לימודי משפטים

  • מתלבטת היכן ללמוד
    לורנה | 08/05/2010 19:55

    הי.. אני רוצה ללמוד משפטים במככלה כי יש לי ציון פסיכומטרי נמוך אני גרה בנצרת עלית ו בא לי ללמוד במקום קרוב למגורי..אז חשבתי על מרכז אקדמי כרמל בחיפה..מה דעתכם על המכללה? האם ממלצים על מכללה קרובה אחרת?? בבקשה לעזור לי תודההה

    • לימודי משפטים
      סטודנטית | 09/05/2010 12:33

      היי לורנה, אני סטודנטית למשפטים במרכז האקדמי כרמל ויש לי רק דברים טובים לספר לך על המכללה. מרצים מצויינים, מקצועיים ומוערכים באקדמיה, תוכנית לימודים מעניינת וסטודנטים מדהימים. ממליצה לך לברר פרטים נוספים על המכללה. שיהיה בהצלחה, מקווה שעזרתי

      • לסטודנטית
        לורנה | 09/05/2010 15:05

        תודה לך.. ידעתי שיש סמסטר קיץ בכל שלושת השנים אז זה נמשך כל הקיץ? אין חופשה?

        • המרכז האקדמי כרמל
          אביגיל | 09/05/2010 15:51

          ככל שאני יודעת, המרכז האקדמי כרמל רק נפתח לפני שנה, שנתיים. כשאני חיפשתי התמחות לפני שנתיים אני זוכרת שמכרים שלי ממכללות אמרו לי שאפילו לא מסתכלים עליהם בגלל שהם ממכללה. היו המון כאלה. אני לא יודעת למה שהמרכז האקדמי כרמל יהיה שונה ממכללות אחרות.. לדעתי לא כדאי ללמוד משפטים אם לא באוניברסיטה, כי יש סיכוי גדול לא למצוא בכלל התמחות.

          • מבחן הלשכה
            לורנה | 10/05/2010 00:34

            אבל יש לי בעיה בפסיכומטרי..ציוני נמוך ולא רוצה לנסות עוד הרבה אומרים..שבמשפטים לא משנה איפה ללמוד..העניין הוא להצליח במבחן הלשכה כי הוא המחליט בסוף..???

            • ללורנה
              אביגיל | 10/05/2010 18:27

              לורנה אני לא יודעת מי אמר לך את זה אבל הוא משקר.. מה שחשוב בקריירה המשפטית, לפחות בהתחלה, הוא המקום בו התמחית. כדי להיות מתמחה באחד המשרדים הגדולים כדאי לך מאוד ללמוד באוניברסיטה- כי זה קריטריון הסינון הראשון של המשרדים. אם את ממש מתעניינת בלימודי משפטים, לכי על זה, אבל תנמיכי ציפיות, ודעי שיהיה לך קשה למצוא התמחות, ואח"כ עבודה. מכללה זה לא מסלול עוקף פסיכומטרי- יש מחיר ללמוד במכללה לגבי המשך הקריירה. את יכולה לדפדף בפורומים של מתמחים למשפטים כדי לראות מה זה אומר להיות מתמחה או עו"ד צעיר בוגר מכללה שמחפש עבודה.

