מכללת ספיר

  • מכללת ספיר
    יוגב | 20/04/2010 20:51

    שמעתי שמכללת ספיר היא ברמה של אוניברסיטת תל אביב עם כל המרצים והדרישות. השאלה שלי היא בתור תושב אשדוד האם ללמוד בספיר עם שכ"ל אוניברסיטאי, או ללמוד בראשל"צ שנחשבת למכללה טובה אבל שכ"ל שם הוא 30000 שקל? השאלה שלי היא בגלל הקרבה העלות והמרצים: פרופ' אריאל פורת, פרופ' עמרי ידלין פרופ' בועז סנג'רו כל אלה מלמדים בספיר ובמכללות השונות מפנים אליהם בסילבוס...גם הסילבוס בקורסים השונים הוא של אוניברסיטת תל אביב בדיוק..אשמח לתגובות מסטודנטים מספיר ומראשל"צ. תודה.

    • מכללת ספיר
      בוגרת המכללה למנהל | 20/04/2010 21:29

      אקדים ואומר שאני הייתי מאוד מרוצה מהמכללה, הגעתי להתמחות מעולה, בתחום המיסים והיום עושה תואר שני בחו"ל במיסים שהמרצים של המכללה עזרו לי להתקבל - אם היה לי את זהב מקום אחר, אולי כן ואולי לא.זה יתרון למכללה.אבל מצד שני החיסרון הוא השכר לימוד הגבוה.היתרון שלספיר זה באמת הפיקוח ההדוק של אונ' תל אביב ובכלל כמכללה בתחומים אחרים היא הוכיחה עצמה כמעולה, תקשורת חשמל וכו'. החיסרון הוא שאי אפשר בוודאות לדעת כיצד המשרדים יסתכלו על הבוגרים ואז ענין ההתמחות הוא קצת בסיכון.יש לי דווקא הרגשה טובה גבי המכללה ונראה שזה הבאזז בשוק גם בניגוד לאחרות שעושות שוק והלימודים שם הם בדיחה (הבינתחומי הוא מקום מעולה, אני מדברת על השאר), אבל אין וודאות...בהצלחה!

    • לומד בספיר ו...הכנס!
      גיל | 20/04/2010 21:30

      אני לומד בספיר, הרמה גבוהה מאוד, לומדים איתנו : רופאה, מהנדסים רואי חשבון מורים וכלכלנים. יש גם מעט סטודנטים ללא תואר קודם. הרמה בשמיים, כמו באוניברסיטת תל אביב, המרצים מעולים והיחס ממש אישי. אנחנו בסה"כ 70 סטודנטים (מתוך 88 שהיו) ראש המחלקה, פרופ' ידלין מכיר אותנו בשם. חוויה, ממליץ. ושכר הלימוד, שווה לכל כיס. לאחרונה, מכללת רמת גן ומכללת ראשל"צ במגמה להשמיץ ולהלחיץ כי המכללה בספיר חדשה, אז קל להיות חזק על מתחילים, אבל זה הדבר הטוב ביותר שקרה לדרום.

      • להיות סטודנט למשפטים זה לא כ"כ זוהר..
        ריאליסט | 21/04/2010 20:16

        לפני שאתה נרשם למכללה בכלל ולמכללה חדשה בפרט, חשוב שתדע ששוק עורכי הדין היום מוצף. את השוק הראשוני מקבלים הסטודנטים (שלא מודעים לכך) כנראה בשלב חיפוש ההתמחות בשנה ב'. רוב מכריע של תלמידי רוב המכללות אפילו לא זוכה שיסתכלו על קורות חייו! אפלייה? לא. גם אם אתה היית שותף בהרצוג פוקס נאמן היית מרשה לעצמך שלא להסתכל על אלפי קורות החיים שיזרמו למשרדך מכל 12 מוסדות לימודי המשפטים בישראל. היגיון פשוט. המלצתי- אם אתה לא מתקבל לאוניברסיטה, תבחר מקצוע אחר שבו תוכל לפרנס את עצמך בכבוד. אם אתה נחוש בדעתך להיות עו"ד, תלמד במכללה אבל עשה לעצמך טובה ותהיה מוכן גם לאפשרות שלא תצליח למצוא בכלל התמחות. באופן נקודתי לגבי ספיר, זה שהמרצים מת"א לא הופך את המקום לאת"א, וגם לא לאוניברסיטה אחרת. שלא תטעה. הבינתחומי והמכללה למנהל הן הרע במיעוטו אם אתה לא מצליח להתקבל לאוניברסיטה. אבל גם משם לא יהיה לך קל למצוא התמחות יוקרתית. בכל מקרה, בכל ראיון ההתמחות- לפחות למשרדים הגדולים בישראל- החזקה תהיה עלייך להוכיח שלמרות שלא הצלחת להתקבל לאוניברסיטה אתה עדיין מועמד טוב יותר מכל בוגרי האוניברסיטאות שהמשרד ראיין לפנייך. וזה לא קל בכלל. בהצלחה בבחירה!

