עדיף לא ללמוד משפטים אם זו הבחירה

  • מה עדיף ??
    נטלי | 25/05/2010 17:12

    ללמוד משפטים במרכז אקדמי קרמל או בקריית אונו ! למה!!

    • עדיף לא ללמוד משפטים אם זו הבחירה  לת
      תשובה כנה | 26/05/2010 02:33

      • נכון :)
        סטודנטית | 26/05/2010 09:40

        בהתחלה זה נשמע מכובד...ללמוד משפטים! אחר כך מבינים כמה זה בדיוק ההפך מכך!

      • למה לא?
        נטלי | 27/05/2010 23:53

        למה לא? המרצים של המרכז האקדמי קרמל רובם של העברית ת"א וחיפה בדקתי..אותם קורסים ואותם מרצים גם מעניקים תואר אז למה לא!

        • ללורנה
          י | 28/05/2010 07:37

          את לא חייבת לקבל את התשובה שנותנים לך. אבל התשובות שתקבלי בפורום, כנראה יישארו אותן תשובות, לעניין הכדאיות ללמוד במוסדות האלה. יש אנשים שלומדים במכללות קיקיוניות מהסוג ומצליחים, אפילו מאוד. רק שהסיכוי שלהם מלכתחילה להצליח הוא נמוך יותר. ולשאלתך, אני רק יכול לומר שמבין כל המכללות, מכללת קריית אונו נחשבה לגרועה ביותר. מדובר במפעל להוצאת תעודות במשפטים, שבו לומדים המספר הגדול ביותר של הסטודנטים מבין כל הפקולטאות בארץ. ומנגד, על פי רוב, לבוגריה אחוזי ההצלחה הנמוכים ביותר בבחינות הלשכה. כשכתבתי שמכללת קריית אונו נחשבת לגרועה ביותר, ההתייחסות היא מכלל הפקולטאות שבוגריה יצאו לשוק. מכללת כרמל חדשה מאוד, כך שלא ניתן כלל לדרגה. נ.ב המרכז האקדמי כרמל, לא קרמל. בסיום שאלה נהוג לרשום סימן שאלה, ולא סימן קריאה. בהצלחה.

          • י
            תוספת | 28/05/2010 09:42

            אני רוצה להתייחס לשאלה השנייה עליה את חוזרת, והיא למה מעסיקים מפלים בין מוסדות אקדמיים, כשהמרצים הם פחות או יותר אותם מרצים, והתעודה אותה תעודה, ובחינות הלשכה זהות. חשוב לי מאוד להדגיש, בתשובתי אני מביע את דעתי האישית בלבד. מעבר לכך, ההסבר הוא כוללני. וכמו כל הכללה, ישנם המון יוצאים מן הכלל. הסיבה העיקרית להפלייה, היא תנאי הקבלה השונים. ההנחה היא שאם אדם משלם שכר לימוד שהוא פי שלוש משכר הלימוד באוניברסיטאות, ולומד במכללה כדוגמת מכללת קריית אונו, הוא לא הצליח להתקבל לאוניברסיטה. ומכאן, סביר להניח, שהכישורים של אותו אדם פחותים מאדם אחר שכן התקבל לאוניברסיטה. הסיבה השנייה היא שעל אף שהמרצים הם זהים ברוב המוסדות, ההנחה היא שרמת הלימודים נמוכה יותר בחלק מהמוסדות. למשל, פחות עבודות, פחות נוקשות בדרישה לנוכחות בשיעורים, בדיקת מבחנים בצורה מקלה וכדומה. לצורך העניין, הציונים באוניברסיטאות, במכללה למנהל, ובמרכז בינתחומי מנורמלים (עד כמה שידוע לי רק במוסדות אלו, אבל אני לא משוכנע). כלומר, הציון הממוצע של כלל הסטודנטים נע בין 76 ל-81. לעומת זאת, הציונים בשאר המוסדות נוטים להיות גבוהים בהרבה. וזאת ללא קשר אמיתי לרמת הבקיאות של הסטודנטים בחומר, ורמת ההשקעה. על כן, העובדה שסטודנט במוסד שבו תנאי הקבלה גבוהים יחסים, הצליח וקיבל ציונים גבוהים, מעידה על יכולותיו. הן מפני שהוא הצליח להתקבל לאותו מוסד, והן מפני שהצליח לקבל ציונים גבוהים יותר מסטודנטים אחרים, שגם כן הצליחו להתקבל לאותו מוסד. לעומת זאת, העובדה שסטודנט ממכללת קריית אונו למשל, קיבל ציונים גבוהים לא מעידה רבות על יכולותיו. מפני שתנאי הקבלה נמוכים מאוד, וקל יחסית לקבל ציונים מאוד גבוהים. שוב אני אדגיש, דברי מהווים הכללה, ולכן יש בדבריי אי דיוקים. ישנם סטודנטים מאוד חכמים ומוכשרים שלומדים במוסדות כגון קריית אונו, משלל סיבות, שלאחר לימודיהם משתלבים בשוק ומצליחים מאוד כמשפטנים. מעבר לכך, אני לומד במוסד אחד בלבד, ואני בוודאי לא יודע במדויק, כיצד מתנהלים שאר המוסדות. מעבר לכך, אני מאוד מאוד מתנצל אם דבריי פוגעים או מעליבים מישהו מחברי הפורום.

