לא פרקטי

  • פרקליטות אזרחי ת"א
    רחלוש | 29/04/2010 11:56

    היי! לצערי לא התקבלתי לפקליטות כי לא הרגשתי טוב באותו יום ועניתי תשובות קצת מבולבלות): הציעו לי להתקשר ולבקש ראיון חוזר ולהסביר שלא הרגשתי טוב..אתם חושבים שכדאי או שאני סתם אעשה צחוק מעצמי? הציונים שלי די טובים אז אני בטוחה שזה בגלל הראיון..פליזזז עזרתכם...

    • לא פרקטי
      יוסי | 30/04/2010 12:22

      לא שווה, לדעתי, את המאמץ שכן העניין הוא, לצערי, סבוך הרבה יותר. לא בהכרח, לדעתי, הטובים מתקבלים וההליך רחוק מלהיות שיוויוני ונטול השפעות זרות. ההליך הוא מוטה ומטעה ואם אינך מאמינה, אפנה אותך לדו"חות מבקרי המדינה בעניין, להתייחסות ביהמ"ש לנושא ולדיון שהתקיים בנושא בוועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת. לא שווה מכל האמור לעיל להתעכב על הנושא ואם את מוכשרת, תצטרכי להצליח בזכות זה ולא בזכות...

      • המשך
        המשך | 30/04/2010 12:59

        אני מסכים עם יוסי. אני מכיר מישהי שהתקבלה לפרקליטות האזרחית בתל אביב רק בגלל פרוטקציה... אז צריך לקחת דברים כאלה בחשבון.

        • המשך
          המשך | 30/04/2010 13:00

          יוסי, אשמח אם תכוון אותי לדו"ח שאתה מדבר עליו.

          • שיטת מכרזי כח האדם
            יוסי | 30/04/2010 13:25

            ראי כדוגמית בלבד: http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3389723,00.html די בכתבה זאת ובשיטוט קל באינטרנט כדי להבין העניין ואם תרצי מידע נוסף בשמחה, אך זאת, לצערי, השיטה שכביכול שיוויונית ונטולת פניות אך במציאות רחוקה מלהיות כזאת כי ההליכים במכרזים מאפשרים לבחור גם את הנמוך ביותר ממי שהגיע לראיון ובלבד שיש נימוקים. אה...נימוקים הם החלק הקל...

            • אני לחלוטין לא מסכים
              י | 01/05/2010 17:14

              קודם כל הכתבה אליה הופנית מתייחסת לפגמים במכרזים בשירות המדינה באופן כללי, ולא לקבלה של מתמחים. שנית, אני ורבים אחרים כמותי התקבלו לפרקליטויות ללא פרוטקציות. אם אני לא טועה, את לומדת בבר אילן. ואם כך, תוכלי לשאול סטודנטים בשנים מעליך כמה מהם התקבלו לפרקליטויות ולכמה מהם הייתה פרוטקציה. והתשובה היא שרוב הסטודנטים שניסו התקבלו, ולמעטים מהם הייתה פרוטקציה. ברור שיש גם כאלה שהתקבלו עם פרוטקציה, אבל זה נכון גם לגבי כל משרד פרטי. דרך אגב, אני מסכים שבקבלת עורכי דין לפרקליטויות יש המון פרוטקציה, אבל זה שונה ואפילו מוצדק בעיניי. אני לא ארחיב על מהי לדעתי הסיבה שאנשים טוענים שיש הרבה פרוטקציה, בגלל שאין לי כוונה לא לעקוץ, ולא להעליב חס ושלום אף אחד. אני מניח שגם יש כאלה שחוו מקרים נקודתיים שיצרו אצלהם בצדק את התחושה הזו. עם זאת, אני אדגיש שזהו פשוט לא המצב האמיתי, בהתייחס לקבלת מתמחים לפרקליטויות. ולשאלתך, לדעתי מאוד שווה לנסות. הכי נורא זה לא יצליח. אין מה להפסיד. המון בהצלחה.