              • ללורנה ואביגיל..כנסו
                שחר | 11/05/2010 17:21

                שלום לורנה. אני לא יודע מהיכן אביגיל מתיימרת לתת לך עצות שאין להן כל אחיזה במציאות...אולי בגלל "נסיון רב" כסטודנטית למשפטים? לא נראה לי!. לומר כי ללמוד משפטים כדאי רק באוניברסיטה ואם לא... אז עדיף לוותר זו אמירה עלובה ביותר. ולך אביגיל! לפי תשובתך למדת באוניברסיטה (או עדיין לומדת) וככל הידוע לי בחוג למשפטים באוניברסיטה לומדים "משפטים" ולא "ייעוץ מקצועי", כך שאל תתיימרי לתת ייעוץ קלוקל ולהוריד, ולו במעט, במוטיבציה של גברת לורנה. ה"ייחוס" למקום הלימודים בו למדת כבר שלא נראה לעין כמעט בימיניו. אני לדוגמא התמחיתי בפרקליטות המדינה ומתוך 8 מתמחים היינו 5 ממכללות ו- 3 מאוניברסיטה.....כולם ברמה אישית ומקצועית מאוד גבוהה...ולמען האמת לא רואים מי למד היכן. רבים מחבריי שלמדו במכללות התמחו במשרדים הגדולים והמוכרים יותר בארץ ואף חזרו לעבוד שם כעו"ד לאחר ההתמחות... אז בבקשה נא דייקי בדבריך. לורנה היקרה! תבדקי מספר מוסדות לימוד שמתאימים לך באזור מגוריך ( המרכז האקדמי בכרמל ואף תנסי מכללת נתניה או רייכמן שהם ממש טובים) תשאלי סטודנטים ותתרשמי בעצמך כך יהיה לך הכי טוב. בכל אופן לא משנה היכן לבסוף תחליטי ללמוד תשקיעי בלימודים ואני בטוח שגם הציונים יהיו בהתאם דבר שיפתח בפנייך דלתות רבות. אל "תנמיכי ציפיות" כמו שייעצה לך אביגיל ותשאפי לטוב ביותר.

                • לשחר
                  לורנההה | 13/05/2010 00:02

                  המון המון תודה לך על העידוד.. וכן באמת כמו שאמרו לי הרבה אנשים שבמשפטים לא משנה איפה ללמוד אשמח אם תספר לי קצת על עצמך! איפה למדתה! מה עושה עכשיו! תודה לורנה

                • י
                  ללורנה | 14/05/2010 14:09

                  היי לורנה, התלבטתי הרבה לפני שהחלטתי לכתוב תגובה לשירשור, בגלל שלא ממש רציתי להיכנס לויכוח. אבל, קשה לי מאוד עם המחשבה שהדברים ששחר כתב, שפשוט אינם נכונים ישפיעו על ההחלטה שלך ועל העתיד המקצועי שלך. קיים פער עצום בין האופן שבו נתפסות המכללות בשוק לבין האופן שבו נתפסות האוניברסיטאות. המכללה למנהל והמרכז הבינתחומי נחשבות ליותר יוקרתיות משאר המכללות, ובהתאם תנאי הקבלה שלהן גבוהים יותר. השוק היום מוצף. קשה למצוא היום התמחות טובה והרבה יותר קשה למצוא מקום עבודה טוב בתור עורך דין. בבחינות הלשכה האחרונות שבעים ושניים אחוזים מהעוברים היו בוגרי מכללות. מכאן, לבוגרי האוניברסיטאות יש יתרון עצום. גם היתרון הזה, במצב השוק של היום, לא מבטיח להם תעסוקה. אני מזמין אותך להיכנס לאתרים של משרדים מובילים בשוק ולראות כמה מתוך עורכי הדין שמועסקים בהם הינם בוגרי מכללות, שאינן המכללה למנהל והבינתחומי. כדי לעשות זאת, תוכלי להיכנס לאתר "דאנס 100" שמדרג בין היתר משרדי עורכי דין (דירוג לפי גודל, ולא לפי איכות. ככלל קיים קשר בין השניים). ובהתאם לדירוג להיכנס לאתרים של משרדי עורכי דין מובילים. בנוסף, תוכלי לחפש בפורום הזה, באמצעות הרובריקה של חיפוש, מה נכתב על מכללות באופן כללי, ועל מכללות ספציפיות. את העצות הנ"ל אני כותב כדי שלא תצטרכי לסמוך על הדברים שדווקא אני, או שחר כתבנו. ותוכלי לבחון את הדברים בעצמך. הרבה יותר קל לקבל את העצה שמתאימה למה שאתה רוצה לשמוע, ולכן כדאי לדעתי שתבחני את הדברים בצורה אובייקטיבית. המון בהצלחה, ושיהיה לך רק טוב, על כל החלטה שתחליטי לקבל.