            • תשוובהה
              נננננ | 29/05/2010 00:09

              בקריית אונו צריך רק בגרות מעל 90 במרקז האקדמי כרמל צריך מעל95 ו יע"ל 115 לפחות.. סגל ההוראה מעולה אני למשל יש לי בגרות 10.7 .יע"ל 120 פסיכומטרי 530 אני רוצה ללמוד משפטים במכללה,ו לא אוותר על המשפטים בגלל הפסיכומטרי כי אני יודעת מההם היכולות שלי ללמוד,להתקדםולהצליח

              • מעולה!
                י | 29/05/2010 08:30

                אני מעולם לא אמרתי שמי שלא מתקבל לאוניברסיטה צריך לוותר על לימודי משפטים. כתבתי גם כמה פעמים, שבהחלט יש סטודנטים מכל המכללות שמשתבלים בשוק ומאוד מצליחים. אני מכיר אישית כמה סטודנטים מקריית אונו שעושים בימים אלה התמחות במגזר הציבורי שנחשבת לטובה מאוד. בנוסף, אני מכיר כמה עו"ד באותו המקום, בעלי תואר אקדמי משערי משפט. וזו רק ההכרות המאוד מצומצמת שלי... הדבר היחיד שהיה לי חשוב להבהיר לך הוא שאם את הולכת ללמוד באחד מהמוסדות ששאלת לגביהם, את תמצאי בנקודת פתיחה שהיא מלכתחילה פחות טובה. לכן, אני אשמח לחלוק אתך עוד טיפ אחד: ישנם מספר פרמטרים מרכזיים שמעסיקים בוחנים כאשר הם מזמנים מועמדים לראיונות. האחד שדשנו בו רבות הוא מקום הלימודים והציונים. והשני, שמאוד משמעותי גם כן, הוא תעסוקה קודמת, ועיסוקים נוספים. לכן, את בהחלט יכולה לעבוד על הפרמטר השני בשביל להשיג יתרון. למשל: למצוא בשלב מוקדם יחסית (שנה א'), עבודה משפטית, כמו טרום התמחות; להתנדב במקומות שונים, בין אם התנדבויות שקשורות לתחום המשפט ובין אם לא (הרבה מעסיקים מייחסים חשיבות לפעילות חברתית, ובמיוחד אם היא קשורה לתחום המשפט). אפילו אם את הולכת לעבוד בעבודה שאינה משפטית, יש משקל לכך שמדובר בעבודה רצינית, שתוכלי לקבל מהמעסיק המלצה, ושלא מדובר ב"סתם מלצרות" לדוגמא. הטיפ הנ"ל מיועד למי שמרגיש שהוא רוצה לשפר את נקודת הפתיחה שלו. כמובן שהעתיד הוא בלתי ודאי. כך שגם אם תחליטי שלא לעשות כלום ולהשקיע רק בלימודים, מאוד יכול להיות שמאוד תצליחי. מעבר לכך, עוד לא התחלת אפילו שנה א', כך שבשלב זה אין ציפייה שתתחילי לעבוד קשה מדי. אבל כתבתי את הדברים, בגלל שכשאני הגעתי לראיונות הראשונים שלי, כבר בתחילת שנה ב', הרגשתי שאם הייתי יודע את החשיבות של האמור, הייתי דואג להוסיף עוד נופך לקורות חיים, והדבר היה מקל עלי.

