מעבר למכללה למנהל

  • מעבר ממכללה למכללה
    סטודנטית | 20/04/2010 12:40

    שלום רב אני כרגע לומדת במכללת רמת גן שנה א למשפטים, ואני מעוניינת לעבור שנה ב' למכללה למנהל. לא הלכתי לשם מלכתחילה כי גרתי בתלאביב וגם כי לא היה לי את הממוצע הדרוש, אך כעת אני גרה קרוב למכללה למנהל ואני מאוד מעוניינת לעבור לשם שנה הבאה. השאלה שלי היא האם מישהו יודע אם זה אפשרי? ומהן הדרישות לשם כך? תודה

    • מעבר למכללה למנהל
      שני | 21/04/2010 09:38

      הייתי בדיוק באותה סיטואציה. למדתי בשערי משפט ורציתי לעבור למכללה למנהל. כדי להתקבל למכללה למנהל אחרי שנה א' את צריכה לסיים במכללה בה את לומדת בהצטיינות- אני למשל סיימתי ב-96. קחי בחשבון שגם אחרי שתסיימי בהצטיינות לא יכירו לך בכל הקורסים במכללה למנהל. לנו נתנו פטור של 29 שסי"ם בשנה א' בעוד סטודנט רגיל מסיים 42 שסי"ם. זה הפרש עצום שתצטרכי להשלים בקורסי בחירה. בכל אופן לדעתי המעבר משתלם. המכללה למנהל יחד עם הבינתחומי נחשבות למכללות הכי טובות למשפטים וזה ניכר בזימונים למשרדים- ובקבלה אליהם. שיהיה לך בהצלחה.

      • אפשר לעבוד שם תוך כדי?
        סטודנטית | 21/04/2010 10:49

        אם לוקחים בחשבון את כ הקורסים שצריך להשלים בשנה ב'? כמה ימים בשבוע לומדים שם? ודבר נוסף - האם זה נכון שצריך לשלם על קורסים נוספים? בנוסף לשכר הלימוד השנתי? תודה

        • היי
          שני | 24/04/2010 20:47

          תראי אני באופן אישי לא הצלחתי לעבוד. זה תלוי בך. אנחנו למדנו יחד עם שנה א' את הקורסים שהיינו צריכים להשלים, אז כשמערכת של שנה א' משתלבת עם של ב' נוצר מצב שלומדים כל השבוע. אבל לא כל היום. לפעמים את יכולה לבוא רק לכמה שעות אבל זה יכול ליפול לך באמצע היום כל שלמשל תוכלי לעבוד בלילה. אין לי מושג באיזה קורסים יכירו לך, או איך תראה המערכת שלך. זה שונה מסטודנט לסטודנט. במידה ותסיימי מצטיינת ותעמדי בתנאי הקבלה את תגיעי לראיון כניסה ושם תקבלי את כל האינפורמציה. את משלמת על הקורסים שאת משלימה. וכן שורה תחתונה יוצא שאת משלמת על התואר יותר. שווה את זה.

          • עד כמה שווה להתאמץ
            סטודנטית | 25/04/2010 13:09

            בינתיים אמרו לי לחכות לסוף השנה כדי לראות כמה יהיה לי ממוצע. ובנוסף גם נאמר לי שיכול להיות ששנה הבאה יבטלו את כל המעברים כי הם רוצים לצמצם... אמרת שזה שווה את זה אבל אם צריך גם להוסיף כסף וגם לעשות קורסים נוספים להשלמות, מאיזה בחינות לדעתך זה שווה את זה?

            • שוב אני..
              שני | 25/04/2010 13:37

              זה שווה להתאמץ. כי בסופו של דבר בשביל קורות החיים שלך שווה לך שיהיה כתוב שסיימת במכללה למנהל. שום מכללה אחרת חוץ מהבינתחומי לא משתווה אליה. הסטודנטים טובים, הרמה גבוהה, והמרצים מהשורה הראשונה. כל המשרדים שבהם ביקרתי אמרו לי ש"עשיתי בשכל שעברתי". את באמת לומדת במכללה למנהל, מאתגרים אותך, יש הרבה מעבר ללימודים- קליניקות, טיסות לחו"ל וכו'.. את משלמת יותר כסף כי הם בעצם אומרים לך רוצה להיות אחת משלנו? תעשי קורסים כמו כולם. הם מכירים במעט קורסים אבל זה שווה את תשרדי. אני מסיימת אפילו ב-3 שנים בלי שנה ד'. אומנם עם הלשון בחוץ אבל כולם עוברים את זה. אל תחשבי פעמיים אם את יכולה תעברי. במיליון אחוז. אחרי שתעברי את תביני על מה דיברתי... חווית לימודים אחרת. ברמה מאוד גבוהה. בהצלחה.