברסיטה
      בוגר מכללה | 29/08/2010 23:27

      לטעמי, תמיד עדיף לשאוף ללמוד במוסד הטוב ביותר אליו ניתן להתקבל כשהעדיפות תמיד לאוניברסיטה. אכן, אם אינך זקוקה להגיש מועמדות להתמחות בדרך המקובלת, זה מוריד ממך הרבה לחץ ודאגה אבל אל תחשבי שהחיים במכללות קלים: כיוון שקיים שם סוג של "רגשי נחיתות" מול האוניברסיטאות, הם עושים כל מאמץ למרר לך את החיים כסטודנטית. הגשת אינספור עבודות, מבחנים עם חומר סגור הדורשים שינון אינסופי, בדיקות דווקניות של התשובות ועוד ועוד מטעמים. מקווה שעזרתי מעט, בהצלחה!

      • מרכז אקדמי כרמל
        עו"ד זיו ביגלמן | 29/08/2010 23:49

        המכללה הנ"ל עוד לא קיבלה אישור מהמל"ג לתת תואר ראשון במשפטים לכן הבוגרים שלה לא זכאים להתחיל התמחות ואח"כ לגשת לבחינות הלשכה. אני ממלי לך לבדוק זאת היטב טרם הירשמותך. כמו כן קחי בחשבון שבעקבות שינוי החוק, התמחותך תמשך שנתיים שלמות לכן מהיום שתתחילי ללמוד ועד שתסיימי ותקבלי את הרישיון יעבור 6 שנים לכן יש חשיבות רבה למקום הלימודים

        • שאלה קטנה
          ענבל | 30/08/2010 07:57

          מדוע אם אבחר ללמוד במרכז האקדמי כרמל אצטרך להתמחות במשך שנתיים? החוק החדש חל רק על מכללות? למיטב הבנתי, עפ"י דבריך, אם אלמד באוניברסיטה אצטרך להתמחות במשך שנה בלבד. האם כך הוא הדבר? בענין הערתך בנוגע לאישור המל"ג, כך מופיע באתר שלהם ומפורסם על ידם בענין המרכז האקדמי כרמל: מוסד להשכלה גבוהה שאינו נתמך מן הקופה הציבורית. קיבל היתר ביולי 2008 לפתוח מוסד להשכלה גבוהה ולקיים בו תכניות לימודים לקראת: מסלולי לימוד תואר ראשון במנהל עסקים (B.A) תואר ראשון משפטים (LL.B) תואר ראשון במתכונת דו חוגית במנהל ציבורי (B.A) תואר ראשון במתכונת דו חוגית בכלכלה(B.A) תואר ראשון במתכונת דו חוגית בלוגיסטיקה(B.A) האם פירוש הדבר שקיימים האישורים הנדרשים עבור מכללה זו לצורך סיום הלימודים? בתודה מראש - ענבל

          • כולם צריכים לעשות התמחות שנתיים
            עו"ד זיו ביגלמן | 30/08/2010 08:52

            כולם צריכים לעשות התמחות שנתיים! ציינתי שאת חייבת לקחת בחשבון שכן יש הבדל בין בוגר אוניברסיטה מוכרת לבין מכללה חדשה מבחינת תעסוקה בעתיד. לעניין מכללת כרמל- לדעתי הם לא מוכרים ע"י לשכת עורכי הדין. כיוון שהלשכה מפרסמת באתר שלה רשימת מוסדות מוכרים שעודכנה בפעם האחרונה ב-2004 - פניתי בעצמי ללשכה בשאלה לעניין המכללות החדשות שנפתחו. ברגע שאקבל תשובה אני אעלה אותה כאן. אני מציע שפשוט תתקשרי למכללה ותשאלי האם הלשכה מכירה בתואר וניתן להתחיל התמחות ולגשת לבחינות הלשכה. תואר ראשון שלא מוכר ע"י הלשכה לא שווה כלום!!!

            • תודה על תשובתך המהירה
              ענבל | 30/08/2010 12:48

              כמו שציינתי, מבחינתי אין בעיה של תעסוקה בעתיד מאחר שאני לא מתכוונת לעזוב את מקום עבודתי, אלא להישאר ולעבוד בו כעו"ד עד הפנסיה. תודה רבה על תשובתך המהירה, עזרת לי מאוד, ואני חושבת שארשם לקורס פסיכומטרי ואנסה להתקבל לאוניברסיטה כל טוב לך !!

              • התמחות שנתיים - סופי?
                שמעון | 30/08/2010 23:03

                זה סופי שההתמחות הוארכה לשנתיים למי שמתחיל ללמוד השנה, כלומר עוד חודש וחצי? כי הבנתי שהחוק עבר אבל הוא צריך להתפרסם ברשומות, ורק אחרי זה הוא נכנס לתוקף, ונכון ללפני שבוע הוא עוד לא התפרסם. משהו השתנה מאז?

    • כמה דברים לא מסתדרים בשאלתך
      רונן | 04/09/2010 11:48

      א. התחלת לעבוד מדינה בגיל 16 ???? ב. לא ציינת אם באפשרותך ללמוד לימודי בוקר באונ' או שאת מוגבלת ללימודי ערב במכללה בלבד. האם הלימודים הינם בנוסף לעבודה הרי שיותר קל ללמוד במכללה מאשר באונ' וגם זה שיקול. ג. באונ' הלימודים זולים בשליש וגם זה שיקול ד. כמי שלומד שם הרמה במכללת כרמל לא גבוהה ותצאי עו"דית פחות טובה אך אם מובטחת לך התמחות ותוכלי לגשר על הפער במקצועיות ואחריות אישית הרי שזה אפשרי. בהצלחה

      • לשאלתך
        ענבל | 04/09/2010 17:15

        א. אכן כן, התחלתי לעבוד בגיל 16 במקום עבודתי. ב. הלימודים הם בנוסף לעבודתי (שהיא כמובן במשרה מלאה + ) ולכן אני מוגבלת אך ורק ללימודי ערב *האם אין מסלול לימודי ערב באוניברסיטה?? בברכה- ענבל

        • למיטב ידיעתי
          רונן | 04/09/2010 19:30

          אין מסלול ערב באוניברסיטת חיפה וזה משהו שיכולת לבדוק מיד.. במקרה שלך ובמידה ואת גרה באיזור חיפה הברירה של מרכז אקדמי כרמל היא הרע במיעוטו. אם את רוצה יותר פרטים את יכולה לפנות אליי vardiro@walla.co.il או ישירות לפנות ליועצי השיווק של המכללה

      • אין מצב שאתה לומד בכרמל חרטטן
        ערן | 05/09/2010 11:04

        מעניין איפה אתה לומד, אם בכלל.. מעניין יותר באיזו מכללה מתחרה אתה עובד.