      • לימודים במכללת כרמל
        אנה | 27/03/2012 18:33

        אני מעוניינת ללמוד משפטים במכללת כרמל, אבל הייתי רוצה קודם להתייעץ עם סטודנטים שלומדים שנה אחרונה במכללת כרמל.

    • רק לא במכללה
      סטודנטית | 13/05/2010 18:27

      אני סטודנטית למשפטים ולומדת במכללה. עוד חודש אסיים את הלימודים ובספטמבר אחל התמחות. וכל מה שאוכל להגיד לך: אל תלכי למכללה והסיבה היחידה היא היחס המפלה שמקבלים בחוץ ממעסיקים פוטנציאלים (המכללה לא נופלת ברמתה מבחינת מרציה והיצע הקורסים ובתוכנם..) בנוסף, לי יש הרבה מה להציע : יש לי ממוצע מאוד גבוה, יש לי תואר קודם מאוניברסיטה, ניסיון בעבודה... אבל מה????? המעסיקים תמיד יפלו בין בוגרי מכללה ובוגרי אוניברסיטה - ולא בצדק!!! אז תחסכי מעצמך את כל הכאב ותלכי ללמוד באוניברסיטה!

      • לשתי המגיבות שמעליי
        אביגיל | 14/05/2010 15:38

        כל הכבוד לכן שיצאתן מ"מעגל השתקנים". יש לי תחושה שרוב המגיבים כאן הם או יחצני מכללות או יוצאי מכללות שלא מוכנים להודות בטעות שעשו ושולחים אנשים אל תיסכול מתמשך. סוף סוף תגובה מאנשים שאכפת להם מאנשים אחרים, בלי אינטרסים. חבל לי מאוד על כל מיני צעירים שבאים לפורום, שואלים "מכללה או אוניברסיטה?" ומיד עטים עליהם "בוגרי/סטודנטים" משלל המכללות ומספרים להם על כך שהעיקר זה ההישגים שלהם והשמיים הם הגבול. זו פשוט לא המציאות.

        • בתור בוגרת של מכללה - אני חייבת להסכים
          שרון | 14/05/2010 16:53

          מספיק רק לפתוח את האתרים של ה20 המשרדים הכי טובים בשביל לראות שרובם בוגרי אונ' ומעט בוגרי המכללה למנהל ושערי משפט ואולי אולי אולי אחד משאר המקומות.חבל על עוגמת הנפש שיציעו לכם 4500 שתסיימו ממכללה קיקיונית סוג ז'

          • התכוונתי לבינתחומי לא שערי משפט...חחחח...
            שרון | 14/05/2010 16:54

            שערי משפט הכי גרועה

          • התכוונתי לבינתחומי לא שערי משפט...חחחח...
            שרון | 14/05/2010 16:54

            שערי משפט הכי גרועה

            • אפשר קצת עומק בדיונים מסוג זה?
              האמת | 15/05/2010 21:44

              אינני מבין את המנטרה שאינה מפסיקה לחזור על עצמה. האמת היא באמצע. ככל הנראה בוגרי ת"א והעברית המצטיינים ייחטפו להתמחויות הטובות ביותר. אבל כל היתר, כלל לא בטוח שייקלטו כך וגם לא בטוח שלא ייקלטו. האמת היא שהמשרדים מתסכלים היות גם על מוסד לימודים וגם על רקע צבאי ונסיון תעסוקתי וגם על תארים קודמים ו/או נוספים וגם על יתרונות נוספים שמביא המתמחה עימו. כל מי שהוא מצטיין או בעל יתרונות אחרים ימצא סטאז' במשרד גדול, אם בזאת חפצה נפשו. עובדה.  שימו לב לכמות המתמחים ממקומות הלימוד שאינם תל אביב והעברית. כנראה שיש בכל זאת סטאזים גם לאחרים...