              • שירן
                שירן | 01/05/2010 21:24

                הדבר נכון בחלק מהמקרים. אני מבינה את התחושה הזו שנוצרה בקרב סטודנטים בגלל משהו אישי שחוו, וכן לאחת המשרות הציבוריות אליהן התראיינתי נודע לי ממקור מהימן שהתקבלה הבת של אחת עו"ד הבכירות באותו גוף. אך לשמחתי התראיינתי במשרה ציבורית אחרת (אגב שכבוד להתמחות בה) ואני ושלושת חבריי (למחוזות שונים) התקבלנו ללא פרוטקציה! חבל לוותר מראש. ניגשים לראיון. הגרוע מכל הוא שלא התקבלת! האם זה משהו שאי אפשר לחיות איתו?! מקווה מאוד בשביל המרואיין המאוכזב שלא! שיהיה בהצלחה!

                • תודה לכם!
                  רחלוש | 02/05/2010 19:59

                  אני חושבת שאנסה להתקשר מחר. אני קצת בייאוש כי זה המקום שהכי רציתי וגם ככה אין הרבה פרקליטויות בת"א ולעבור לירושלים זה לא כ"כ אופציה מבחינתי..

                  • נראה לי שהייתי מוותרת
                    שני | 13/05/2010 12:46

                    לא נראה לי שהייתי מנסה. לא בקטע רע פשוט יש כל כך הרבה מקומות התמחות אז לא נראה לי שהייתי נלחמת על אחד כל כך. גם לא נראה לי שאחרי שאמרו לך לא יש סיכוי גבוה שיגידו כן. אולי כבר סגרו רשימה... אני התקבלתי לפמת"א אחרי ראיון בינוני וגם בפרקליטות אזרחית י-י-ם התקבלתי אחרי ראיון בינוני. אין לי שום פרוטקציה אבל נראה לי שהם עושים מכרז מראיינים אנשים ובסופו של דבר סוגרים את זה בהתבסס על ציונים בעיקר. אולי הציונים שלך היו טובים ושל מישהוא אחר היו יותר או שהיית מבולבלת לגמרי בראיון גם זה קורה... מבינה את הבאסה עברתי לא פחות מ11 ראיונות התמחות והתקבלתי רק לשלושה מקומות שהם האחרונים אליהם הלכתי. בכל הראיונות נלחצתי, דברתי שטויות ועשיתי פדיחות. עד כמה שזה נשמע הזוי דוקא בראיונות שלא למדתי, לא התלבשתי ואפילו שתיתי איזה בירה בשביל ראש טוב התקבלתי בכל השאר נלחצתי ודברתי שטויות בקצב שאני מניחה שהמראינים לא האמינו איך זה שהציונים שלי גבוהים. בכל מקרה יהיה בסדר יש גם את פרקליטות מחוז מרכז ומספיק משרות ציבוריות במרכז וחוץ מזה יש הרבה משרדים אזרחיים טובים שישמחו לקחת אותך אם יש לך ציונים גבוהים בשכר גבוה הרבה יותר. גם אני ויתרתי על הרבה עדיפויות שלי כי לא התקבלתי ובסופו של דבר אני די מרוצה ממה שסגרתי. ולגבי הדיון שהתפתח פה אני ממש לא חושבת שהמכרזים בפרקליטות תפורים. מרבית האנשים שאני מכירה שזומנו לראיונות התקבלו ולאף אחד לא היתה שום פרוטקציה. מזמינים לראיון מעט יותר מתמחים ממה שצריך וסוגרים את זה בעיקר על סמך ציונים, שירות צבאי, התנדבויות וכאלה. ביננו רוב האנשים שיש להם ממוצע 90 חולמים על הרצוג ולא על פרקליטות אז הפרקליטות בד"כ תשמח לחטוף בעל 90 שיפנה אליה.