הקריטריון הראשון- מוסד הלימודים

  • התמחות???
    נילי | 18/02/2010 15:07

    שלום, מישהו יודע אולי מהם הקריטריונים בהם עושים שימוש המשרדים הגדולים והנחשבים בשוק כאשר הם בוחרים לזמן סטודנטים לראיונות להתמחות? העניין הוא שאני לומדת גם משפטים וגם מנהל עסקים ויש לי ממוצעים גבוהים ב-2 המקצועות, כמו כן יש לי נסיון תעסוקתי עשיר. שלחתי קורות חיים למספר רב של משרדים אולם לא קיבלתי אפילו זימון אחד, לעומת חברי לספסל הלימודים שהינם בעלי ממוצע ציונים נמוך בהרבה משלי ורובם אף ללא נסיון תעסוקתי כלל, אך סגרו כבר התמחות במשרדים הנחשבים ביותר. האם קשרים זה שם המפתח היחיד להצלחה במקצועה הזה? הנושא הזה ממש מייאש אותי ומוריד לי את המוטיבציה מכל עניין ההשקעה בלימודים.

    • הקריטריון הראשון- מוסד הלימודים
      איגור | 18/02/2010 19:37

      יש מוסדות לימוד שנחסמים אוטומטית בפני משרדים גדולים, ויש מוסדות לימוד שגם עם ציונים שהם לא הכי מבריקים, עדיין יסכימו לשמוע אותך. תגלי לנו איפה את לומדת? אם אני לא טועה, המסלול של משפטים-מנהל עסקים קיים בנתניה?

      • אני לומדת ברייכמן  לת
        נילי | 19/02/2010 10:39

        • גם מהמכללה הבינתחומית מצליחים רק עם פרוטקציות
          איגור | 20/02/2010 18:03

          אני מצטער לשמוע, אבל זה המצב. השוק מוצף, לכן אלא אם כן את באה מאוניברסיטה, העברית,ת"א וכו', את צריכה פרוטקציות כדי שיסכימו אפילו לזמן אותך לראיון. הסיפור שלך מאתגר את הקונספציה לפיה הבינתחומי והמכללה למנהל נחשבים כמעט כמו אוניברסיטה. חבל שאנשים מגיעים למצב הזה. לדעתי מי שלא מתקבל לאוניברסיטה ואין לו פרוטקציות, אין לו מה להיכנס למקצוע כ"כ מוצף.

          • לא נכון בכלל!!!
            דניאלה | 20/02/2010 19:00

            אני לומדת בבינתחומי, ובשנה ב' חיפשתי התמחות וכך גם חבריי לספסל הלימודים. זומנתי לראיונות התמחות לפחות ב-15 מהמשרדים הכי גדולים וסגרתי התמחות במשרד גדול. ידיד טוב שלי סגר בגרוס, חברה שלי סגרה בהרצוג (כולם, כאמור, לומדים בבינתחומי) ולאף אחד מהם לא היה שום קשר (קומבינה כלשהי) במשרד בו הם סגרו וגם לי לא היה שום קשר לאנשים שלמשרדים שלהם זומנתי לראיון. אז גם ברייכמן לא צריך קומבינות!! כמובן, מה שכן צריך זה ציונים טובים, אנגלית ברמה טובה ואם אפשר, קורות חיים עם עבודות מעניינות זה בהחלט עוזר. חשוב לציין שהיו לי גם חברים עם ציונים נמוכים, להם היה יותר קשה לסגור במשרד גדול. אבל שוב, זוהי הוכחה לכך ניתן לסגור התמחות במשרד גדול אם לומדים ברייכמן ובלי קומבינות. כמובן, שאם הייתי לומדת בת"א היה לי יותר קל לסגור ואולי היית מזומנת ליותר ראיונות או מתקבלת ליותר משרדים אך הדרך למשרדים הגדולים בהחלט לא נחסמת בפני מי שלומד בבינתחומי ובמכללה למנהל. עם ציונים טובים וקו"ח טובים, לא צריך קומבינות.

          • אתה מעורר רחמים
            מהמכללה למנהל | 20/02/2010 19:11

            העובדות בשטח מדברות בעד עצמן.כנראה העדיפו לקחת מתמחים/עו"ד המכללה למנהל והבינתחומי על פניך ועכשיו אתה מתוסכל.

