תשובה..

  • דחוף- מאסר על תנאי- הסבר??
    גיל | 30/05/2010 02:14

    אני מעוניינת לדעת, כאשר עבריין מקבל עונש מאסר בפועל פלוס מאסר על תנאי, מתי מתחילים לספור את המאסר על התנאי? האם כאשר הוא מסיים את המאסר בפועל?? ונניח שבעת המאסר בפועל בכלא הוא ביצע עבירה(שעליה יש לו תנאי) האם אפשר להחיל עליו באופן מידי את תקופת המאסר על תנאי? * אום ניתן פסק דין אבל השופט לא קבע מתי מתחיל תקופת המאסר על תנאי? אז מתי הוא מתחיל???

    • תשובה..
      אור | 27/09/2010 13:58

      הכלל הוא כי התנאי של המאסר על התנאי יחול עליו מיום השחרור הפיסי מהכלא (היינו, כאשר הוא מסיים לרצות את המאסר בפועל)אך אם השופט הורה אחרת בגזה"ד אזי המאסר על תנאי יחול עליו בעת ריצוי עונשו בכלא (בד"כ מבקשים זאת בעבירות סמים). אך יש לשים לב! כאשר השופט לא אומר דבר אומנם התנאי אמור לחול על האסיר ברגע שישתחרר לפי הכלל, אך אם בעת שיצא לחופשה מהכלא ביצע עבירה שמפעילה לו את התנאי אזי התנאי יופעל. *כאשר הנאשם מבצע עבירה שמפעילה לו את התנאי אם הוא "נפל" רק פעם אחת אזי התנאי "בר הפעלה" וביהמ"ש לא חייב להפעילו (ואז יש הארכת תנאי) אך אם הוא ביצע את עבירת התנאי יותר מפעם אחת לביהמ"ש אין שק"ד והוא חייב להפעיל את התנאי. התנאי "חב הפעלה" למרות שגם כאן יש חריג- שקשור בכך שהנאשם עובר גמילה.. יש עוד תנאים נוספים, ראה בחוק.