שטוית

  • התחלת לימודי משפטים
    שמעון | 01/08/2010 15:59

    שלום, אשמח לדעתכם. אני בן 28, בעל תואר שני במדע המדינה מהאונ' העברית, ובגלל קשיים רציניים במציאת עבודה וכיוון כללי, נרשמתי והתקבלתי למשפטים באונ' חיפה. מצד אחד, תמיד רציתי להיות עורך דין, ולמעשה התחלתי ללמוד מדע המדינה רק כי לא התקבלתי בזמנו למשפטים. את התואר השני המשכתי באינרציה. מצד שני - אני כבר בן 28. גם עם זה שיש לי ללמוד שישה סמסטרים ולא שבעה (מורידים לי את כל הנקודות מחוץ לחוג בגלל התארים האחרים), אני עדיין אסיים בגיל 31. עם שנתיים התמחות, עורך דין אני אהיה רק בגיל 33. זה מאוחר מדי? לדעתכם האישית, לעורך דין מתחיל בן 33 יש בכלל סיכוי להשתלב בשוק, או שאין סיכוי מול ילדים בני 26? מה דעתכם הכנה?

    • שטוית
      פרח | 01/08/2010 16:43

      באמת שאין לך מה לדאוג, אני אישית למדתי במסלול בוקר (התחלתי ללמוד בגיל 21.5 ועכשיו סיימתי 24.5, ששם חופשי היו בני 27 28 , חוץ מזה שבמסלול ערב, הכי צעיר הוא בן 31 כמעט, כולם שם עברו 40 ויש גם שעברו 50 וגם 60 (תתפלא, יש בני 60 שהולכים ללמוד משפטים) וגם רופאים, אנשים שזו הקריירה השנייה שלהם, להיות בת 24 זה לא ממש יתרון כי בראיון מסתכלים עלייך כמו ילדה, פשוט אמרו לי "את ילדה", לדעתי זה יתרון להיות בוגר גם בעיני המשרדים. אז אם הגיל הוא מה שעוצר אותך, אז אל תחשוש, כמובן יש את הקטע של אם יש לך ילדים או לא- וככה תוכל לעבוד פחות- זו כבר בעיה לא משנה בן כמה אתה, למרות שאת זה מפנים במיוחד כנגד נשים.

    • דעתי הכנה
      מעיין | 01/08/2010 16:48

      היי שמעון, אני סטודנטית למשפטים במכללה למנהל, מסיימת כעת את התואר ולקראת התמחות. לדעתי הינך צריך לשקול טוב טוב את ההחלטה מכיוון שאכן מדובר בגיל שבו אנשים כבר בקריירה פעילה ולא לקראת מבחני לשכה. אני אמליץ לך מה שהמליצו לי בשעתו- שאל את עצמך לאן אתה רוצה להגיע, היכן אתה רוצה להיות בעוד 5/10 שנים, מה הכיוון שלך? מה מעניין אותך? ואז תעשה מה שצריך כדי להגיע לשם. אל תעשה תואר נוסף מבלי שתהיה לך דרך ברורה קדימה. אני למשל מאוד מתחברת לאקדמיה, ומאוד מתחברת לתחום של שוק ההון וחברות, לכן, סיימתי תואר ראשון במסגרת אזרחי מסחרי, אני אתמחה במשרד גדול שעוסק בתחום החברות ושוק ההון, במקביל אני אעשה בת"א תואר שני במשפטים שדרכו אתמקצע בפן המשפטי של חברות, ולאחר מכן אעשה תואר נוסף בכלכלה. אני רק בת 23 ועדיין חושבת 10 שנים קדימה. אני ממליצה לך לחשוב טוב, וממליצה לך לנסות לתקבל לאוניברסטת ת"א או ירושלים, הן המובילות בתחום, ואוניברסיטת חיפה לא כ"כ נחשבת לכן אם כבר בגיל מאוחר ואם כבר משפטים (תחשוב שעד שתסיים כמה עו"ד יהיו....עשרות אלפים) אז לצאת בוגר ממוסד מכובד. למרות האמור, לך אחרי הלב שלך, ושיהיה בהצלחה.....

      • תודה רבה על התגובות.
        שמעון | 01/08/2010 17:29

        אם לעוד מישהו יש תובנות או תגובות על הנושא, אני יותר מאשמח. ועוד משהו. מישהו יודע להגיד איך נראית בערך מערכת השעות של שנה א' בחיפה? אני יודע שיש להם מערכת מובנית, אז בבקשה, אם מישהו למד שם, מישהו יכול להגיד אם אפשר לעבוד, במשרה חלקית\משמרות, כמובן, בזמן השנה הראשונה? יש לימודים כל יום? ואם כן, מהבוקר עד אחה"צ, עד הערב?

        • האם להתחיל ללמוד משפטים
          עו"ד זיו ביגלמן | 01/08/2010 20:36

          אני לא חושב שאתה "זקן" מידי להתחיל ללמוד משפטים. להיות עו"ד בגיל 32 לא אמורה להיות לך בעיה. נקודה קטנה נוספת - התמחות היא שנה ולא שנתיים- הנה כבר קיצרתי לך שנה :) אם אתה מתחבר לתחום ויודע שאתה תצליח - לך על זה בלי לחשוב פעמיים. השאלה היא איך כלכלית אתה מחזיק את עצמך במשך 4 השנים הבאות, האם יש לך משפחה, משכנתא וכו' - יהיה לך מאוד קשה, כמו כן זכור כי השווק רווי בעורכי דין והמשכורות יחסית נמוכות לעורך דין צעיר. אך לעניין התחרות שציינת מול עורכי דין בני 26+ אני לא חושב שיש לך כאן חיסרון. בהצלחה

