מאיזו מכללה אתה?

  • משפטים, דחוווווף
    סטודנט | 26/03/2010 23:59

    אני ממש צריכה עזרה.. יש לי עבודה בחוזים בנושאים די מורכבים כמו, "חוזים אחידים, פרשנות חוזים, ..." שכולל בהם את פסה"ד של אפרופים ומגדלי ירקות. אז אם יש למישהו עבודה דומה מהנושאים אלו אני ממש אהיה מודה לכם בבקשההההה

    • מאיזו מכללה אתה?
      עמית | 27/03/2010 01:52

      כי הרי ברור שאתה ממכללה...

      • איך זה קשור מאיזה מכללה אני?  לת
        סטודנט | 28/03/2010 22:43

        • קשור וחצי
          עמית | 29/03/2010 02:19

          קשור לעובדה שרק סטודנט ממכללה קיקיונית יבקש דבר כזה וינסח את השאלה בצורה כזו.רוצה להיות עו"ד רציני או צ'יקמוק עם תעודה?הבסיס הוא ללמוד ולא לקחת עבודות מוכנות, סטודנט רציני באוניברסיטה או במכללה רצינית לא יעלה על דעתו לעשות את זה.אז ת'אמת עכשיו, מאיזה מכללה קיקיונית הגעת?

          • עמית, לדעתי אתה צודק וטועה בו זמנית
            שאול אמרני, עו"ד | 29/03/2010 14:06

            שלום; אתה צודק בכך שאסור לפעול בדרך זו, קרי להסתמך על עבודה של אדם אחר בכל דרך שהיא. יחד עם זאת לדעתי אתה טועה משום שהתנהגות כזו אינה קשורה למכללה אלא לאישיותו של הסטודנט או לערכיו. ישנם סטודנטים באוניברסיטאות מובילות שמעתיקים עבודות או משלמים בגינן. יש סטודנטים ממכללות "קיקיוניות" כהגדרתך (שאינני מסכים עם הגדרה זו), שלא יפעלו בדרך זו וישקיעו את הזמן להכנת העבודה.

            • אני לא מטעה אני מביע עמדה
              עמית | 29/03/2010 18:05

              אבל העובדות מדברות בעד עצמן. סטודנטים במכללות לומדים פחות ברצינות מאשר אלה שבאוניברסיטה. כמובן שמה שאני אומר זו הכללה ויש מקרים יוצאי דופן, אבל זה מה שקורה בדר"כ.וכן, רוב המכללות, פרט לשתיים, הן קיקיוניות, ואחוז העו"ד שיצאו מהן והשתלבו במשרדים מובילים הוא קטן מאוד. הסיבה לכך נעוצה בעיקר באשמת הסטודנטים הללו כמובן, אבל לא רק...במאמר מוסגר, עד לא מזמן גם אתה ניסית למכור חומר לימוד באמצעות האינטרנט.

              • תגובה
                מצטיינת יתרה | 31/03/2010 13:11

                ברצוני להעיר הערה: גם להסתמך על עבודה שכתב סטודנט אחר זו דרך טובה ללמוד. עצם זה שאדם מסתמך על עבודה של מישהו אחר זה לא אומר שהוא מעתיק אותה. לפעמים פשוט אפשר לקבל מושג כללי על מה פס"ד מדברים, מה הרעיון הכללי העומד מאחורי השאלה וכו'. עמית, אף פעם לא קראת סיכומים/תקצירי פסיקה? קשה לי להאמין שקראת כל פסק דין שנמצא בסילבוס מתחילתו ועד סופו. תקציר זה סיכום שמישהו אחר הכין, אז מה זה משנה אם קוראים אותו מתקליטור או מעבודה שנעשתה בנושא? חבל על המרמור עמית, תנסה לנתב את האנרגיות שלך לדברים קצת יותר מועילים מאשר לחנך אנשים אחרים...שכן "הפוסל במומו פוסל".

