שתפנה לסנגוריה הציבורית

  • עזרה משפטית לבחורה שאין באפשרותה לקבל ייצוג
    טלי | 20/04/2010 21:11

    שלום חברים, יש לי שכנה שנמצאת בהליכי גירושין מבעלה. הם חיו ברמת חיים גבוהה- הכסף בא ממנו, ועכשיו הוא מנסה לרושש אותה מהכל. הוא כתב לה כתב תביעה פשוט מבייש. יש להם ילדה בת 3 שהוא רוצה עליה משמרת בטענה שהיא לא כשירה נפשית- וזה בולשיט אחד גדול. הוא עושה הכל בכדי להשאיר אותה בלי שקל. הוא אומר "אני מוכן ל.." ואלף תנאים אחר כך. היא לא מבינה בתחום ומכיוון שבינתיים הוא סגר בפניה את האפשרות להגיע לבנק או כל דרך אחרת למשיכת כסף היא חסרת אונים. כואב לי לראות אותה ככה. אתם יכולים אולי לומר לי מהן האופציות העומדות בפניה? האם קיימים עו"ד שיכולים לעזור לה לתכנן מכתב תשובה בהתנדבות? איך אפשר לעזור לה? אני אודה לכם מכל הלב.

    • שתפנה לסנגוריה הציבורית
      דרור | 20/04/2010 21:26

      אם החשבון משותף היא יכולה למשוך כספים ולשוחח עם מנהל הבנק. אם נהג כלפיה באלימות רצוי להגיש תלונה במשטרה על מנת לאזן את הטענה שלו בנוגע לאי כשירותה לגדל את בתם. אם יש לה מסמכים המעידים שרכושם משותף שתשמור ולא תשאיר בדירתם. שתפנה לביהמ"ש לענייני משפחה תמלא תביעה למזונות זמניים ותתחיל לקבל עבור הילדה עד שתסדיר את עניין הגירושין. רצוי שהיא תקדים אותו בביהמ"ש שלא יפתח הוא קודם תיק ברבנות. ברגע שיקבעו לה מזונות ולא ישלם תוכל להטיל עירקול בהוצאה לפועל, לעקל לו את המשכורת, חשבון הבנק ואפילו את הרכב. אם הרכב משותף אין לה בעיה אבל אם הוא על שמו שתזהר שלא יעביר בעלות לבן משפחתו ובכך יבריח נכסים. בכל מצב, סיוע משפטי דחוף או פנייה לנעמ"ת בנוגע למצוקה הנוכחית, גם פנייה לרווחה תסייע לה, יעזרו לה עד שתסתדר. מקווה שעזרתי.

      • יש לפנות לסיוע המשפטי (לא לסנגוריה הציבורית)
        שאול אמרני, עו"ד | 20/04/2010 23:55

        יש לפנות ללשכה לסיוע משפטי העוזרת למעוטי יכולת בתחומי המשפט האזרחי (הסנגוריה הציבורית לעומת זאת עוסקת במשפט הפלילי). מצ"ב פרטי לשכות הסיוע: לשכות סיוע משפטימחוזכתובתטלפון ירושליםרח הסורג 1, בית מצפה02-6211333 תל אביב והמרכזהנרייטה סולד 403-6932777 חיפהשדרות פלים 15 א,קריית הממשלה04-8633666 מחוז צפוןרח' תאופיק זיאד 3047,ופא סנטר קומה 5, נצרת04-6459444 באר שבעשדרות שזר 33 , בית נועם08-6404526

    • את צריכה להפנות את השאלה לפורום דיני משפחה
      סטודנטית | 22/04/2010 11:38

      היי טלי, נגע לליבי המקרה אך הפנת את השאלה לפורום סטודנטים למשפטים. הפורום הנכון להעלות בו את שאלתך הוא: פורום דיני משפחה >> בהצלחה