        • מסכימה ואוסיף
          בוגרת המכללה למנהל | 22/04/2010 00:52

          אני לא אשקר לאף אחד ולא לעצמי גם.אם היום הייתי צריכה לבחור, אולי לא הייתי לוקחת את הסיכון ולומדת במכללה.אבל הכוונה היא לתל אביב לעברית בעיקר. מרות שבמקרה שלי אני הצלחתי והיתה לי התמחות טובה והיום אני עושה תואר שני באונ' שמדורגת מקום 5 בארה"ב.אם כל הסטו' של המכללה ככה? לא. יותר קשה להצליח.מהסיבה שריבוי המכללות הלא טובות הוא זה שהרס את השם. כשהייתה רק המכללה למנהל לא הייתה בעיה כמו שיש היום. בקיצור, אם את הולכים למכללה למנהל או הבינתחומי, אז ללכת לשם זה באמת לא סוגר דלתות כמו מקומות אחרים ומוצאים התמחויות מעולות - אני מדברת על כל המשרדים הטובים כולל הרצוג פוקס נאמן וכל העשירייה הראשונה. אבל עדיין הרוב שמתקבלים זה בעיקר מצטייני דיקאן מתל אביב והעברית. אפילו בית המשפט העליון שבעבר היה נחלתם של בוגרי האונ' בלבד.צריך מדד לסנן את מאות קורות החיים ולכן הם מקבלים עדיפויות ואני מבינה את ההיגיון בכך. זה המצב וצריך לדעת לפני שנכנסים לשוק המאוד מאוד תחרותי הזה.איך אומרים, אם אתה הולך על זה, אז בעיניים פקוחות.תעבוד קשה על ציונים וקורות חיים, קליניקות, כתב עט וכן הלאה. בהצלחה!

          • בשורה התחתונה, ללכת למכללה זה הימור
            ריאליסט | 22/04/2010 14:49

            בסופו של דבר, בגלל ההצפה שדיברנו עליה, כדי לבלוט היום, גם מאוניברסיטה, צריך ציונים מאוד גבוהים 85-90 לפחות. לכן, יש מכללות שגם אם תשב על ממוצע 95 הדלת תישאר טרוקה בפניך. יש את הבינתחומי והמכללה למנהל, שלדעתי אין הבדל בינן לבין שאר המכללות מבחינת רמת הלימוד או רמת התלמידים (ולמה שיהיה?), אבל משום מה יש הבדל ב"שם" של המוסד, וסטודנט שינסה להתקבל משם עם ממוצע של מעל 90 (אני משער) יצליח להשתחל לכמה ראיונות אצל "הגדולים", ואולי אפילו לסגור התמחות. לדעתי, באמת ובתמים, בכל מכללה אחרת פשוט לא כדאי להתחיל ללמוד. בגלל זה היה לי קשה לראות את ההתנפלות על מכללת ספיר כאילו מדובר בNYU עם מרצים מYale. זה לא יפה להתל באנשים כדי שיכניסו עוד כסף למוסד שלך, רק כדי שבעוד כמה שנים יהיו פה 50,000 עורכי דין עם 75% מובטלים ממכללות. צריך להגיד את זה לכל היחצ"נים שמסתובבים פה.