                • למצטיינת יתרה
                  עמית | 31/03/2010 17:38

                  אם הסתמכת על עבודה קודמת שנעשתה, כדי ללמוד מה נקבע בפס"ד, העתקת בשורה תחתונה. אז כן, זה פסול. לא למדת כלום, סה"כ הוכחת שממחזרים עבודות.אם קראתי סיכומים ותקצירי פסיקה? ברור. אבל כשהיה פס"ד מרכזי כמו אפרופים, קראתי.בקשר לניתוב האנרגיה, מאחר וזה כל כך קל להגיב בפורום, אין פה בכלל שאלה של ביזבוז אנרגיה, עובדה שגם את עשית זאת באותה קלות שאני עשיתי וניסית לחנך אותי :-)דבר אחרון, החשיבות לקרוא פסיקה, הוא לא כדי להצליח בעבודה בחוזים או בקורס אחר, החשיבות של קריאת פסיקה היא ברכישת הידע המשפטי שבסופו של דבר עשוי להפוך אותך או אותו לעו"ד יותר טוב. אבל מאחר ורובכם תהיה עו"ד במשרדים זניחים, כנראה שזה באמת לא חשוב כל כך (למרות שאת מצטיינת, ולו רק בגלל הגישה שלך שתומכת בכיסתו"ח).

                  • תפסיק לשחק אותה אהרון ברק
                    סטודנט מהעברית | 31/03/2010 19:22

                    אל תבלבל את המוח ותשחק אותה כאילו מי אתה בכלל!!! עוד מעט גם תכתוב שגם קראת את פס"ד מזרחי נכון??!!(שהוא יותר ארוך ממגילת אסתר!!!)

                  • לעמית
                    מצטיינת יתרה | 31/03/2010 20:29

                    את התאוריה שאומרת שלקרוא פסקי דין זה חשוב (וזה אכן חשוב) כולנו יודעים-בפועל יש הרבה שלא עושים זאת (הן במכללות והן באוניברסיטאות) ולמרבה הפלא אף מצליחים להגיע למשרדים לא כ"כ זניחים. בכל אופן לחנך אותך לא ניסיתי (כי זכותך לחשוב מה שתרצה), רק ייעצתי לך לצאת מן המרמור שאתה נמצא בו כי זה מה שאתה משדר בהודעות התוקפניות שלך..אם זה מה שגורם לך להרגיש "על הגובה" שיהיה לך לבריאות. שיהיה חג שמח :-)

                    • חבורת משועממים
                      אהרון ברק | 31/03/2010 23:37

                      אם הגעתם לפורום הזה, כולכם מסכנים שלא יגיעו לשום דבר ולשום מקום, אז תפסיקו לשחק אותה אחד שקורא הכל, אחד מהעברית ואחת מצטיינת. במציאות אתה לא קראת כלום, אתה לומד בקריית אונו בכלל ואת מצטיינת אולי בחוג לספרות מקראית.הוא מנסה לחנך אותכם, אתם משחקים אותה לא מחנכים אותו ובעצם עושים אותו דבר, ובינתיים ההוא המסכם עם העבודה עדין מחפש מישהו להעתיק ממנו.ועדין לשאלה המקורית לעמית, מאיזה מכללה הוא? אולי ככה ימצאו לו פתרון...

              • הערה אישית לעמית
                שאול אמרני, עו"ד | 31/03/2010 23:53

                שלום, לך! אפתח דווקא בסיפא של דבריך. דהיינו, לכך שעד לא מזמן מכרתי כביכול חומר אקדמי באינטרנט. האמת פשוטה - מעולם לא מכרתי חומר כל שהוא באינטרנט. אין לי מושג כיצד החומר הזה הגיע לאינטרנט ומי פרסם זאת בשמי. אני לא עשיתי זאת משום שמעולם לא הקלדתי הרצאות אלא כתבתי על דפים. כאשר מישהו יחס לי את האמירה שלך התקשרתי לחברה שמפרסמת/מוכרת ובקשתי להסיר את המודעה משום שאין בה אמת. אפילו ביקשתי לברר מי פנה אליהם, אך מידע זה לא ניתן לי. אלו הן העובדות לגבי אמירתך זו. ובאשר לנושא עצמו. דעתך לגבי אופן הגשת עבודות במקומה מונחת. זכותך לחשוב, גם אם לדעתי אתה טועה. אני למדתי בקרייה האקדמית. תלמידה שלמדה איתי והקדישה 3 חודשים לעבודה סמינריונית נפסלה רק משום שהביאה ציטוט לא נכון בעבודה. 3 חודשי עבודה והשקעה ירדו לטמיון בשל טעות באופן הציטוט. ואתה מנסה לשכנע אותי שרבים מעתיקים עבודות וכיו"ב. גם תשובותיך והבהרותיך לא שכנעו אותי שיש אמת בדבריך. מי שמעתיק עבודות עושה זאת על דעת עצמו ואין לכך שום קשר למוסד בו הוא לומד. זו סוגייה ערכית. בשום מוסד אקדמי לא מאפשרים זאת ולא עושים הנחות. דעותיך שגויות ואין לי מושג מהיכן אתה שואב נתונים אלה. אין ספק שלא למדת בכל המוסדות אלא באחד בלבד. כך שלכל היותר ידיעותיך שאובות ממידע שאינן ממקור ראשון ואין בהן כדי להפוך את הנתונים לכלל עובדה. אני סבור שאתה טועה. בתחילת שנות התשעים סיימתי תואר שני בבר-אילן. קודם לכן סיימתי תואר ראשון בבר אילן. אני יכול להעיד שההקפדה על טוהר הלימודים האקדמים בקרייה האקדמית גבוהים יותר ממה שהיה פעם בבר-אילן. זכותך לחשוב אחרת. אך לי יש פרספקטיבה של זמן ושל מוסד אקדמי.

