שאלה מעלה סוגיות רבות

  • דיני נזיקין
    דנה | 29/07/2010 20:08

    שלום, הנני סטודנטית ובמסגרת אחד הקורסים בנזיקין התבקשתי להשיב על תרגיל שאחת מהשאלות לא מובנת לי, אשמח לרעיונות - כיווני חשיבה. המקרה הוא כזה: נוהג ברכב רונן מאחר ועייף חברו ביקש להחליפו, תוך כדי נהיגה הרכב התחמם הם עצרו על אי תנועה , רונן בעל הרכב יצא לבדוק מה קרה, נשען על הרכב עברה כרמית ופגעה בו- נהרג. חשוב לציין ופה הבעייתיות מבחינתי , רונן ידע שחברו בפסילת רשיון ולמרות זאת הסכים שיחליפו. מהם אפשרויות התביעה עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים של כרמית ושל עזבונו של רונן. תודה...

    • שאלה מעלה סוגיות רבות
      עו"ד זיו ביגלמן | 01/08/2010 20:28

      מתחום הפלת"ד יש כאן נושא של מהו תיקון דרך, תאונה עם רכב מעורב, האם הנפגע הוא הולך רגל או נהג, קרנית ועוד הרבה נקודות. אם יש משהו ספציפי נקודתי שאת לא מבינה אני אנסה לעזור לך

      • כן, 2 שאלות
        דנה | 01/08/2010 21:09

        במקרה והנפגע מוגדר הולך רגל, אם הבנתי נכון מי שייפצה אותו זה הביטוח של הרכב הפוגע, ואם הנפגע כתוצאה משימוש (נניח תיקון תקלה שקשורה לרכב) הביטוח שלו יישא בפיצוי נכון ? שאלה נוספת איפה נכנסת קרנית ? תודה רבה

        • המשך
          עו"ד זיו ביגלמן | 01/08/2010 21:59

          אם הנפגע הולך רגל הוא תובע את המבטחת של הרכב הפוגע. כמובן שאם נקבע שהתאונה התרחשה במהלך תיקון דרך אז הנפגע יתבע את המבטחת שלו. קרנית נכנסת מתי שהנפגע לא יכול לתבוע עפ"י חוק הפלת"ד, כמו למשל שאם הנפגע הוא הולך רגל ולרכב הפוגע אין ביטוח או בתאונת פגע וברח. במקרה שלך צריך לבדוק האם העיזבון יכול לתבוע את קרנית כאשר מי שנהרג נפגע כאשר אין לו רישיון ולכן חברת הביטוח שלו תסרב לשלם לו

          • הבנתי- תודה רבה !!!  לת
            דנה | 02/08/2010 14:14