למרות השמות המפוצצים ממליץ לבדוק מקומות

  • התלבטות היכן ללמוד
    דנה | 03/05/2010 20:33

    שלום לכולם..אני צריכה עזרה קטנה..לאחר שלא הצלחתי לשפר את הפסיכומטרי,ואין מה לעשות כנראה שאני לא אלמד באחת האונ' בארץ לימודי  משפטים,הגעתי למצב בו אני צריכה לבחור היכן ללמוד,משפטים וממשל בבינתחומי או משפטים ותקשורת במכללה למנהל..אודה לכם מאוד אם תוכלו ככה לפרט כאן כמה יתרנות וחסרונות של כל מוסד,או האם יש הבדל מבחינת ה'שם' של המכללות אחת כנגד השניה וכד'..תודה!

    • למרות השמות המפוצצים ממליץ לבדוק מקומות
      עודד | 03/05/2010 21:46

      ממליץ לבדוק מקומות נוספים, כמו אונו, נתניה ומכללת שערי משפט. לפעמים מרוב דובים לא רואים את היער. המכללות הגדולות מייצרות בגרים ומציפות את השוק. לכן ייחודיות יכולה להשתלם לך

    • בפנים
      י | 04/05/2010 06:53

      אם מכללה, אז רק אחת מהשתיים שהזכרת. יש פער מאוד משמעותי בינן לבין שאר המכללות. בין שתי המכללות, המרכז הבינתחומי נחשב כקצת יותר טוב. הבדל מהותי נוסף הוא שבבינתחומי תהיי חייבת לעשות תואר נוסף במקביל לתואר במשפטים, ולכן תסיימי את הלימודים בתוך ארבע שנים ולא שלוש שנים וחצי שנים. יש בכך יתרון, מפני שתצאי עם תואר נוסף. אבל האפשרות קיימת גם במכללה למנהל. מנגד במכללה למנהל את לא חייבת לעשות תואר נוסף, ואז יהיה לך יותר זמן להקדיש לעבודה או סתם ליהנות. אני מניח שהתואר הנוסף הוא אחת הסיבות שהמרכז הבינתחומי נחשב קצת יותר. בגלל שהשוק ממילא מוצף, למרות שהפער מבחינת היוקרה בין שתי המכללות הוא קטן יחסית, הייתי בוחר ללמוד בבינתחומי. דרך אגב, אני לומד בבר אילן, כך שאין לי עניין אישי באף אחת מהמכללות. כמו"כ, דבריי אינם מתבססים על נסיון אישי, אלא על שיחות עם חברים וידע כללי. בין היתר, חברה אחת שלמדה במכללה למנהל שאמרה לי שלבוגרים של המכללה למנהל יותר קשה למצוא התמחות מאשר לבוגרים של הבינתחומי. חשוב לציין שניתן לראות בוגרים של שני המוסדות ברוב המשרדים היוקרתיים ביותר, כולל במגזר הציבורי. מקווה שלא חפרתי מדי. המון בהצלחה.

      • ********
        בן | 04/05/2010 09:58

        מי שטוב ועושה רושם טוב מצליח, אין קשר לאיפה למדתי, וכולם יודעם שהמרצים של המכללות הם המרצים הטובים ביותר מתוך האניברסיטאות כיוון שהכסף נמצא במכללות.

        • יש לציין שגם במכללה למנהל אני במסלול של 2 תארים
          דנה | 04/05/2010 12:59

          גם במכללה למנהל אני במסלול שאני אהיה בוגרת שני תארים,במשפטים ובתקשורת.ודווקא בבינתחומי,לא חובה להשלים 2 תארים,או שיהיה לך תואר במשפטים עם התמחות בממשל או שאתה עושה סמסטר קיץ ואז גם יהיה לך את התואר הנוסף גם בממשל.הבנתי שדווקא בשתי המכללות יש ממש עזרה במציאת מקום להתמחות,גם בעניין המרצים אני יודעת שלוקחים לשני המקומות את המרצים הבכירים ביותר בעולם המשפט ומהאונ'... אבל אני באמת לא יודעת במה לבחור...

          • לדעתי שם המוסד שממנו את מגיעה חשוב מאוד בקבלה
            דנית | 05/05/2010 06:05

            דווקא היום שיש המון מכללות וכמובן גם המון אקדמאים חשוב ללמוד במקום מוכר ומוערך, לצערי כיום אין הרבה מכללות שנחשבות טובות. אני לומדת במכללה למנהל ואני מאוד ממליצה עליה. המרכז הבינתחומי גם נחשב כמקום טוב אבל לדעתי השאר נתפסות כמכללות סוג ב'. במובן מסויים המוסד שממנו את מגיעה הוא תעודת הזהות שלך בקורות החיים ולכן לדעתי אסור להתפשר על מכללות חדשות ולא מוכרות. מה שלא תבחרי שיהיה לך המון בהצלחה

            • תלוי מה מעניין אותך!
              שני | 13/05/2010 12:31

              אני לא חושבת שיש באמת הבדל בין המכללה למנהל לבינתחומי מבחינת משפטים זה אותו דבר. אפשר להגיע לכל מקם אך לא בקלות כמו מהאוניברסטאות... תדאגי שיהיו לך ציונים טובים בלימודים ויהיה בסדר משני המקומות את יכולה להגיע למשרדי החמישיה. ההחלטה שלך צריכה להתבסס על מה מעניין אותך יותר תקשורת או ממשל ופה לא נראה לי שמשתתפי הפורום יכולים לעזור זאת החלטה שלך. לי אישית נראה שתקשורת זה תואר יותר מעניין רלוונטי ופרקטי מממשל ופותח לך תחום לימוד נוסף שלם שבאמת יש מה לעשות איתו. אני גם יודעת שהמכללה למנהל מעולה בתקשורת ומאוד משקיעה בתואר הזה נראה לי יותר נחמד... אבל זאת רק אני.