                • זהו? פסלו לה את העבודה?
                  וואו... ממש מחמירים | 01/04/2010 00:53

                  בסך הכל היא צריכה לעשות עבודה חדשה...במוסד מכובד היו משעים אותו לפחות לסימסטר.ביזיון...

                  • על מה צריך היה להשעות אותה?
                    שאול אמרני, עו"ד | 01/04/2010 13:00

                    בגלל שהיא טעתה ושכחה או לא ציינה מקור? היא הרי לא העתיקה בסך הכל שכחה לציין את המקור ממנו לקחה פסקה אחת או ציטוט אחד מתוך עבודה של עשרות עמודים ועשרות מקורות ביבליוגרפיים. מעניין לדעת אם מוסר כזה היית מחיל/ה על עצמך. אני משער שלא.

                    • סיפורי סבתא
                      יגאל | 02/04/2010 00:33

                      חלאס עם הסיפורי סבתא, יש לבר אילן מה ללמוד מקריית אונו.כן יש להם, איך לגבות שכ"ל עצום ואיך לא לסנן בקבלת מועמדים. תפסיקעם היומרנות הזו. קריית אונו היא מכללה קיקיונית כמו שכתבו פה לפניי, כמו עוד לא מעט מכללות, אם במקרה הצלחת למרות שלמדת שם, כל הכבוד, בטוח לא הצלחת בזכות זה שלמדת שם.קריית אונו דואגים שיהיו ציונים גבוהים לסטודנטים שלהם, כמו בחלק מהמכללות הקיקיוניות, ובשורה תחתונה מדובר בעו"ד וסטודנטים ברמה יותר נמוכה (בגלל שמלמדים אותכם ברמה יותר נמוכה ובגלל שאתם פשוט לא רוכשים את הכלים המשפטים שדרושים). אז תפסיקו לספר סיפורים ולהתיפייף.לא סתם מעל 90 אחוז מהבוגרים שלהם לא יזומנו לראיונות אפילו במשרדים רציניים (נתתי 10 אחו שיש להם קשרים... יאללה), ובבקשה ממכם אל תתחילו לספר שקיבלתם זימונים להרצוג פוקס נאמן וגורניצקי אבל החלטתם שאתם מעדיפים משרד קטן של תביעות שיבוב והוצאה לפועל, זה לא רציני...

                      • חיחיחיחיחיחיחי
                        יולי | 03/04/2010 00:22

                        פתטים... יאללה ממממ בייייי.....

