טיפים לחיפוש התמחות- חובה לקרוא

  • עזרה במציאת בהתמחות
    ליטל | 07/02/2010 17:08

    מישהו יכול לתת לי קצת טיפים על תהליך מציאת התמחות? איך שולחים? מתי? אני סטודנטית שנה ב'. לפני כמה ימים היה פה הודעה על מישהו שעוזר בנושא ונותן עזרה אבל אני לא מוצאת את ההודעה. מישהו במקרה רשם את המייל? תודה, ליטל

    • טיפים לחיפוש התמחות- חובה לקרוא
      זיו | 08/02/2010 22:55

      אז ככה - קודם כל לקחת את העניין ממש ברצינות- כמו לחפש עבודה. בשלב הראשוני שעוד אין ניסיון בראיונות הולכים על כל אופציה בלי לחשוב פעמיים העיקר לצבור ניסיון וביטחון בראיונות. כמובן שבשלה הנוכחי אני מתאר לעצמי שעדיין אין לך כיוון לתחום התמחות וגם אם יש את צעירה מידי לדעת מה באמת באותו תחום עושים. לכן אני ממליץ בהתחלה לחפש באופן כללי התמחות - ולפנות לכל משרה. טרום התמחות- אם יש לך זמן אני ממליץ לחפש טרום התמחות קודם, לחפש משרה לא מחייבת רק בשביל "לפאר" את קו"ח על מנת למצוא משרד טוב יותר, מה לעשות ניסיון=יתרון. הדרישות לטרום הם ממש אפסיות- למעשה הדרישה לרוב היא זמינות לעבודה וזהו- השכר גם בהתאם (מינימום) אבל היתרון זה צבירת ניסיון חוץ מזה גם יצא לך "לטעום" קצת מהפרקטיקה, לעבוד 4-5 חודשים בהחלט מספיק (בקו"ח פשוט רושמים ניסיון של חצי שנה). אני ממליץ לחפש בכל הדרכים האפשריות התמחות, בעיקר דרך מיילים ופקסים (לא דואר), פשוט תסרקי את כל אינדקסי עורכי הדין ותציעי את עצמך, תשלחי גם למשרדים שבכלל לא מחפשים מתמחים, לכי תדעי פתאום אולי דווקא בדיוק את תבואי להם "בול". שליחת קו"ח לפחות מ -250 משרדים זה כאילו לא חיפשת התמחות. כמובן אני ממליץ בחום לעבור על כול לוחות הדרושים במשפטים ולפנות לכל משרה אפשרית כולל טרום. חובה לשלוח מכתב פנייה בנוסף לקו"ח, כלומר בגוף המייל לכתוב ממש כמה שורות על עצמך ולמה את מתאימה לתפקיד, להלן ניסוח שתמיד מתאים: "שלום רב, שמי X והנני סטודנט שנה X בפקולטהX ברצוני להציע עצמי למשרת טרום/מתמחה במשרדכם. הנני סדטונט בעל ראש גדול, משקיע ותמיד מחפש איך אפשר ללמוד ולהתמקצע. אשמח אם תזמנו אותי לראיון ואוכל להציג את כישורי בפניכם. בכבוד רב X " בקיצור זה נוסח כללי כזה. בואי נגיד שמתוך 400 משרדים בטוח 5% יזמנו אותך לראיונות ושם כבר תעלי שאלה נוספת בפורום. בהצלחה זיו,

      • תודה באמת המלצות טובות- אך מה לגבי בוגרי המכללות?
        אחת שבלחץ | 09/02/2010 10:10

        עברתי כבר כמה ראיונות, הבעיה היא שיש פשוט מלא משרדים ובתור אחת שבאה ממכלללה, נראה כי היחס שאנו מקבלים הוא נחות לעומת היחס של יוצאי האוניברסיטאות. מה עליי לעשות בנידון?

        • זה תלוי
          עדי | 10/02/2010 05:49

          קודם כל, העברית ות"א מקבלות עדיפות. בר אילן וחיפה נמצאות באותה עדיפות (לרוב) עם הבינתחומי והמכללה למנהל. אחר כן לא כל כך משנה איפה.... בוגרים של שאר המכללות נחשבים פחות ארטרקטיביים מסיבות שחלקן מוצדקות.

        • זיו נסחפת
          400 משרדים?! | 10/02/2010 20:07

          העצות שנתת לגבי חיפוש התמחות הן לדעתי מתסכלות. אני לא חושבת שיש סיבה הגיונית לשלוח ל250 מקומות. צריך לשלוח למקומות רציניים ואני לא חושבת שהם בכלל מתקרבים ל100. (בשלב ראשוני אם לא הולך ממשיכים לשלוח). אני גם לא חושבת שצריך ללכת לראיונות שלא רוצים. זה באמת עוזר ומשפשף אז אולי שווה פעם אחת שתיים לנסות את זה במיוחד שמתקרבים לראיון ממש חשוב כי ללכת לכל כך הרבה ראיונות זה מייאש, לוקח זמן, יקר, מתסכל מפריע בלימודים וגם יוצר סלט. בנאדם צריך לשאול את עצמו מה הוא רוצה משרד גדול או קטן באיזה תחום ולא להתפזר לכל עבר. אני אישית לא עברתי כל כך הרבה ראיונות שלחתי את מרבית הקו"ח דרך הקודקס בערך 40- 50 מקומות קבלתי זימונים התקבלתי לכמה מקומות ובחרתי מה מתחשק לי. אגב בנאדם שילך לכ"כ הרבה ראיונות בסוף עוד עלול למצוא את עצמו מתקבל לכל מיני מקומות שהוא לא סגור עליהם ואז לאכול סרטים כן, לא, אולי נסגור ונמשיך לחפש ואז ולי הוא יסגור ויבריז... מיותר.

    • מישהו שעוזר
      לנה | 10/02/2010 18:10

      למי שבכל זאת לא מצליח אני יודע שיש כאלו שנותנים שיעורים פרטיים ועזרה במציאת התמחות...יש להם כל מיני טיפים טובים. הייתי אצל אחד כזה והוא די עזר לי להפעתי. מי שמעוניין יכול לפנות אליי במייל ואני אפנה אותכם אליו כי פה אסור להפנות ישירות הסבירו לי. russia.international(at)gmail.com בהצלחה לנה