מה תחכי שנה?!

  • עבודה משפטית לפני ההתמחות
    אנה | 04/07/2010 13:53

    צהריים טובים, התקבלתי להתמחות בפרקליטות הפלילית (מחוז מרכז) בספטמבר בשנה הבאה. אני רוצה מאוד לעשות התמחות בתחום הפלילי ומכיוון שלא מצאתי התמחות אחרת בתחום, אאלץ להמתין שנה. השאלה היא מהן האופציות לעבודה למשך שנה בתחום המשפטי העומדות בפניי? רק טרום התמחות?? תודה!

    • מה תחכי שנה?!
      פרח | 04/07/2010 16:24

      למען האמת מדובר בשנה וחודשיים? למה שתעשי את זה? יש הרבה משרדים פליליים את יכולה להגיש אליהם בקשה להתמחות. כאילו סיימת את התואר ועכשיו תעבדי בעבודות זמניות/בסתם עבודה עד להתמחות? האופציה היחידה בכל מקרה שאני רואה היא "טרום התמחות" (מי המציא בכלל את הביטוי הזה?) בקיצור שנה התמחות כ"טרום" (עבודה בעיניים) ועוד שנה התמחות בפרקליטות, סה"כ שנתיים התמחות.

      • אין לי ברירה אחרת...
        אנה | 04/07/2010 21:09

        ...כי לצערי לא מצאתי התמחות בפלילים במקום אחר. הייתי השנה בשני ראיונות במגזר הפרטי - במשרד של אביגדור פלדמן ושל ליבאי מן, אך לא התקבלתי. המחשבה שאני צריכה לחכות יותר משנה להתמחות גם משגעת אותי נורא...

        • תשמעי מה אני הייתי עושה
          פרח | 04/07/2010 21:44

          מגישה השבוע קו"ח ל-400 משרדים ומתפללת שיזמינו אותך לאיזה 3 ראיונות, תלכי ותקווי להתקבל, אם התקבלת לפרקליטות אני בטוחה שאת טובה, תראי להם את זה, חבל לבזבז שנה מהחיים שלך על המתנה, חוץ מזה שבזמן הזה לא הייתי מתקרבת לטרום עם השעות המטורפות ואין חיים ובכלל אם ישמעו שאת לא לומדת ידרשו עד 22:00 בלילה, היית ב-2 ראיונות -איזה צחוק!! אני הייתי ב14 ומחר יש לי עוד שניים- תתחילי להתאמץ או שנתראה עוד שנה כשאת תהיה רק בהתחלה ואני אתחיל את הלימודים למבחני לשכה כדי לסיים את הסיוט.

          • את צודקת 100 %!!!
            אנה | 04/07/2010 22:27

            את פשוט נתת לי השראה לפעול ולהזיז את התחת! באיזה תחום את מחפשת את ההתמחות? יש לך מייל/פייסבוק? הייתי רוצה אם זה רק לא טורדני מידי מצידי להתכתב איתך קצת על חיפוש ההתמחות - מסתבר שזה מאוד מקרב. בכל מקרה, המון תודה על התגובה המעודדת :)

            • היי אנה
              פרח | 05/07/2010 10:42

              אני שמחה שהתעוררת :) מה המייל שלך?

              • היי פרח
                אנה | 05/07/2010 11:43

                המייל שלי - cscool2001@gmail.com. אני כרגע מרגישה קצת מפוחדת מפני הדרך החדשה, לא יודעת ממה להתחיל...אודה מאוד לטיפים ממך :)

    • שלא תעיזי לוותר על התמחות בפרקליטות
      סטודנטית | 05/07/2010 18:05

      התמחות בפרקליטות היא התמחות מעולה ושווה לחכות לה שנה!!!!!! אל תשמעי לעצות אחיתופל!!!!!!!

      • כן, הבעיה היא שבינתיים אני משתגעת בטרום התמחויות..
        אנה | 05/07/2010 19:46

        תודה על העידוד! אבל אני כבר באמת משתגעת לחכות. החלטתי שאני אנסה לחפש התמחות בפלילי לספטמבר הקרוב ואם לא אצליח למצוא, אז אמתין כבר לפרקליטות. הכי מעצבן זה שהאופציה היחידה לעבודה משפטית לפני ההתמחות היא טרום התמחות שזה דבר נורא וגם אין טרום בפלילי...

      • עצות אחיתופל?
        פרח | 05/07/2010 20:10

        מה עדיף שחברים שלה יסיימו התמחות והיא רק תתחיל?!?! ובזמן הזה גם תעשה עבודה בדיוק של מתמחה? אל תשכחי שגם אין אפשרות להישאר בפרקליטות אחרי ההתמחות, יש גם משרדים מעולים שהם פליליים לא חייב פרקליטות במיוחד שזה עוד שנה! בקיצור בואי נראה אותך עושה ההתמחות שנתיים- גם אם זה אצל המשיח.

        • עיכוב בהתמחות
          עו"ד זיו ביגלמן | 06/07/2010 00:46

          אכן התלבטות קשה. אם התחום הפלילי הוא זה שמעניין אותך ואין לך הצעה/אופציה אחרת מלבד הפרקליטות - הייתי ממליץ לך כן לחכות ולהתחיל בפרקליטות, הניסיון שתקבלי יתן לך יתרון משמעותי להמשך דרכך. תזכרי שהתמחות זה רק שנה ואילו הקריירה היא ארוכה מאוד. שוב, אם יש לך הצעה ממשרד פלילי טוב להתחיל מיידי אל תחכי.