        • המערכת בחיפה
          סטודנט בחיפה | 08/08/2010 22:42

          אם אתה תלמד משפטים חד-חוגי, אז המערכת שלך תהיה יחסית מרווחת (יחסית - ללימודי בוקר).בכל אחד מהסמסטרים יש אפשרות שיהיה לך יום חופש מלא, ובסמסטר השני אפילו שניים. למה "יש אפשרות"? כי יש שתי קבוצות מובנות, שבהן - כל הקודם זוכה.אפשר לעבוד תוך כדי השנה הראשונה, אבל לא משרה מלאה.חוץ מזה, שבמקצוע הזה כדי להוציא ציונים טובים, אתה בסה"כ צריך לסכם היטב את החומר/ למצוא מחברת בחינה טובה ותמציתית. כל מרצה שם דגשים על דברים אחרים.כשיבוא היום, אפשר יהיה לדאוג לך למחברות בחינה טובות.

      • צודקת במקביל תעשי תואר שני
        פרח | 01/08/2010 20:44

        צודקת, תעשי במקביל להתמחות במשרד גדול תואר שני כי במשרדים גדולים עובדים בהתמחות מקסימום עד 14:00 14:30 וככה יש זמן לא רק לעשות במקביל תואר שני אלא גם לעבוד בעוד עבודה- כי הרי לא עובדים הרבה. גם אם תעבדי במסלול יום שישי בלבד (מה שספק אם קיים באונ') עדיין את המטלות תצטרכי לעשות כניראה במקום שעות שינה. טיפ קטן: שמעת על תואר משולב משפטים כלכלה/מנהל עסקים/תקשורת/שאר ירקות? אם היית חושבת 10 שנים קדימה היה עדיף לך לסיים 2 תארים ב4 שנים מאשר להקדיש לכל אחד 3.5(לפי התכנונים שלך), אם כבר מדברים על "מוסד מכובד" גם עוד 5 שנים אוניברסיטאת חיפה תהיה יותר מכובדת מהמכללה למנהל, אז הפוסל במומו פוסל במקרה שלך. בהצלחה, ויחי התמימות!

      • מעבר לזה שאת מתנשאת, עוד יש חוצפה לסטודנט מהמכללה
        את אמיתית?? | 19/08/2010 00:55

        למנהל לבקר את אחת האוניברסיטאות, ולא משנה איזו? מי את שתגידי שחיפה לא נחשבת? אה, שכחתי שאת כבר שותפה בהרצוג פוקס נאמן, ואת יודעת מה הקריטריונים שלהם. לא יודע לאיזה משרד התקבלת חמודה, אבל אני יכול לומר לך שאצלנו במשרד אף מתמחה לא מהמכללה "המדהימה" למנהל. לא מזלזל בסטודנטים במכללות מסיבה פשוטה- כל אחד מסיבותיו הלך לשם, בין אם זו קריירה שנייה, שלישית או סתם חוסר זמן. אבל על דבר אחד אין מה להתווכח- רמת הלימוד שם פחותה, ובגלל זה מסתכלים עליהם בעין עקומה במשרדים (אולי אם תתחילו לתקנן ציונים יסתכלו עליכם אחרת). אבל מידי פעם יוצא לו איזה יוצור כמוך שמרשה לעצמו להעביר ביקורת על מוסד שאליו הוא בכלל לא היה מתקבל. אלא אם כן אני טועה ובגילך המופלג יש לך כבר 3 קריירות מפוארות מאחור, וסדר יום עמוס, ובגלל זה הלכת למכללה. פשוט פעורה.

        • המכללה למנהל
          אלעד | 19/08/2010 11:15

          רק לידיעה במכללה למנהל יש נרמול ציונים, אמנם היא לא אוניברסיטה, אבל בוגרים רבים שלה שהצליחו (מנכ"ל משרד המשפטים דר' גיא רוטקוף בוגר המכללה, היועץ המשפטי של רשות המיסים עו"ד משה מזרחי בוגר המכללה, דר' יוסי נחושתן שעשה את הדוקטורט באוקספורד בוגר המכללה למנהל, פרופ' יורם רבין ועוד, גם אם תכנס לאתרים של המשרדים הגדולים תראה לא מעט בוגרי המכללה למנהל), אז אמנם היא לא האוניברסיטה העברית או תל אביב, אך עדיין מדובר במוסד טוב ורציני שהוציא ועוד יוציא בוגרים רבים מוכשרים....

          • מצאתי עוד הודעת שיווק...?  לת
            ג'ורג' | 20/08/2010 01:02

    • בהצלחה
      יהודה ארגוב | 04/08/2010 10:04

      נשמע לי שאתה מחפש בכיוון הנכון, אני הייתי מציע לפנות לא רק לחפש במישור המקצועי, אלא גם במישור האישי יותר, מה שמעניין אותך, מה שממלא אותך, אם אתה מרגיש שזה הכיוון, אין כל סיבה שלא תצליח.

      • אתם עשר
        שמעון | 10/08/2010 00:16

        תודה רבה לכולכם על התגובות הענייניות והמעשירות. זו למעשה הפעם הראשונה שאני מתייעץ עם אנשים שאשכרה לומדים משפטים, חלקם אפילו באותו מקום שאני שוקל ללמוד בו, והתגובות שלכם יותר ממעודדות. אני אשקול את כל מה שנאמר פה בכובד ראש. לילה טוב ובהצלחה לכולכם!

        • חחחח תגובות מעשירות?
          שברולט | 02/09/2010 16:34

          זו מחלקת השיווק הכי פעילה במדינה :-))))