              • שתי הערות
                האמת לאמיתה | 16/05/2010 07:39

                1. השאלה איפה הם מתמחים. לעשות התמחות בהוצל"פ ואז למצוא עבודה בשכר של 4500 זו בדיחה. ורוב המתמחים מהמכללות סוג ז' עושים התמחות בזה.2. גם מעטי המעט שכן מתקבלים מהמקומות האלהמוצאים התמחות במשרד שהוא לא קטסטרופה לגמרי ואפילו לא רע, הם לא מועסקים כעורכי דין וגם הם בסוף לוקחים את המשרה ההיא ב4500.ויש לכך הוכחה. האתרים של המשרדים הטובים, אפשר על יד אחת לספור עורכי דין שהם לא מאונ'.וזו האמת

                • כל מילה בסלע
                  אביגיל | 16/05/2010 10:31

                  הגיע הזמן להחזיר את יחצ"ני המכללות לחורים שלהם ושיפסיקו להמציא חלומות שקריים על שכר של 25,000 לבוגר מכללה. כמו שאמרת, פשוט להיכנס לאתרים של המשרדים הגדולים ולראות כמה בוגרי מכללות יש שם.

                  • רק אוני' ובלי הטעיות
                    אחת שאכפת לה | 20/05/2010 17:04

                    אני לומדת במכללה למנהל. ציונים מעולים. שנה א היתי מצטיינת דיקאן עם ממוצע מאוד מאוד גבוה ובכל זאת היה לי קשה מאוד למצוא התמחות. אני לא אבכה פה על מר גורלי ובכל זאת התקבלתי יחסית די בשנה ב לשלושה מקומות שאני מניחה שהרבה מתמחים היו חולמים עליהם אבל להגיד שזה היה קל?! לא!! הייתי בהמון ראיונות ובחלקם הייתי מעולה ולא התקבלתי ולא בטוח שזה רק בגלל המכללה אבל זה בטוח היווה שיקול במכלול השיקולים, היו המון משרדים שאפילו לא טרחו להזמין אותי לראיון למרות הציונים וזה בטוח בגלל המכללה כי מה הם יודעים עלי?! היו לי עבודות טובות, שירות צבאי סבבה, ציונים טובים מאוד, קליניקות, התנדבויות ושאר ירקו ובכל זאת הזימון המיוחל לא התקבל. ובכל הראיונות שהייתי, כולל אלה שהתקבלתי אליהם, נשאלה השאלה למה המכללה למנהל - וזה תמיד היה בטון של למה לא אוניברסיטה ותמיד הייתי צריכה להסביר ולהתנצל. ואני מדברת מהמקום כביכול הכי גבוה בין המכללות כי זאת המכללה הכי טובה (יחד עם הבינתחומי) וכן הייתי מצטיינת דיקאן בשלב הזה של החיפושים- חברים אחרים שלי סטודנטים טובים אך לא מצטיינים סבלו הרבה הרבה יותר בחיפוש אחרי התמחות ואני יודעת שביום שאסיים התמחות ואחפש עבודה שוב העובדה שלמדתי במכללה תפגע בי. אז עכשיו הוצעה לאחותי מלגה מלאה במכללה למנהל אמרתי לה שלא תעז צרחתי עליה שתלך לתל אביב ולא תתפתה למלגה. כל דבר אחר שיגידו לכם הוא פשוט לא נכון, אנשים שאוהבים לטאטא בעיות מתחת לשטח במקום להציף אותם קשה להם להודות שקשה להם. לא קונה את הסיפור הזה של למדתי במכללת נתניה אבל עשיתי קליניקה והפצצתי במבחנים והתקבלתי להרצוג, ש. הורוביץ ומיתר זה קשקוש אלא אם יש קשרים - וזה כבר סיפור אחר לגמרי. לא קבלתי זימון לא מהרצוג ולא מהורוביץ. וכן יש לי התמחות טובה לכל הדעות אני ירויח 7,500 בהתמחות ואני לא הכי מסכנה בעולם הזה אבל עברתי גהנום עד שסגרתי וזאת כולה התמחות ואני לא רוצה לדעת איך אני ימצא עבודה כעורכת דין, אם בכלל...

