במקרה הנ"ל התשבה ברורה

  • לימודי משפטים - דחוף !!
    אחת שמתלבטת | 25/03/2010 20:45

    אני מתלבטת בין ללמוד במיכללה למינהל בראשון לציון לבין בר אילן איזה מוסד לימודים נחשב יותר ללימודי משפטים?

    • במקרה הנ"ל התשבה ברורה
      זיו | 26/03/2010 00:58

      בר אילן זה אוניברסיטה מכללה למנהל זו מכללה מן הסתם תנאי הקבלה לאוניברסיטה הם בהרבה יותר קשים ולכן ברור כי ר אילן עדיף מה גם ששכר הלימוד במכללה הוא פי 3 מאוניברסיטה

      • המשך שאלה..
        אחת שמתלבטת | 27/03/2010 20:47

        ההתלבטות שלי נובעת מכך שבבר אילן אפשר לעשות רק תואר במשפטים ובמיכללה למינהל יש אפשרות לצאת עם ואר במשפטים ותואר שני במינהל העסקים תוך 4 שנים בערך (או ארבע וחצי).עדיין בר אלן עדיפה ? כאשר שני אנשים יגישו מועמדות למשרד עורכי דין מעולה את מי יעדיפו לקבל?..תודה לעונים זה מאוד חשוב לי.

        • מסלול בעיתי
          שרון | 27/03/2010 22:22

          בשביל להתקבל למסלול הזה של תואר שני במנע"ס במקביל לראשון במשפטים צריך 88 בשנה א' ציון גבוה מאוד שאף אחד לא ערב לך שתקבלי. את יכולה מההתחלה לשלב במכללה למנהל משפטים כלכלה או משפטים חשבונאות אבל זה יהיה שני תארים ראשונים. קצת לא ברור מתי מתחיל את ההתמחות מי שעושה את המסלול הזה וזה לא ממש מקצר את הזמן כי תואר שני הוא בלאו הכי די קצר.בקיצור תלכי לבר אילו זה עדיף

          • אני עדיין חושב שעדיף בר אילן
            זיו | 28/03/2010 13:01

            את רוצה להיות עו"ד? כרגע המציאות היא כזו: חלק לא קטן מהמשרדים לא מוכן לקבל בכלל מתמחים ממכללות. עדיפות היא תמיד לאוניברסיטה. אז גם עם התאור במנהל תיהיה בד"כ עדיפות לאוניברסיטה. אני חושב שאם יש לך אפשרות ללכת לבר אילן אל תחשבי פעמיים. גם הצד הכלכלי הוא משמעותי ביותר את מדברת על תואר שעולה: באזור 90 אלף במכללה או 35 אלף באוניברסיטה. אני לא מבין איך את בכלל מתלבטת

            • לא מסכים
              רועי | 12/04/2010 17:50

              אני לא מסכים עם הטענה שבר אילן עדיפה מבחינה אקדמית. ברם, היתרון היחיד של כל אונ' על כל מכללה הוא קודם כל בשכר הלימוד. אני למדתי במכללה למנהל ויש לי חברים ברוב מוסדות הלימוד. אני יכול ללומר שאם כבר אונ' אז רק העברית או ת"א. חיפה ובר אילן ממש לא עולות ברמתן על הבינתחומי והמכללה למנהל. ולראיה דרישות הקבלה די דומות, ואני מתכוון הדרישות בפועל ולא מה שמציגים לכאורה (יתרון קל לאונ').

              • לא ידעתי שהדרישות למשפטים בבינתחומי עומדות על 680
                לרועי... | 25/04/2010 23:18

                פסיכומטרי כמו בחיפה... עם כל הכבוד למכללות שציינת, ואיני פוסל אותם, לומר שדרישות הקבלה זהות זו שטות (לא מדבר כרגע על רמה). בנוסף, אל תשכח את הרכב האוכלוסיה השונה בין חיפה, ות"א וירושלים. גורם נוסף הוא הביקוש העצום לת"א וירושלים לעומת חיפה (אני לומד בחיפה ולא בבר אילן ואין לי מושג מה הולך שם). כך שלהתבסס נטו על דרישות קבלה זו שטות גמורה. מבחינת הרמה, על כל מרצה בכיר שתביא מת"א אני אביא לך אחד מחיפה. אין ספק שת"א וירושלים היו מובילות לאורך שנים, אבל אל תשכח שהפקולטה למשפטים בחיפה נוסדה לפני קצת יותר מ- 20 שנה, לעומת של העיברית ות"א, שנוסדו בערך מתי שסבא שלך נולד. מבחינת מעבר בבחינות לשכה וממוצע ציונים בבחינות, כל האוניבריסטאות (והבינתחומי) עומדות על בערך אותו ממוצע, הן מעבר והן בבחינה עצמה. נ.ב אל תביא לי סיפורים על כאלה שהתקבלו עם ממוצעים נמוכים יותר, כי סיפורים תמיד יש (מכיר כאלו שמתמחים בגרוס עם ממוצע 86. זה אומר שזאת הנורמה? ממש לא).

        • גם בבר- אילן ניתן לעשות תואר שני במנהל עסקים במקבי
          סטודנט בבר אילן | 09/04/2010 21:09

          אני רק לא יודע אם זה מהשנה הראשונה או השניה