ליאור

  • ספיר vs המכללה למנהל
    גנב ההצגות | 12/02/2010 16:45

    אם היתה לכם אפשרות בין 2 המכללות הללואיזו מהן היתה עדיפה .מצד אחד ספיר שהיא דרומית (אני תושב ראשלצ) וחדשה(אין לה עדיין בוגרים ולא מוניטין), ושכר לימוד אוניברסיטאי !מצד שני שכר הלימוד הגבוה במכללה למנהל, והמוניטין הטוב שיצא להמה דעתכם ??אשמח לכל דעה

    • ליאור
      ליאור | 12/02/2010 18:04

      מה זו שאלה רטורית?! ברור שהמכללה למנהל...

      • לא בטוח
        גנב ההצגות | 12/02/2010 19:03

        המכללה למנהל היא יקרה למדיבנוסף ספיר עושה רושם של מכללה שהולכת להיות מובילה ולעקוף את המכללות האחרות-מתקבלים לשם מעט סטודנטים שלומדים במסגרת רצינית מאוד

        • יכול להיות, אבל יקח זמן עד שזה יקרה
          סטודנט | 13/02/2010 14:11

          יעברו הרבה מים בנהר עד שמכללת ספיר תבסס לעצמה מוניטין של מכללה מובילה. בגדול, משרדים בד"כ יעדיפו מתמחים שהם בוגרי אוניברסיטאות, אח"כ רייכמן ורק אח"כ מכללה למנהל. סביר להניח שספיר תהיה באותה עדיפות עם שאר המכללות שלא ציינתי את שמן.

          • ליאור
            ליאור | 13/02/2010 14:36

            יכול להיות שספיר תהיה מובילה, אבל אם כן (לא בטוח) זה יקח זמן לא מבוטל. אם אתה שואל על הזמן הקרוב, לא הייתי לוקחת סיכונים....

            • לי נראה דוקא שספיר
              סטודנט שנה ב' את"א | 13/02/2010 23:53

              יש לי חברה שלומדת בספיר השנה, במחזור הראשון. היא מדי פעם מתקשרת אליי ע"מ לקבל ממני מחברות בחינה וסיכומים של קורסים שיש להם. הקורסים והמרצים הם ממש כמו שהיו לי בשנה א'. בדר"כ גם הסילבוסים שלה בדיוק כמו שהיו לי. אני גם יודע שיש שת"פ בין הפקולטה שלנו ושל ספיר כי הדיקאן שלהם היה סגן הדיקאן אצלנו (פרופ' ידלין). בקיצור, נראה לי הימור ללכת לספיר, אבל הימור מושכל. לדעתי המכללה הזאת הולכת לעמיד עצמה בין האוניברסיטאות ובין המכללות. גם יש לקחת בחשבון שבספיר אתה אחד מבערך 90 סטודנטים, במכללה למינהל וברוב הפקולטות בארץ אתה אחד מכמה מאות

              • הימור מספיק מושכל ?
                גנב ההצגות | 14/02/2010 01:00

                נכון יש משהו במה שאתה אומר אבל אם אני ארשם אהיה במחזור השני כלומר כאשר אחפש התמחות יהיו בשוק העבודה רק מחזור אחד שסיים, ואנשים לא באמת ידעו את רמתם של הבוגרים. בנסיבות הללו אני קצת חושש שההימור לא "מספיק מושכל".אני מאוד מתלבט. וכן-לדעתי אם בספיר יקפידו על רמה גבוהה של סטודנטים ורמת לימודים , יכול מאוד להיות שיוקרתה תהיה זהה לאוניברסיאות (אין סיבה שלא) אבל ...... האם בשלב הזה, הלימודים שם ישרתו את מטרתי ?

                • על בסיס כלכלי אתה הולך לחרב לעצמך עתיד  לת
                  עו"ד צעיר | 14/02/2010 22:38

                  • כשאתה אומר את זה, אתה מתייחס לספיר ?  לת
                    גנב ההצגות | 15/02/2010 07:49

    • בטוח לא ספיר
      מתמחה | 15/02/2010 16:03

      כיום אם אתה רוצה למצוא התמחות מה שמעניין את המשרדים זה איפה למדת..אם למדת באחת האוניברסיטאות, הבינתחומי או המכללה למנהל לא תהיה לך בעיה למצוא התמחות, לעומת זאת אם למדת בכל מקום אחר תהיה לך בעיה למצוא התמחות. כמובן שלעניין זה יש יוצאים מהכלל אבל שוב עד שספיר תקבל שם בתחום (אם בכלל) יקח עוד הרבה שנים טובות...תעשה לעצמך טובה וחיים קלים ולך למכללה למנהל אין פה בכלל התלבטות אחרת יהיה לך מאוד קשה להתקדם בתחום הזה בעולם הפרקטי.

      • למה יש לי הרגשה שאתה מייצג את המכללה למנהל?
        התוהה | 16/02/2010 09:48

        מה קרה? המכללה למנהל מתחילה לחשוש ממכללת ספיר? יש לי הרגשה שכל "הייעוץ" מגיע מאנשי מכירות שמסתירים את זהותם. לא יפה, לא יאה ולא אתי. אני מקווה שלפחות בהרצאות במכללה למנהל מקפידים להטמיע בבמשפטנים הצעירים ערכים של הוגנות ויושר....

        • התגובה שלך מצחיקה, חצופה ויהירה
          המתרעם | 16/02/2010 13:24

          קודם כל לא נראה לי שמכללת ספיר בכלל נמצאת בסיסטם של המכללה למנהל זאת לא מכללה שמאיימת עליה כיוון שספיר היא חלק ממכללות הסוג ב' שקיימות היום שכמו שכתב הבחור מעלי לרוב הבוגרים של ספיר יהיה קשה למצוא התמחות . דבר שני, אין לי בעיה עם התיאוריות שלך לגבי אנשי שיווק של המכללה אבל זאת חוצפה להסיק מסקנות מכוערות על הטמעת ערכים בסטודנטים על סמך ההשערות שלך אני לא יודע איפה אתה לומד אבל אולי כדאי שתחליף מקצוע, כידוע לך השערות הן לא עובדות ולכן אי אפשר להסיק מהן כלום.

        • מה אתה רוצה מהמכללה למנהל
          עדי | 16/02/2010 22:25

          למה אתה צריך להסיק מסקנות מכוערות כאלה.המכללה למנהל היא מקום בסדר גמור.מה הבעיה שלך? כי כרגע ספיר לא הוכיחה את עצמה.אף אחד לא אמר שהיא לא תעשה את זה.חצוף!