אנסה לעזור

  • האם מאוחר מידי?
    איריס | 15/08/2010 10:37

    חושבת להגשים חלום וללכת ללמוד משפטים. אני כבר בת 42 מורה עם תואר ראשון. ואם לילדים. ככל הנראה המקום הוא המכללה בקרית אונו. השאלה..האם הלימודים קשים ? האם יש צורך בהמון שעות השקעה בבית האם יש הרבה עבודות? האם בכלל בגילי יש סיכוי למצוא סטאז? עבודה? מודה מראש על כל תשובה שתעזור לי בקבלת החלטה

    • אנסה לעזור
      אמיר | 15/08/2010 20:54

      הלימודים שם קשים והמבחנים לפעמים גיהנום, אולם אפשרי ללמוד ולעבוד בו זמנית במסלול ערב. ישנן עבודות בכל קורס הדורשות קריאה מעמיקה בפסקי דין. לגבי סטאז' - גם כאן השאלה קשה ולדעתי תקבלי תשובה אמינה אך ורק במשרדים עצמם. אף אחד לא יוכל לענות על השאלה הזו שלא מתוך תחושה אינטואיטיבית. קחי בחשבון 5 שנים נוספות מינימום, לימודים + סטאז'. בהצלחה!

      • תודה על תשובתך. קצת נבהלתי..  לת
        איריס | 15/08/2010 22:31

    • אפשר להתחיל ללמוד גם בגילך
      אורנה | 16/08/2010 16:56

      אין סיבה שלא תצליחי ללמוד משפטים ואף להצטיין בלימודייך בטח אחרי שנים של נסיון כמורה ואחרי תואר ראשון. בנוגע לסטאז' אני לא יכולה לאמר כי אני ממש בימים אלה סגרתי לעצמי את הסטאז' ואני לא ממש יודעת מה היחס של המשרדים לגיל. אני יכולה לספר לך שאני לומדת בקריה האקדמית אונו ושלומדות איתי 2 בחורות אימהות (אחת בת 30 והשניה בת 32) ושתיהן מצליחות יותר מרוב הסטודנטים במחזור שלי (אחת מהן מצטיינת דיקן) הן פשוט בחרו בתכנית שמתאימה להן בה הן לומדות כל השנה וככה יורד מהן הרבה עומס

      • תודה על התשובות ועוד שאלה
        איריס | 16/08/2010 21:00

        האם זה נכון שלבוגרי המכללות קשה מאוד למצוא סטאז? האם הסינון הראשוני שמשרדי עו"ד עושים הוא בין בוגרי מכללות לבוגרי אוניברסיטה? האם קרית אונו נמצאת בתחתית הרשימה? (בה אני מתעתדת ללמוד)

        • קשה, אך לא בלתי אפשרי
          עידו | 16/08/2010 21:35

          בשוק העבודה היום קשה לבן 42 למצוא עבודה, ושוק המתמחים במקרה הזה אינו יוצא מן הכלל.המתמחה האידאלי עבור המשרדים הפרטיים הינו רווק צעיר, שיוכל לעבוד שעות רבות ביום תמורת שכר מינימום.קשה - אך לא בלתי אפשרי. אני בטוח שתמצאי מי שיעריך את גילך ואת הנסיון התעסוקתי שלך.במקרה שלך, אני לא חושב שישנה הרבה אם התואר הוא מאוניברסיטה או ממכללה. את לא משוחררת צבא ללא נסיון. במקרה שלך לנסיון התעסוקתי ולהמלצות (שאני מקווה שצברת...) יהיה משקל כבד בהרבה.

        • תשובה
          שיר | 17/08/2010 03:43

          המכללה מתפתחת מהר מאד ותנאי הקבלה גדלים בכל שנה.קצת מוזרה לי שאלתך בקשר ל"תחתית הרשימה" - מאחר ומעולם לא שמעתי ביטוי כפי שהצגת בעולם האמיתי. בחודשי יולי אוגוסט חלק מהמוסדות מתחילים להפעיל מערך שיווקי ובכל שבוע מוסד אחר (כולל אוניברסיטאות) זוכה לקבלת פנים "אוהדת"... תקופה די משעשעת בשוק רווי :-)

          • אפשרי בהחלט!!!
            אור | 22/08/2010 13:57

            בתור אחת שסיימה באונו ואוטוטו מסיימת התמחות במקום מצויין, אני יכולה להעיד כי הלימודים אינם קשים ובוודאי שאינם גיהנום כפי שתיאר/ה זאת הקודמ/ת. אל לך להילחץ, סיימתי את התואר בהצטיינות ועבדתי במשרה מלאה, ואם להיות כנים התואר איננו קשה יתר על המידה ובהחלט יותר מאפשרי. אני למדתי במסלול ערב ורוב חבריי הם אנשים מבוגרים (40-55) שסיימו את התואר בכבוד. עדיף מאוחר מאשר לעולם לא! בהצלחה!

            • ושוב אזכיר לכולם
              ק | 22/08/2010 23:15

              תשובות אמינות תקבלו במוסדות עצמם או מחוץ לפורום אנונימי.

    • איריס
      דניאל | 18/08/2010 11:58

      בוקר טוב איריס יקירתי, גם אני בת 40 כיום .. אם לשלושה ילדים וחד הורית. בגיל 33 לאחר גירושין כשהילדים היו בני שנתיים שלוש וקצת וחמש.. התחלתי ללמוד משפטים, החלטתי שאם קשה גם כך.. כדאי שיהיה גם משהו עבורי..ולא רק בעבור אחרים , ילדים, בית,עבודה וכו'.. לא אשקר ואומר שהיה קל.. אבל איריס, היה שווה!!! היום התואר תלוי לי בגאווה מלאה ואני מאושרת מהשגים גם שהיה ממש קשה... חוץ מזה - מה יותר כייף מלברוח מהבית ולהתרועע עם ילדים סטודנטים במכללה???? :) יאללה לכי להגשים חלום.. מותר לנו להיות אגואסיטיות לפעמים. אשמח לדבר איתך עם תצטרכי 0524332002 דניאל

      • תודה רבה על התשובות ותודה לך דניאל משהו יודע האם
        איריס | 19/08/2010 21:51

        ניתן עדיין להרשם למכללה למנהל בראשון

        • :-)
          המבין | 19/08/2010 22:12

          קצת מוזר הייתי אומר...

        • :-)
          המבין | 19/08/2010 22:13

          קצת מוזר הייתי אומר...

          • גם אני חושבת שזה מוזר
            סתיו | 19/08/2010 22:21

            מדוע לא להתקשר לשם לבדוק? אני מריחה ריח של "כסף" באוויר :)

          • חחחח "המבין": הם חזרו!!!!  לת

          • עוד מעט גם לי יהיו שאלות... והרבה
            צייד שיווק | 20/08/2010 19:13

            כבר מהשאלה ההזוייה על ה"תחתית" הבנתי..

    • התחום מוצף בטירוף, אין עבודה. תחשבי טוב.  לת
      שלא תגידי לא ידעתי.. | 18/08/2010 17:26