אם את לומדת במכללה זה לא ממש משנה איזו ..

  • באיזו מכללה עדיף ללמוד?
    ויקי | 18/04/2010 11:28

    באיזו מכללה עדיף ללמוד? אני מתחילה ללמוד משפטים, אבל טרם החלטתי באיזו מכללה. אין לי אפשרות ללמוד באוניברסיטה בשל פסיכומטרי לא גבוה ובשל הצורך לעבוד משרה מלאה. כמו כן, יש לי תואר אקדמי קודם, לכן לימודי המשפטים נועדו להיות הקריירה השניה :). אני יודעת שרמת גן, שערי משפט וקרית אונו לא ממש נחשבים. האם מכללה למנהל עדיף? שמעתי שבקריית אונו יש מסלול מיוחד לחילונים והוא פחות טוב מזה של דתיים. האם נכון? אשמח לסקירה קצרה ממי שיודע

    • אם את לומדת במכללה זה לא ממש משנה איזו ..
      מתמחה | 18/04/2010 11:44

      כסטודנטית לתואר 2 באוניברסיטה העברית ולאחר שסיימתי את התואר הראשון שלי במכללה אני רואה את ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה ללא ספק, עם זאת בין מכללה למכללה זה ממש לא משנה ! תוציאי ציונים טובים ותשיגי מה שאת רוצה ולכן תבחרי במה שהכי קרוב לך לבית .

      • 100% שלא למדת בבינתחומי או במכללה למנהל
        סטו' לתואר שני בחו"ל | 18/04/2010 16:11

        ברור שאונ' תמיד עדיף.אבל ברור גם ששתי המכללות האלה הם ברמה אחת מעל המכללות האחרות.מבחינת השמה ואפילו בחו"ל, למי שרוצה ללמוד תואר שני שנותן משהו

        • הכל אותו דבר ..
          מתמחה | 18/04/2010 22:33

          וזה לא משנה אם למדתי ברייכמן או בשערי משפט, ידוע שהיום מצטייני המכללות באשר הן יכולים להשיג כל התמחות שירצו או כל תואר ֳ 2 ... הכל עניין של נחישות ועבודה קשה .

          • חבל שאת אומרת דברים שאין לך מושג לגביהם
            סטו' המשך | 18/04/2010 23:06

            יש משרדים שלא משנה אם סיימת מצטיין בשערי משפט ואז "הלבנת" את הקורות חיים שלך עם תואר שני מהעברית, הם לא יזמנו.לגבי החשיבה המסורתית, היא קיימת בכל מקום בעולם, וזה לא בגלל המרצים, אלא בגלל הסטו' שהולכים למקומות האלה.

            • ולגבי חו"ל
              דבר נוסף | 18/04/2010 23:11

              אין בוגר אחד של נתניה, שערי משפט או קרית אונו שלומד באונ' טופ 10 בארה"ב וגם לא יהיה.ובתור מי שתרגל בשערי משפט, להיות שם מצטיין זה כלום וכולם יודעים את זה.

            • חבל שאתה טועה...
              מתמחה | 19/04/2010 16:22

              א. אם הטענה שלך נכונה כנראה שחברה שלי לא באמת מתמחה במשרד של פישר בכר חן וול אוריון ושות' או שיש עוד משרד כזה רק קטן ... ב. ייתכן ועדיין אין סטודנטים של יתר המכללות בתואר שני בחו"לֹ אך אני בטוחה שכשיהיה כזה שירצה אם הוא יתאים הוא יוכל .ג. מסכימה שישנו הבדל , לא מסכימה שדלתות נסגרות בטח לא בפני מי שמתאים ומוכיח שהוא מתאים . ד. צא מזה!!!!  ישנם גם סטודנטים במכללות משכילים וחכמים שבחרו ללמוד במכללה מסיבות כאלו ואחרות .. ה. הלוואי וכל אחד היה בוחר להלבין קורות חיים עם תואר במשפטים בעברית .. והלוואי והיה לך בקורות חיים שליש ממה שיש לי .. בהצלחה !

              • גם שעון מקולקל מדייק פעמיים ביום
                סטו' | 19/04/2010 17:45

                זה שיש מתמחה אחד למאה אלף שמצליח זה לא סיבה ללכת מלכתחילה למכללות הפחות טובות כאשר יש אפשרות ללכת למקום טוב יותר. וזה שהיא עושה שם התמחות זה לא אומר שיעסיקו אותה...העברית? מקום מעולה. אבל זה לא אומר כלום לגבי ארה"ב או אנגליה, אל תהי נאיבית, מכללות הגרועות יצליחו אולי להתקבל לאונ' מהדרג השני ומטה...