                    • מהה ההבדדלללללל!!
                      לווווורררנננננההההה | 21/05/2010 08:34

                      חברה.. אני רוצה ללמוד במרכז אקדמי קרמל בחיפה רוב המרצים הם המרצים של ת"ל והעברית אז הם מעבירים אותם חומרים באותה צורה והענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה אותם קורסים אותם מרצים ,הענקת תואר גם אותו מבחן לשכה.. אז איפה ההבדל!! ולא איכפת לי מאנשים שהשכל שלהם מרובע שדורשים "רק בוגרי אוני" אולי גם כן כמה מבוגרי המככלות יותר טובים ..זה תלוי גם ביכולות באישיות..אז לא להסתכל על דברים רק מבחינה חיצונית

                      • בפנים
                        י מההודעה למעלה | 21/05/2010 14:47

                        אין ספק שאת צודקת. המון בהצלחה במרכז האקדמי כרמל.

                      • אותם אנשים "מרובעים"
                        לורנה, את חיה בסרט | 22/05/2010 00:04

                        הם המעסיקים בעלי המשרד. אז יופי שלא אכפת לך, גם להם לא אכפת ממך.אם את בסדר עם זה שתעשי התמחות בשיבוב או בהוצל"פ אז אחלה. אבל אם רוצים משרד טוב חייבים ללכת לאונ'.

                        • תשובה??
                          לורנהה | 22/05/2010 00:13

                          בובה לא נתת לי תשובה על מה שכתבתי קודם.. "חברה.. אני רוצה ללמוד במרכז אקדמי קרמל בחיפה רוב המרצים הם המרצים של ת"ל והעברית אז הם מעבירים אותם חומרים באותה צורה והענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה אותם קורסים אותם מרצים ,הענקת תואר גם אותו מבחן לשכה.. אז איפה ההבדל!! "" זה מה שמעניין אותי אז מה תשובתך!!

            • אני מציע לכולם לעשות מה ששרון אמרה ולגלות את טעותה
              אפר | 29/06/2010 02:53

              נסיון בלתי פוסק לשטוף את מוחותיכם באמונה כי "המינהל והבינתחומי"...מכללות חייבות סטודנטים, נקודה. במכללה למנהל למשל, ישנה תכנית שער פתוח שתקבל אתכם גם עם ממוצע בגרות נמוך מאד.. ובבינתחומי - לא סתם נמנעים מלציין מהו ציון הפסיכומטרי הנדרש.כל המכללות צריכות סטודנטים וככל שיימשכו התגובות המשמיצות האלה, לצערי זירת האינטרנט תוכיח כמה ירודה רמתם של עורכי הדין...

            • אני מציע לכולם לעשות מה ששרון אמרה ולגלות את טעותה
              אפר | 29/06/2010 02:53

              נסיון בלתי פוסק לשטוף את מוחותיכם באמונה כי "המינהל והבינתחומי"...מכללות חייבות סטודנטים, נקודה. במכללה למנהל למשל, ישנה תכנית שער פתוח שתקבל אתכם גם עם ממוצע בגרות נמוך מאד.. ובבינתחומי - לא סתם נמנעים מלציין מהו ציון הפסיכומטרי הנדרש.כל המכללות צריכות סטודנטים וככל שיימשכו התגובות המשמיצות האלה, לצערי זירת האינטרנט תוכיח כמה ירודה רמתם של עורכי הדין...