            • למה אתם טורחים להגיב לו בגלל?  לת
              שי | 20/02/2010 22:17

    • פרוטקציות
      רפי | 21/02/2010 18:42

      חבר מביא חבר ככה קראו לזה בהכוון תעסוקתי... אני לומד במכללה למנהל ואין ספק שציונים זה לא הכל יש לי ציונים ממוצעים מינוס והשגתי התמחות במשרד גדול ונחשב הרבה לפני מצטייני הדיקן במסלול שלי ואני לא מתבייש להודות שזה דרך פרוטקציה... השוק מוצף במעומדים וציונים או מוסד הלימודים כבר לא קריטריונים חזקים המשרדים מעדיפים המלצה או מילה טובה על המועמד ממקור מהימן. לכן אם כל הצער שבדבר לאור העובדה שהמשרדים הגדולים כבר איישו את מרבית המשרות וכל עוד אין לך פרוטקציות רוב הסיכויים שלא תקבלי זימונים לראיונות מהם...לכן אני מציע להגיש את מועמדותך למשרדים גדולים אך נחשבים פחות ולמשרדים בינוניים.

      • כ"כ ברור שאתה לא לומד במכללה.  לת
        למה להכפיש? | 23/02/2010 15:24

      • חבריי מהמכללות
        איגור | 24/02/2010 14:04

        גם אם מישהו ממכללה כלשהי הצליח למצוא התמחות, זה למרות המוסד שבו הוא לומד ולא בזכות המוסד. לא יעזור, על כל אחד מהבינתחומי/מכללה למנהל שמתהדר בהתמחות טובה יש 50 מתוסכלים שמתפשרים או פשוט לא מוצאים. תזכרו שההתכתבות הזאת התחילה מאחת שעשתה דו חוגי בבינתחומי , ממוצע גבוה, ולא מוצאת התמחות. זה לא קורה באת"א.

        • איגור אתה בהחלט טועה.
          דנית | 24/02/2010 17:12

          המקרה של נילי חריג. אני לא יודעת מדוע זה בדיוק קרה אולי הקו"ח לא מנוסחים טוב, אולי תמונה גרועה (שמעתי על מצטיינת דיקן שלא קבלה זימונים כי בתמונה היא נראית כמו בלונדינית פריחה ע"א שהיא לא והיא גם לא נראית ככה) אולי הציונים טובים אבל לא ממש טובים, אולי היא השתמטה מצה"ל (ביג נו נו אצל משרדים). אבל זה לא אמור לקרות היא אמורה לקבל המון זימונים. אני לא שמעתי על בעיות זימונים כמעט אף פעם אצל אנשים עם נתונים כאלה. אני הייתי מצטיינת בשנה א' במכללה למנהל לא הייתי בדו חוגי וממש לא הייתה לי בעית זימונים. להפך. יותר מדי ונהיה לי סלט. אני מודה שלפעמים הרגשתי שהיה לי ראיון סבבה ואף מעולה ולא הבנתי למה לא התקבלתי והאשמתי את המכללה לא פעם. אבל לא הייתה בעיה לקבל זימון מלכתחילה וע"א שהלכתי למספר לא מבוטל של ראיונות שיתכן שאם הייתי בת"א הייתי חוסכת. בסופו של דבר לא קרה אסון גדול והתקבלתי ל3 מקומות טובים. רבים מאוד מוצאים התמחויות מעולות. אין ספק שלא כולם. הציונים מאוד משפיעים אבל זה ממש לא יחס של 1 ל50. היחס הוא הרבה יותר מעודד. יכול להיות שבאוניברסיטת ת"א זה לא היה קורה מה שקרה לה אבל לדעתי יש בכלל בעיה קונקרטית במקרה הזה. זה מקרה יוצא מן הכלל.

          • אני מקבל את מה שאת אומרת
            איגור | 24/02/2010 17:21

            אני בסה"כ ניזון מההודעות בפורום הזה יחד עם אנשים שאני מכיר ממכללות (אונו, נתניה), ואני יודע שמצבם לא טוב יחסית לאוניברסיטאות. גם מהסתכלות על עורכי דין במשרדים המובילים אפשר לראות שלמרות שרוב הסטודנטים בישראל לומדים במכללות, במשרדים האלה זה לא נראה כך. אבל כמו שאני מאמין לנילי כך אני מאמין לך, ונראה שכל מקרה לגופו. נסכם שעדיף לבוא מאוניברסיטה, ואפשר להצליח ממכללה.