התקדמות מקצועית במשרד עורכי דין

  • שותפות במשרד עו"ד גדול
    ירון | 16/06/2010 13:44

    שלום רב, הבנתי מהכתבות שלאחר 7-8 שנים עו"ד במשרד גדול מתקדם להיות שותף רווחים. שאלתי היא האם רוב עורכי דין במשרדים הללו שורדים את ה7-8 שנים במשרד? ואלו ששורדים את ה7-8 שנים במשרד כמה מהם בדרך כלל מתקדמים לעמדת שותף רווחים? מבין אלו שמחליטים שלא לקדמם לתפקיד של שותף רווחים- האם הם ממשיכים לעבוד במשרד כשכירים או שמפטרים אותם בדרך כלל? ואלו שלאחר מס’ שנים- נניח לאחר 7-8 שנים הוחלט שלא לקדמם לתפקיד של שותף רווחים והוחלט לפטרם, במצב כזה העו"ד שירצה להתקדם לדרגת שותף רווחים במשרד גדול אחר יצטרך שוב לעבור מסלול של 7-8 שנים עד הקידום? תודה מראש

    • התקדמות מקצועית במשרד עורכי דין
      עו"ד זיו ביגלמן | 16/06/2010 19:54

      השאלה כללית מידי. אין נוסחה מדויקת לדעת איך ומתי מתקדמים. המציאות כיום היא שכמעט ולא תראה עורך דין שכיר במשרד עורכי דין שיש לו מעל 10 שנים וותק במקצוע כי בד"כ בשלב הזה או שכבר העורך דין נכנס כשותף או שהחליט להיות עצאמי.

      • vnal
        ירון | 16/06/2010 23:48

        היי,אני מודה לך מאוד על תשובתך.במידה ועו"ד במשרד גדול מאוד אחרי 7-8 שנים לא מקודם לתפקיד שותף אז מפטרים אותו? או שנותנים לו אפשרות להמשיך לעבוד כשכיר?כיצד עו"ד יכול להפוך לעצמאי לאחר שעבד מס' שנים במשרד גדול מאוד? המשרדים הגדולים הם בדרך כלל מסחריים ועוסקים בעסקאות גדולות של חברות ורוב עורכי הדין העצמאיים נדמה לי שעוסקים בדברים יותר קטנים כמו משפחה, חוזים, נדל"ן, נזיקין, הצל"פ וכדו'...אשמח לתשובתך :-)

        • התקדמות במשרד- המשך
          עו"ד זיו ביגלמן | 17/06/2010 16:58

          ברוב המשרדים בארץ בעלי המשרדים/השותפים עורכים לעורכי הדין השכירים "שיחת שכר" אחת לשנה (פחות או יותר) שבה מעריכים את עבודתו של העורך דין השכיר בשנה האחרונה- אולי יעלו לו את המשכורות ואולי לא,אבל לבטח שאין נוסחה שאם עו"ד נשאר שכיר 7-8 שנים והוא לא נכנס שותף אז מפטרים. עו"ד עם ניסיון של 7-8 שנים במשרד גדול הוא בעל ערך רב לכל משרד ולכן לא תהיה לו בעיה למצוא עבודה או כמו שכתבתי לך קודם הוא יוכל גם לפתוח משרד עצמאי כיוון שקרוב לוודאי הוא כבר צבר לעצמו מאגר לקוחות פוטנציאלים מתקופת עבודתו במשרד. כמו שכתבתי לך קודם הכל זה תיאורטי וכל מקרה לגופו.