מנהל הפורום- לא טחנו לך את המוח עם השאלה הזו?

  • איפה כדאי ללמוד?
    גלי | 11/07/2010 21:21

    שלום, אני מעוניינת ללמוד משפטים וחשבתי ללמוד במכללה האקדמית צפת. הפקולטה למשפטים נפתחה שם רק לפני שנתיים. ולכן אני מתלבטת האם ללמוד שם. האם המכללה הזאת נחשבת? והאם כדאי ללמוד שם?

    • מנהל הפורום- לא טחנו לך את המוח עם השאלה הזו?
      אני | 12/07/2010 00:06

      ולא!! איך מכללה יכולה להיות נחשבת אם היא קיימת פחות משנתיים?! ואם תנאי הקבלה כ"כ נמוכים?! קשה להאמין שאנשים כאלה הולכים ללמוד משפטים, כמו בערך כמו לעשות 1+1 וגם זה קשה.

      • סליחה.?!
        גלי | 12/07/2010 17:39

        אתה בעצם אומר שאתה לא מבין למה אנשים כמוני הולכים ללמוד משפטים.?? כי לא הבנתי אותך! ולמה תנאי קבלה נמוכים , אם שם דורשים פסיכומטרי 575 כשבמכללות פרטיות לא דורשים בכלל פסיכומטרי וכל אחד מתקבל שם ללא בעיה! אז איפה ההגיון??

        • מכללת צפת
          עו"ד זיו ביגלמן | 12/07/2010 23:51

          לדעתי הם עוד לא קיבלו אישור מהמל"ג להעניק תעודת תואר בוגר במשפטים. עוד לא יצא משם בוגר אחד והמכללה חדשה לחלוטין. לא נראה לי שניתן להעריך מה "השוק" חושב עליה. לדעתי היא תדורג (בהנחה שתקבל אישור) בסופו של דבר כמו שאר המכללות

        • בדיוק לזה אני מתכוונת
          אני | 13/07/2010 17:52

          שאנשים כמוך הולכים ללמוד משפטים, מוזר שאת זה הבנת. כמובן שאת לא יודעת שהמכללה למנהל ובבינתחמי ובקריית אונו דורשים פסיכומטרי, ברור שלא. והשאר סתם לא נחשבים, ואת עוד שואלת אם מכללה שעדיין לא קיבלה את אישור המל"ג נחשבת?!?! איך היא יכולה להיות נחשבת? ופסיכו 575 גם ניראה לך גבוה?! חשבתי שאני לא רואה טוב לרגע.

          • עצוב
            גלי | 13/07/2010 19:18

            תזכירי לי איפה למדת ומה את עושה בחייך.? את יודעת מה הכי עצוב יקירתי, שאנשים כמוך לומדים משפטים. הניסוח שלך וצורת הכתיבה שלך זה פשוט בושה, זה מה שלימדו אותך באוניברסיטה הגדולה שלמדת בה? נו באמת..את מביישת את השם של עורכי הדין..את אפילו מתביישת לרשום את שמך,ואני מבינה אותך לגמרי. עצוב,אבל יש גם אנשים כמוך,מה לעשות..

            • המצב כיום
              עו"ד זיו ביגלמן | 13/07/2010 20:50

              גלי שלום, תביני כי כיום יש תסכול רב להרבה עורכי דין צעירים לאחר שסיימו את התואר ואף עברו את בחינות הלשכה ובדרך הוציאו סכומי כסף ניכרים וכעת הם מגלים שיש תחרות קשה על כל משרה. יש כיום עודף עורכי דין בשוק, ולכאורה עד שאת תסיימי המצב יהיה קשה עוד יותר. כיום יש 46,000 אלף ועד שתסיימי (4.5 שנים) יהיו באזור ה-54,000 אלף אם לא יותר. דעתי האישית היא שתמיד יש מקום לעורכי דין מצטיינים ומי שבאמת רוצה להצליח ומאמין בעצמו, בסופו של דבר יצליח, בדרך יש קשיים אך בהחלט ניתן לעבור אותם. אני מאחל לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי ומקווה בעוד 5 שנים לפגוש אותך כעמיתה בבית המשפט לכן

              • תודה
                גלי | 18/07/2010 12:31

                תודה רבה לך, עזרת לי מאוד. המשך יום טוב.