הי דינה

  • דרוש סטודנט המעוניין לתרום מנסיונו ומזמנו-בבקשה!
    דינה | 27/08/2010 17:26

    היי, הסיפור הוא כזה....סבי וסבתי עולים חדשים מרוסיה,אמנם כבר לא כלכך חדשים אך השפה העברית שלהם לוקה בחסר,שניהם פנסיונרים כמספר שנים אך עדיין מועסקים. תנאי ההעסקה שלהם גובלים בניצול ציני של מצבם,ללא שכר מינמיום,ללא תשלומים שנתיים כמו דמי הבראה וכ'ו.שניהם מועסקים בתנאים אלו כמספר שנים.כמובן, בשל הפחד מפיטורים והרצון לשמור על מקום העבודה שבו נאחזים בלית ברירה הם מסרבים להתלונן ולדרוש את המגיע להם.כמי שאין לה נסיון בתחום,אשמח לעצות,בשל חוסר הידע שלי אינני יכולה לפנות למעסיקיהם.אנא מכם-עזרה! תודה מראש:)

    • הי דינה
      שרונה | 29/08/2010 13:58

      במידה וישנו חשש שכזה אני ממליצה לך לפנות ולהעזר בקליניקות של הפקולטה למשפטים של בר אילן ללא תשלום וכן המידע הינו מקצועי ביותר ואישי.

    • אני יכול לנסות לעזור
      סטודנט בעברית | 04/10/2010 15:06

      לא יודע כמה סטודנט יכול לעזור כי אסור לנו לתת יעוץ משפטי, אבל תשלחי לי מייל ואעזור במה שאני יכול. יש לי קצת נסיון בתחום. עקרונית, לגבי עובדים שמפחדים שיפטרו אותם, פתרון נפוץ הוא לחכות עד שמסיימים לעבוד ואז לתבוע הכל. לגבי רוב התנאים הסוציאליים זה אפשרי.