                • מיותר
                  מתמחה | 19/04/2010 19:03

                  "גם אם היא תתמחה לא בטוח שיעסיקו אותה".. כמו שלא בטוח שיעסיקו כל סטודנט אחר, בזמן ההתמחות עליך להוכיח את עצמך ואם תהיה טוב תצליח... אולי אני נאיבית אבל אתה .. ? כנראה פסימי ממורמר ולא ברור לי למה ,..לא משנה איזו דוגמא אני אביא לך אתה מאד משוכנע בצדקתך ועל כן אני מאחלת לך בהצלחה..

                  • בנוסף
                    מתמחה | 19/04/2010 19:07

                    והרי ברור וידוע לכולם שהמכללה למנהל אחת הטובות לחשבונאות וממש גרועה בתחום המשפטים אז למה להמשיך ללכת אליה?? בשל שמה ההולך לפניה?

                    • ל"ידענית" שעושה תואר בעברית
                      שי | 19/04/2010 21:55

                      ברשותך, אני אגיב לך, מאחר ואת כותבת דברים ויוצרת תחושה כאילו את ממש מבינה במה שאת אומרת, ולצערי את מטעה אחרים ואולי גם את עצמך.אני מתנצל מראש על אורך התגובה.אז קודם כל, לא ברור למה את מפריחה סיסמאות ומשפטים שלא עומד מאחוריהם כלום (כל המכללות אותו דבר? מאיפה את יודעת, למדת בכל המכללות? כמובן שלא. הבינתחומי ושערי משפט אותו דבר? בוודאי שלא, עובדתית, בוגרי הבינתחומי מוצאים התמחות ועבודה יותר בקלות מאשר בוגרי שערי משפט, וכדי להוכיח את הטענה הזו כל שעליך לעשות הוא לגלוש לאתרי המשרדים המובילים ולהיווכח כמה בוגרים יש מאותן מכללות. כל בוגר מכללה יכול להתקבל לכל משרד? לא, חד משמעית. יש משרדים שעדין לא יראיינו ממכללות מסוימות. טעות? אולי, אבל הם עדין מחליטים את מי לראיין. וכתבת עוד דברים, פשוט אין טעם לעבור אחד אחד ולהוכיח אותך.אז בואי נשים דברים על דיוקם.ראשית, יש שתי מכללות טובות בישראל, המכללה למנהל והבינתחומי. למה? כי הן פשוט מסננות יותר, כי הן דורשות יותר מהסטודנטים שלהן, כי הן יצרו לעצמן מוניטין ועוד סיבות. אבל בכל מקרה, זו התוצאה. שערי משפט, רמן גן, קרית אונו, נתניה ועוד מכללות חדשות שהוקמו לאחרונה ואני כבר לא יודע על כולן אני משער, פשוט ברמה יותר נמוכה. כן אני יודע, כי תירגלתי שם (צריך להתפרנס, לא?). קיבלתי הוראות להעלות ציונים, קיבלתי הוראות לבדוק בדיקה מקלה מאוד, ונשאלתי שאלות שהיו מביישות תלמיד תיכון ועל אחת כמה וכמה סטודנט למשפטים. האם הכל טוב במכללה למנהל ובבינתחומי? לא. אבל זה עדין יותר טוב משאר המכללות.לגבי תואר שני, ואני כותב זאת כבוגר לימודי תואר שני בארה"ב,  תואר שני בישראל הוא בזבוז זמן, מדובר באסופה של קורסי בחירה מתואר ראשון, לא לומדים יותר מידי אם בכלל, ואכן כמו שנאמר לפני, הוא מיועד בעיקר כדי להלבין את הקורות חיים ולהראות: "תראו אני אומנם בוגר תואר ראשון במכללת... (תשלימי בעצמך) אבל הוכחתי את עצמי בתואר שני באוניברסיטת.... (תשלימי בעצמך).מי שרוצה ללמוד באמת, יעשה זאת בחו"ל, זה יקר יותר, זה קשה יותר, אבל זה מאתגר יותר, תורם יותר, מעשיר יותר ובהחלט מקדם ופותח יותר דלתות. האם כל בוגרי המכללות יכולים להתקבל לכל מוסד? לא. שוחחתי מספר פעמים עם מנהלת מדור הקבלה באוניברסיטה בה למדתי, והיא בפרוש אמרה לי שהם מודעים לרמת המכללות ובהחלט מסננים גם לפי זה (ונאמרו שמות של מכללות חלשות וחזקות, וגם הם מודעים למצב כמו שפירטתי אותו קודם לכן). אין מה לעשות, הנירמול הוא לא אותו נירמול כאשר אתה מגיע ממכללה חלשה, אין מה לעשות, ככה זה, יש ראש לשועלים ויש זנב לאריות, במרבית המקרים, האוניברסיטאות פה יעדיפו בוגר ישראלי עם ממוצע נמוך יותר ממוסד מכובד יותר. האם הוא בהכרח יותר טוב? לא. אבל צריך לסנן איכשהו, וזו הדרך שנבחרה.האם חברה שלך (וזה ממש מזכיר את הסיפורים שרצים בכל מחזור: אני מכיר מישהו שהתמחה ב....) תמצא עבודה בפישר בכר אחרי ההתמחות? אולי כן ואולי לא, מה זה מוכיח אבל? כלום. השאלה היותר חשובה היא כמה בוגרי המכללה שלך עובדים במשרדים המובילים? כמו שציינתי בהתחלה, עובדתית מעטים. לא נעים, נכון. זה נותן לך תחושה של סוג ב' בשוק העבודה, נכון, אבל זה לא נורא, כמו שאמרת באחת התגובות שלך, לטענתך יש לך קורות חיים מרשימים, אז אולי תסתדרי למרות שההשכלה המשפטית שלך ברמה נמוכה יותר.בכל מקרה, אל תטעי את עצמך ואת האחרים פה. יש הבדל. הבדל תהומי. זה ידוע וזה ישאר ככה כנראה בזמן הקרוב.בהצלחה בתואר שני בעברית, אני בטוח שיש להם קורסי בחירה מצוינים.