                • תודה...
                  נננ | 29/05/2010 15:29

                  אמת המון תודה על העצה .. את האמת עבדתי בהרבה מקומוד..בשכר וגם התנדבות..לא רק במכירות אלה גם יש לי תעודת מדריכת מחשבים מאינטל מתיחסים גם למי שעשה צבא או שרות לאומי !! בפרקליטות למשל! איפה למדת! ואיזו התמחות אתה מציע!

                  • בפנים
                    י | 29/05/2010 19:23

                    אני לא בטוח שהבנתי את השאלות, אז אני אנסה לענות עד כמה שכן הבנתי. אני לומד בבר אילן. בהחלט יש חשיבות, ברוב המקומות, לשירות צבאי או לחילופין לשירות לאומי. זה חלק מקורות החיים של בנאדם. מצאתי התמחות במשרד די מוכר, שעוסק במשפט מסחרי.

                    • המשך
                      י | 29/05/2010 19:27

                      אם התכוונת לאיזה התמחות או טרום התמחות אני מציע לך לעשות, אז ככה - בנוגע להתמחות, קודם תתחילי ללמוד ותראי מה מעניין אותך. זה מוקדם מדי בשביל להחליט. בנוגע לטרום התמחות, כל מקום שיקבל אותך וייראה לך.

              • צריך בגרות מעל 94 בק.אונו לידיעתך
                פרח | 31/05/2010 10:11

                בדיוק כמו במכללה למנהל

              • הפורום הזה מוצף בשקרים ממחלקות שיווק או ממשועממים
                רון | 22/06/2010 03:39

                במכללה למנהל יש תוכנית שער פתוח שתקבל אותך גם עם בגרות נמוכה מאד. השאלה שצריך לשאול היא מהו האינטרס שמניע אנשים מלפרסם שקרים בפורומים.אגב תנאי הקבלה באונו הם מהגבוהים שבמוסדות!לא ייאמן כמה נמוך אנשים יכולים לרדת :-(

            • יורה חיצי מתכת ומבקש סליחה בזמן מעופם? דבריך שקר!
              מנשה | 22/07/2010 05:56

              האם למדת בקריה האקדמית שאתה דואג להביע עמדה בנוגע לקלות בהשגת הציונים? לדעתי הצהרתך בדבר אי הדיוקים נעשית במטרה לרכך את המסר השקרי שלך.תלמד בקריה האקדמית ותוציא מעל 80. אח"כ אני מזמין אותך לדון בנושא.קרית אונו התפתחה רבות בשנים האחרונות ותנאי הקבלה נסקו בהתאם. תתעדכן!צר לי, אך התנצלותך לא מתקבלת. אכן פגעת ברבים, אך לא נראה שזה מעניין אותך.

          • י' האנונימית: אכן, אותן תשובות ואותה זילות...
            ל | 22/07/2010 06:01

            ירית מסר בפורום ולצערי מנהל הפורום לא צינזר את הודעתך.חרב הפיפיות בחופש הביטוי. שקרים והמצאות נשלחים בהינף כמה אצבעות... ומסכן מי שקונה את זה..