            • אתה כבר ממורמר לא ריאליסט
              בוגרת המכללה למנהל | 22/04/2010 18:10

              יש הבדל, אם אתה חושב כך או לא. לא צריך להיות ממוצע 95 מהמכללה למנהל או הבינתחומי. לא להתמחות ולא לעבודה. יש למכללה שם טוב כי מי שלא מתקבל לאונ' מנסה לשם ורק אז לאחרות. לפני 15 שנה כן היה יכול להתקבל, עכשיו התנאי קבלה הם כמו הנדסת חשמל... יחי ההבדל ברמת האינטילגנציה הנדרשת לשני התארים.אתה נשמע כמו מישהו שניסה להתקבל למשרד ובוגר של אחת מהן גבר עליו או ראיין אותו אפילו.זזה לא שהסטו' באונ הם כולם איכותיים...תאמר לי איפה אתה למדת....

              • לשאלתך
                ריאליסט | 22/04/2010 20:53

                אני באחד מ-5 המשרדים הגדולים. כל הדיון הזה לא התחיל כנגד מכללה כזו או אחרת, אלא כנגד ניסיון של בעלי אינטרסים מסויימים לפתות צעירים בגילאי 20+, שלא יודעים עד כמה צפוף עולם המשפטים, לשלם עשרות אלפי שקלים ולגרור אותם להרפתקה של 3.5 שנים במכללה שהסיכוי שלהם אפילו למצוא התמחות ראויה דרכה הוא אחד ל-200. תרשו לי לצטט מהמחמאות על מכללה שעוד לא זכתה לאישור מל"ג, שלא לדבר על כך שהמוסד בחיתוליו, ככה שהיוקרה בתחתונים: "הרמה גבוהה מאוד", לומדים איתנו רופאים וכלכלנים" "הרמה בשמיים, כמו באת"א". יושב לו חייל משוחרר שלא יודע איך נראה עולם המשפט, קורא את ההודעה ועלול לחשוב שהארוורד פתחו שלוחה ליד שדרות. למען ההגינות צריך לציין שמכללה היא ברירת מחדל במקרה הטוב, וטעות גורלית במקרה הרע. עדיף לשלם פחות כסף וגם לקבל יותר יוקרה. לא כל אחד חייב להיות עורך דין.

                • אדון ריאליסט - יש תחושה שאתה עוסק בשיווק לימודים
                  התוהה | 23/04/2010 12:23

                  למה יש לי תחושה כבדה ולא נוחה שאתה בכלל יועץ לימודים או איך שלא קוראים לזה במערך השיווק המשופשף של המכללה למנהל? ושכל האינפורמציה so called שאתה מפזר כאן בכלל משרתת את האינטרסים השיווקיים של שלוחך שמעוניינים לחמוס בכל מחיר (35,000 ש"ח לשנה) כל מתעניין תמים בלימודים?

                  • למה יש תחושה שאתה אנטי המכללה למנהל
                    שרון | 23/04/2010 15:14

                    כבר כתבת פה פעם וכל פעם אתה מלכלך על המכללה למנהל ספציפית. אתה רוצה לדבר על זה?

                    • עיזבו אתכם, אנשים..
                      ריאליסט | 23/04/2010 16:45

                      אני לא איש שיווק ולא אנטי של אף מכללה. זה אפילו די מצחיק שאחד מכם בטוח שאני "שתול" של המכללה למנהל, והשני בטוח שאני אנטי המכללה למנהל. אז לא- זה לא המצב. בכל מקרה, אין טעם להיכנס לדיון הניצחי, ושכולם יסבירו לי למה מכללה זו או אחרת היא מעל או מתחת לכולם. הכי טוב שכל אחד יעשה את מה שנכון בעיניו, ושיהיה בהצלחה לכולם, גם במציאת התמחות וגם במציאת עבודה אח"כ.

                      • התכוונתי ל"התוהה"  לת
                        שרון | 23/04/2010 17:16

                        • שיהיה אנטי מה איכפת לך, אני מניח שהמתעניינים
                          רענן | 25/04/2010 14:12

                          אני מניח שהמתעניינים עושים שעורי בית ולא מתבססים רק על ההמלצות כאן. לא שאני מסכים עם ההכפשות שלו. יש לי שני חברים שלומדים במכללה למנהל ועושה רושם שהם מאוד מרוצים, עם יד על הלב אם היתה לי את היכולת הכלכלית ללכת ללמוד שם יש מצב שהיום הייתי לומד שם.

