גלגל הצלה

  • עזרה בניתוח מאורע בדני נזיקין : האם ישנה רשלנות ?
    ציפי | 14/03/2010 16:36

    ישנו סיפור קצר שבו סטודנט הלך לאוניברסיטה ובו זמנית חלפה על ידו ילדה קטנה בדרכה לבית הספר הסמוך. היה זה מזג אוויר סוער במיוחד והילדה עפה ונפגעה..וסטודנט לא נחלץ לעזרת ילדה.. ועתה הוריה של הילדה תובעים את הסטודנט על כך.... נשאלת השאלה : האם ניתן לקשור את "הרשלנות" לנושא זה ? או רק את חובת ההצלה שכן הרי הסטודנט לא יצר את הסיטואציה שבה נפגעה הילדה.......... תודה מראש בברכה ציפי

    • גלגל הצלה
      בועז | 16/03/2010 02:16

      שלום ציפי בדיני נזיקין לא מפצים על כל נזק , ובמיוחד על נזק שאדם גורם לעצמו , ( למעט פל"תד ) במקרה שהזכרת לא ניתן להעמידו לדין מאחר ואינו אחראי לנזק שנגרם לילדה בנזיקין צריך להוכיח א אחריות ב להוכיח קשס עובדתי במקרה דנן ניתן להעמידו לדין על לא תעמוד על דם רעיך בכך שלא הגיש עזרה

      • גלגל הצלה
        בועז | 16/03/2010 02:31

        עוולת הרשלנות היא העוולה המרכזית בנזיקין ודורשת התרשלות של המזיק לניזוק

        • תודה רבה אם אפשר עוד שאלה קטנה
          ציפי | 16/03/2010 13:05

          האם אפשר לבסס את התשובה(לשאלה האם ישנה רשלנות ?) על הפרת חובה חקוקה על פי ששת יסודות העוולה ?

          • היי
            בועז | 16/03/2010 18:03

            לפי הנתונים שהיצגת אין רשלנות לא נוצר מגע בין הסטודנט לבין הילדה (דחיפה) אין סטיה מסטנדרט או בהתנהגות הסטודנט שאינה ראויה , (להוציא עניין הגשת עזרה לפצועה ) , אין אשם עובדתי, דבר חשוב על מנת להוכיח עוולה באשמת הרשלנות עלינו להוכיח האם האדם הסביר לא היה נוהג כך

            • תודה רבה בועז
              ציפי | 17/03/2010 18:04

              עזרת לי מאודדדדדדד

              • היי
                בועז | 18/03/2010 19:42

                היי ציפי אשמח לעזור לך בכל הקשור ללימודים מחברות בחינה , שאלות וכו ושיהיה לך בהצלחה, את מוזמנת לפנות אליי 0507939196 בועז

                • יש לך אולי איזכורים לגבי מקרה דומה
                  הראל | 18/03/2010 20:05

                  אני מכין את אותה עבודה קודם כל תודה על העזרה אני מחפש פסיקה ואיזכורים מתאימים לנושא מודה מראש הראל.