                      • לסטודנט מחו"ל שיודע הכל ...
                        מתמחה | 20/04/2010 15:13

                        ראשית אני רוצה להודות לך שהארת את עניי ועיני רבים במדינת ישראל לעניין לימודים בתחום המשפטים ובכלל , להודות לך על ש"גזרת" את דינם של אלו שלא למדו במכללה למנהל או ברייכמן , ואף השמצת רבים וטובים אחרים שהעזו והמשיכו לתואר שני באוניברסיטאות שלנו בארץ ולא באחת מהטובות בעולם כמוך. מסכימה איתך שלא למדתי בכל האוניברסיטאות או המכללות בארץ כך גם אתה, מסכימה שאכן ישנן מכללות שפותחות דלתות ביתר קלות אך אינני מסכימה שדינם של סטודנטים ממכללות אחרות נגזר ואינו יכול להשתנות אם ירצו ויוכיחו את עצמם. העבודה תהיה קשה יותר אך הם יצליחו !!! אינני צריכה להסביר לך את מניעיי או סיבותיי ללימודים במכללה כזאת או אחרת או להמשך תואר שני באוניברסיטה ישראלית, אך אני מבקשת ממך להימנע מזילזול בהשכלתי או ידיעתי המשפטית.. זה נמוך מדי, ולא מתאים .שיהיה לך בהצלחה באשר תפנה.

                        • אז את מסכימה שטעית
                          דנה | 20/04/2010 16:12

                          התחלת בזה שכל המכללות אותו דבר וזה לא נכון.זו הנקודה.

                      • אהבתי , בגדול!!  לת
                        מורן | 10/06/2016 12:55

        • כמה שיווק בפורומים האלה...
          אורן | 29/04/2010 01:47

          אם מישהו מאמין למילה אחת ממה שכותבים כאן, עצה אישית:אתם לא מתאימים ללימודי משפטים :-)

    • אם כבר את צריבה גם זמן לעבוד אז רק בקרית אונו
      רווית | 18/04/2010 18:54

      אחד הדברים שבאוניברסיטאות לא הפנימו ובמכללות כן זה שחלק מהתלימידים צריכים לעבוד ביותר מחצי משרה ודווקא בקריה האקדמית אונו יש תכניות בהן ניתן לפרוס את הלימודים כך שניתן לשלב עבודה כמעט במשרה מלאה. חוץ מזה כל המרצים באונו מלמדים גם באוניברסיטאות אז עדיף לצאת מהחשיבה השמרנית שרק אוניברסיטה זה טוב

      • קרית אונו??? מה עם שערי משפט
        עדו | 20/04/2010 09:52

        בשערי משפט יש מסלול בוקר ומסלול ערב. השעות נוחות ומשתלבות בצורה קלאסית עם כל עבודה. בכלל הכול באקדמיה מתנהל בצורה גמישה ולא נוקשה לטובת הסטודנט. אני לומד שם שנה שניה ולא חושב שקיים עוד מוסד אקדמי כ"כ שנותן יחס כ"כ אישי

        • ???
          שיר | 20/04/2010 12:13

          למי אכפת מיחס אישי? מה אנחנו בזוגיות?! החשוב מכל הוא למצוא התמחות בקלות...