          • בולשיט!
            אפרים | 29/06/2010 02:41

            הסיבה היחידה להופעתן של תגובות כאלה, היא התחרות העצומה שיש בחוץ. ממש מלחמת השרדות.כל אדם נהיה מומחה ויועץ וזאת על בסיס אפס מידע ומחקר בתחום. לכולם קשה למצוא התמחות באותה מידה, בין אם תלמד באוניברסיטה ובין אם במכללה. הנסיון להפוך את המנטרות העתיקות "המנהל והבינתחומי" כיורשות העצר של האוניברסיטאות מעידה על יובש, זילות ובורות.פתאום כל אדם נכנס לסדר יומו של מנהלי משרד עו"ד ומחליטים לזרוע עובדות על "כיצד מתנהל העולם"...בא כבר להקיא מהרמה הזאת!

          • בולשיט!
            אפרים | 29/06/2010 02:41

            הסיבה היחידה להופעתן של תגובות כאלה, היא התחרות העצומה שיש בחוץ. ממש מלחמת השרדות.כל אדם נהיה מומחה ויועץ וזאת על בסיס אפס מידע ומחקר בתחום. לכולם קשה למצוא התמחות באותה מידה, בין אם תלמד באוניברסיטה ובין אם במכללה. הנסיון להפוך את המנטרות העתיקות "המנהל והבינתחומי" כיורשות העצר של האוניברסיטאות מעידה על יובש, זילות ובורות.פתאום כל אדם נכנס לסדר יומו של מנהלי משרד עו"ד ומחליטים לזרוע עובדות על "כיצד מתנהל העולם"...בא כבר להקיא מהרמה הזאת!

      • הכרת המל"ג בלימודים במכללת ספיר
        מישל | 22/04/2010 15:15

        האם אתה מודע לעובדה שמכללת ספיר עדיין לא קיבלה אישור מל"ג על לימודי המשפטים? אם יש לך חדשות בנושא אשמח להתעדכן

        • מתמחה
          סטודנט במכללה למנהל | 03/05/2010 19:23

          אני חייב לציין שאני לא ממש יודע איזה ניסיון יש לזה שקובע כי אם לא באת מאוניבריסטה אז אתה מתחיל מנק' נחיתות... אני מתמחה באחד מ10 המשרדים המובילים, חבריי לספסל הלימודים,בחלקם הגדול מאוד גם כן. יש יתרון מובהק לאוניברסיטאות והוא בשכר הלימוד הנמוך. מבחינת רמת הלימודים אין שום הבדל בין האוניברסיטאות השונות, המכללה למנהל, והבינתחומי. רמת הלימוד קשורה קודם כל לטיב ואיכות הסטודנטים הלומדים במוסד. הואיל ובאונ' תא ובעברית דרישות הקבלה הן הגבוהות ביותר כך אחוז גדול מאוד של הסטודנטים הם סטודנטים "חזקים". ברם, עם ממוצע של פחות מ80 בכל אחת מהמוסדות שצייניתי תהיה לך בעיה להתקבל למשרד מוביל. לכל השאר ולא משנה איפה אתה לומד לא תהיה בעיה כזו. לגבי אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת חיפה אני חייב לציין שהמכללה למנהל והבינתחומי לא נופלות מהן ברמתן ואף עולות עליהן. בכל מקום יש גם תלמידים חלשים, במכללות אחוזם של אלה גדול מאלה של האוניברסיטאות ולכן יש הסבורים אחרת. אני אישית יודע שמי שלמד באחד מהמוסדות הללו וציוניו טובים, שום דלת לא נסדרת בפניו. לגבי שאר המכללות... מהיכרות שלי עם אנשים, גם משם אפשר להצליח אבל רמת הלימוד שם נמוכה וכך גם רמת הסטודנטים ברובה... לכל היותר אפשר לצאת משם טכנאי משפט מעולה, בעוד פיתוח החשיבה התיאורתית שם לוקה בחסר. זו דעתי האישית מבלי לפגוע באף אחד.