המשפט הבינלאומי קם על יוצרו

  • למשפט הבין-לאומי מה לומר בנושא העימותים על הספינות
    שערי משפט | 31/05/2010 20:36

    האם יש למשפט הבין-לאומי מה לומר בנושא העימותים על  הספינות שניסו  לפרוץ את המצור על עזה? לדברי דר' הילי מודריק-אבן חן מרצה למשפט בינלאומי במכללת "שערי משפט" בהוד השרון יש למשפט הבינלאומי מה לומר בנידון.  על פי הפרסומים , הפעולה הישראלית הינה פעולה הגנתית על פי המשפט הבינלאומי – כאשר הנך מותקף, יש לךאת הזכות להגנה עצמית.  ניתן לשוחח עם דר' הילי מודריק אבן חן בטלפון 054-4347032. בברכהמשה בהגאון, דובר המכללה  050-5737288.

    • המשפט הבינלאומי קם על יוצרו
      שאול אמרני, עו"ד | 31/05/2010 21:05

      המשפט הבינלאומי מבוסס על יחסי מדינות ורצון טוב ליצור מסגרת של כללים ונורמות התנהגות. כאשר למשוואה של יחסי מדינות נכנסו גם ארגונים חוץ לאומיים ובעיקר ארגוני טרור שאינם מכבדים את המשפט הבינלאומי אך במקביל נהנים מהחסות שלו, דומה כי המשפט הבינלאומי הוא הקורבן של עצמו. דהיינו - הוא מאפשר לטרור לפעול ומונע ממדינות לפעול נגדו.

      • הצביעות העולמית בעניין המשט ונאום ראש הממשלה
        יוסי אפשטיין, עו"ד | 03/06/2010 17:54

        עו"ד אמרני צודק לטעמי בדבריו ואני שמח על כך שראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, יצא בנאומו באשר למשט לעזה כנגד הצביעות העולמית בעניין. מה גם ששמעתי את ד"ר סיבל - מומחה למשפט בינ"ל - ברדיו והוא טען כי ניתן להצדיק פעולה זו במסגרת הדין הבינלאומי. יש לזכור שמדינת ישראל לא התקיפה את האוניה של המשט שכן זו "לא נחשדה" כמבצעת פעולות התקפיות כנגד המדינה. כל שהמדינה עשתה זה בדיקת האוניה לאחר שזו לא שהתה לקריאות חיל הים בעניין ומעניין איך אירופה היתה נוהגת לו המשט היה בתחומה ובנסיבות דומות... לצערנו, העניין התפתח כפי שהתפתח לא בגלל צה"ל אלא בגלל הפרובוקציה של משתתפי המשט ולצה"ל בכלל ולחיל הים ולקומנדו הימי בפרט מגיע צל"ש על כך שהם מחרפים נפשם ונרתעו מלהפעיל נשק חם במשך 7 דקות תמימות - עד שהתקבלה הפקודה הסבירה ביותר שכל מי שמאויים ומצוי בסכנת חיים - רשאי להגן על עצמו. הגנה עצמית ודאי מוכרת גם בדין הבינלאומי ! ישראל מדינה ריבונית מוקפת אויבים ואיננה צריכה להתחסד אל מול הצביעות העולמית. אני אזרח וחייל ישראלי המשרת ביחידה קרבית במילואים הגאה בנאומו של ראש הממשלה בעניין ויותר מכך מצדיע לחיילי הקומדו הימי ולמשפחת חיל הים !!! כל הכבוד לצה"ל !!!