        • "מה עם שערי משפט"?! מה עם קצת היגיון?
          סטודנט | 21/04/2010 10:58

          אתה רציני אחי? שערי משפט?יחס אישי אני מקבל גם בקריה האקדמית אונו, ובניגוד לשערי משפט - אני גם מקבל רמה גבוהה ומרצים מהשורה הראשונה.שערי משפט הוא אומר לי :) הרגת אותי

          • אין בכלל מה להשוות ביחס אישי בין אונו לשערי משפט
            עידו אלקובי | 21/04/2010 17:25

            באונו יש לך 15 אלף סטודנטים (ברמה לא ממש גבוהה) קראתי בכמה מקומות כבר שבעלי משרדים כבר לא סופרים את הבוגרים של אונו מרוב שהציפו את השוק. יחס אישי אמיתי אתה תקבל רק במקום קטן "בוטיק" ללימודי משפטים ולא בבית חרושת...

            • תקרא שוב מה שכתבתי
              סטודנט | 22/04/2010 14:18

              יופי לך שיש לך יחס אישי. אני, למזלי, מקבל יחס אישי ו(בניגוד אלייך) גם רמה.מגוחך שאתה מנסה אפילו להראות ששערי משפט יותר טוב, כשבכל המבחנים האחרונים הייתם בסוף סוף הרשימה. שיהיה לך בהצלחה בלנסות להתקבל למשרד (כלשהו). אני כבר התקבלתי, אני אשלח לך גלויה.

              • איך שלא תהפוך את זה... שערי משפט הרבה יותר ייחודי
                עידו | 22/04/2010 16:56

                שערי משפט הרבה יותר ייחודי מאונו. וזה בא לידי ביטוי בהרבה תחומים תוך כדי הלימודי ולאחריהם. לאורך זמן תלמד ששערי משפט עדיפה על אונו. אני לא מצפה שתודה בכך ואני מאחל לך הצלחה במקום עבודתך.

                • אני לא מבין איך אפשר לאמר את השם שערי משפט באותה
                  סטודנט ותיק ! | 25/04/2010 13:35

                  נשימה עם מכללות כמו המכללה למנהל, הקריה האקדמית אונו והבינתחומי ...? אנשים לא מבינים שגם בקטגוריה של מכללות, יש מכללות ויש מכללות

                  • קרית אונו לא באותה רמה עם הבינתחומי והמכללה למנהל!
                    אל תדחף | 25/04/2010 17:15

                    המכללה למנהל והבינתחומי ברמה אחת מעל כל המכללות, לפחות אחת.מה הכנסת את אונו לשם? זה ששערי משפט הם קטסטרופה לא אומר כלום. לקרית אונו יש שם רע בשוק.אתה חי בלה לה לנד, אתה היחידי שחושב שהם ברמה גבוהה...

                    • מאיפה שמעת את זה? ממשווקים של המכללה למנהל?
                      סטודנט | 26/04/2010 13:16

                      תעשה לי טובה... כל אחד מעיד על עצמו שהוא מינימום הארוורד. תעשה קצת חיפוש ברשת, תראה כמה מדברים על הקריה האקדמית אונו, על הדברים והפרויקטים שמרימי, ותשווה ליתר השמות שהעליתם פה. אין מקום להשוואה בכלל. כל המשווקים המיותרים כאן ממש מטעים אנשים שבאמת רוצים ללמוד.

                      • ממש עצוב
                        לא משווק ולא נעליים | 26/04/2010 15:23

                        שתצא לעולם האמיתי אז תווכח שמה שכתבתי זה נכון. אם נוח לך לחשוב שאני משווק כדי להרגיש שלא נדפקת... אפשר להבין.תכנס לאתרי המשרדים - 10 הראשונים.תעשה השוואה בין הבוגרים שתראה שם. במקרה הטוב תמצא בוגר אחד של קרית אונו וזה הגזמה פראית.

                        • סטודנטית שסיימה שנה א׳
                          סטודנטית | 05/10/2014 21:33

                          היי, סיימתי שנה א בנתניה בממוצע יחסית גבוה אני שוקלת לעבור להמשך לימודי המשפטים למכללה למנהל (הבעיה- שזה רחוק מאוד מביתי) עד כמה ההבדל בין המכללות משמעותי? האם ההבדל ניכר בכדי שאעשה נסיעות ארוכות למכללה הזו?

                          • סטודנט
                            אביגיל | 18/02/2016 23:58

                            אם יש לך את האפשרות ואת הכסף למכללה למנהל רוצי על זה! אני סטודנטית שנה ב׳ בשערי משפט ואינני מרוצה כלל מהמכללה באופן אישי הרמה מאוד נמוכה גם מבחינת האנשים.. הדבר היחיד שטוב שם זה המרצים וגם חלקם לא כולם. סיימתי שנה א גם עם ממוצע גבוה והתקבלתי למכללה למנהל לשנה ב׳ אך בגלל שהסכום שם הוא אסטרונומי לא עברתי!