                        • בואו ניקח פרופורציה
                          ה. אברהמס | 03/04/2010 16:12

                          נראה שהמקטרגים על שימוש בעבודות מוכנות יוצאים מהנחת יסוד ששימוש בעבודה מוכנה=העתקה. ההנחה הזו פשוט לא נכונה ולו רק מהסיבה שמי שמקבל עבודה מוכנה באמת לא מתכנן להגיש אותה כמות שהיא אלא ללמוד ממנה את "התשובה" ולהשתמש בה. בין השורות ניתן להבין שהנ"ל מלינים על זילות של המקצוע (ומכאן הדיון על "קיקיוניות מוסדות הלימוד"). צריך לזכור: 1. מי שבאמת מעתיק עבודות ממילא לא יעבור שלבי הסינון הבאים- המבחן והפרקטיקה כך שאין חשש כאן. 2. בואו לא נשכח שמדובר בסופו של עניין במקצוע חופשי- מקצוע בו הדרישה המרכזית היא שליטה בידע וביישום. מהטענות נדמה שאל המציאות הזו זולגות מחשבות שגויות על אידיאלים ואינדיבידואליזם- כאילו עבודה של נעשתה "לבד" ו"בדרך הקשה" היא לא נחשבת. המציאות כאמור היא אחרת- עו"ד טוב הוא קודם כול משרת של הלקוח שלו- זו האתיקה והאידיאליה האמיתית של המקצוע וככזה, על עו"ד להשתמש בכל האמצעים הכשרים (העתקות אינן כשרות כמובן) כדי להפנים את הידע ואת טכניקת היישום- למען יוכל להעניק ללקוח תמורה מלאה לכספו. אחרי שפנמנו את זה צריכה להישאל השאלה- מה באמת ההבדל בין לקרוא עבודה מוכנה לבין לקרוא מחברת בחינה/סיכום שיעור/ספר מחשבות? האמת היא שאין הרבה הבדל. בבואנו לרכוש מקצוע אין שום דבר רע בלהידרש אל "השורה התחתונה" כי, כמו שהראתי לעיל, האתיקה המקצועית של עריכת הדין באה לידי ביטוי קודם כול בתוצאה.

          • חחח
            אהבתי | 12/04/2010 17:42

            הרגת אותי כמה שאת צודק

          • אני לומדת בקריית אונו למרות שהתקבלתי לבר אילן
            cohen | 13/04/2010 11:26

            שקלתי אפילו לעבור שנה הבאה בגלל הפער במחיר השכ"ל (המכללה עצמה מצויינת והייתי מציעה לכל אחד ללמוד שם) אבל אנשים כמוך רק גורמים לי לרצות ולהשאר בקריית אונו ולו רק כדי להמחיש עד כמה הדברים שאתה אומר הם חסרי שחר אני לא יודעת מה איתך אבל אני יודעת שאני אצליח ולא משנה איפה אלמד הרמה האישית היא זו שקובעת בסוף ונראה כאילו שלך לא גבוהה במיוחד. הייתי מציעה לך לשמור את דברי הבלע האלה לעצמך יש פה גם עו"ד ואנשי אקדמיה שמשוטטים בפורומים לא היית רוצה לקבל איזו תביעה על לשון הרע והוצאת דיבה נכון?!

            • הלכתי למיסיסיפי קולג' למרות שהתקבלתי להרווארד
              נו באמת.... | 14/04/2010 17:33

              את נשארת בקרית אונו ומשלמת יותר כי כמה אנשים אמרו דבר כזה או אחר...חוצמזה, כנראה שלא מלמדים אותכם הרבה שם, כי בית המשפט העליון קבע לאחרונה כי לא ניתן לחייב חברות לתת את השמות של המשתמשים בכתובת ip.

              • איי עמית עמית מה יהיה איתך??
                cohen | 14/04/2010 17:54

                אם היה לך ידע טיפונת יותר נרחב ממה שמלמדים אותך באוניברסיטה היית יודע שלא ניתן לחייב אבל ניתן לקבל גם מבלי לחייב וזאת באמצעים מניפולטיביים אחרים! חוץ מזה שזה לא באמת מה שמעניין אותי הזהרתי אותך לטובתך האישית בלבד.ואגב אני בחרתי ללמוד ב"מיסיסיפי קולג" כי העבודה שלי כדיילת אוויר לא מותירה לי ברירה אלא לעשות מסלול של לימודי ערב במכללה. אז בזמן שאתה תסיים את התואר ותתמחה במלצרות למתקדמים אני ראיתי חצי עולם ביססתי קשרים עם אנשי עסקים וכנראה שגם ההתמחות שלי תהיה במשרד מצליח כי מי ששואף להצלחה מצליח מי ששואף להפלתם של אחרים כדי להראות שהוא טוב יותר בדרך כלל מתרסק הכי חזק! אז בנימת ערבות הדדית זו אני מאחלת לך הצלחה וחבל תפסיק להשמיץ על דברים שאתה לא יכול לבסס תתעסק בלימודים שלך ותדאג להתמחות שלך ולא של אחרים. כי מרוב התעסקות שכמה האחר חלש ולא מספיק אתה תשכח שאתה צריך להדגיש שבעצם אתה הכי טוב ולא שהוא הכי רע ... וניראה לי שפלדמן יסכים איתי:)

    • בלבלתם במוח אבל עבודה לדוגמא לא שמתם?!  לת
      מכללה: ) | 05/04/2010 13:42