יש לנו את המדינה הכי גזענית בעולם!

  • אפליה האומנם?!
    הילה | 17/05/2010 00:46

    תכלס מה הסיכוי של סטודנט ממוצא אתיופי למצוא התמחות במשרד שהוא איכותי ולהיות עו"ד לא רק בעל קידומת לפני השם הפרטי אלא עו"ד מצליח בועל, הגזענות עולה וגואה אני סטודנטית עם ציונים יפים מאוד איך עדיין זה לא מספיק יש מכשול אחד שכנראה לא אצליח וגם אין בי רצון לעבור והוא מכשול צבע העור..מתי יפנימו שאני בדיוק כמוך לא נחותה וכן גם לא התבלבלתי בכיתה..!!!!!1

    • יש לנו את המדינה הכי גזענית בעולם!
      בושה וחרפה | 17/05/2010 18:44

      אני מאחלת לך שתמצאי התמחות טובה במהרה.

      • זה ממש לא צבע העור
        פרח | 20/05/2010 10:23

        זו העובדה שקשה לכוללללם למצוא התמחות, הרבה מאיתנו היו ביותר מ-10 ראיונות, כל עוד מזמנים אותך לראיון בידיעה שאת אתיופית, העובדה שאת לא עוברת את הראיון זה לא בגלל צבע העור, כבר יודעים מהקו"ח לפי השם לפני שמזמנים ועדיין בוחרים לזמן. לכולם קשה, רק תדפדפי בדפי הפורום ותראי כמה מיואשים.

        • לפעמים גם מעברתים את השם
          חשבת על זה? | 22/05/2010 00:09

          איתי למד אתיופי בשם גדי ורוסי בשם תומר עם שמות משפחה ישראלים. זה לא אומר כלוםיש לנו מדינה גזענית. מספיק להיכנס לאתרים של משרדים. אם תמצאי יותר מאתיופי אחד אני צנצנת!

          • ברור שחשבתי על זה
            פרח | 22/05/2010 14:37

            ויש לי חברים וחברות אתיופיות שמצאו התמחות מעולה פשוט בגלל מי שהם וכמובן קו"ח והציונים. ועדיין, ברגע שמזמנים לראיון, לעיתים רואים גם יותר מעבר לצבע העור, ואם לא- אז אני מאמינה שהאתיופים לא ירצו להתמחות במקום שמפלה אותם, הם יעדיפו לעבוד במקום שרואה את האדם עצמו ולא את צבע עורו, ככה שבשורה התחתונה הם לא הפסידו.

            • את חיה באגדות
              עליסה | 22/05/2010 15:51

              וכולם חיו באושר ואושר עד עצם היום הזה אה...סטודנטים למשפטים, מתמחים ועו"ד הם אנשים תחרותיים. וכל אחד מהם ירצה להתמחות במקום הכי טוב שיכול למצוא ושיקדפ את הקריירה שלו.מאוד נאיבי לחשוב שהם אמרים "כן, גם אני לא רוצה להתמחות אצלכם".  כאשר  הם לא מתקבלים, אבל אם היו מתקבלים הם היו לוקחים בשתי ידיים כי כולם רוצים להתמחות גם במחיר של לבלוע את הצפרדע.את אומרת לעצמך שאף אחד לא הפסיד כדי להרגיש שלא נעשה עוול ושתרגישי טוב.ולגבי החברים שלך, את לומדת בקרית אונו לא?שמעתי על ההתמחויות הטובות שהבוגרים שלכם עושים... כמה מהם בעשירייה הראשונה? או אםילו השניה?

              • נכון, חברים טובים שלי עושים התמחות בפרקליטות
                פרח | 22/05/2010 23:37

                ועוד הרבה מהמסלול שלי שהשקיעו בתואר מצאו התמחויות במקומות מעולים והם מאוד מרוצים. אתה אחד מהאנשים שלא משנה מה יגידו להם וכמה אסמכתאות יביאו להם שגם חבר'ה מהמכללות יכולים להצליח תמיד יזלזלו, וכמו שאמרתי כבר פעם 99% מכל המסיימים לימודים בארץ גם מהאונ' וגם מכל המכללות לא נכנסים לעשירייה הראשונה, פשוט כי המקומות מצומצמים, ויש אלפי מסיימים כל שנה, חוץ מזה שלדעתי לעשות התמחות באחד המשרדים האלה זה להיות עבד ולעבוד עד צאת הנשמה, ככה שזה ממש לא הפסד לפחות מבחינתי, החיים תמיד יהיו קודמים לעבודה. מפליא אותי הקלות בה מזלזלים בבוגרי מכללות ומקדשים בוגרי אונ' שכולם יודעים שגם באניברסיטאות יושבים לא מעט טמבלים. ואני עומדת מאחורי מה שאמרתי, אתה היית רוצה להתמחות במקום שחושב שאתה נחות כי הצבע שלך שחור וגם ההתנהגות אליך הייתה בהתאם? כי אני לא, צפרדע כזאת לא ניתנת לבליעה, שוב, לפחות מבחינתי.

    • אחי אל תדאג , מספיק שהלב לבן
      מממ | 23/05/2010 01:07

      לא רק אתה מתקשה , ישנם הרבה שמתקשים ( בני המיעוטין גם ) אבל אין דאגה , ברוך הבא מה שבא ,, ותהיה אופטימי ,, בסך הכל כולנו בני אדם .

      • צבע עור הוא אכן אחד המדדים
        הילה | 24/05/2010 21:31

        צר לי על האופטימיסטים שבינכם שבאמת ובתמים מאמינים שבמדינה,העובדה שאת כהה עור לא משפיעה אני כאתיופית בעלת שם עיברי ישראלי לחלוטין כולל שם המשפחה הוזמנתי לראיונות והם נורא התפלאו שראו אותי ולא מישהי אחרת. אני כפפעילה ומכירה סטודנטים בני העדה רבים ולאו דווקא משפטנים לא מוצאים תעסוקה, אני מקווה מאוד שאתקל באנשים שיהיו מוכנים "להכתים"את משרדם בצבע אחר ןלתת הזדמנות לאנשים מגוונים.כולי תקווה שיבוא יום וגם אני אוכל לסייע לסטודנטים במצבי