אנגלית

  • עזרה בנושא לימודי משפטים
    רוני | 22/01/2010 11:29

    שלום! ברצוני להתחיל ללמוד משפטים, אך הרמה שלי באנגלית בינונית מינוס. רציתי לדעת אם האנגלית בלימודי משפטים הינה חלק דומיננטי?או שזה חלק מיזערי שלא בא לידי ביטוי בצורה כזו גדולה? אשמח לתשובה בנושא. תודה.

    • אנגלית
      הילה | 22/01/2010 13:39

      בלימודים יש קורס באנגלית משפטית וכן אני יודעת שבחלק ממוסדות הלימוד צריך לקחת מספר קורסים קטנים משפטיים בשפה האנגלית. בגדול, אנגלית מהווה יתרון משמעותי בקבלה למשרדי עורכי-דין, בעיקר מסחריים, בעיקר גדולים. אך היא לא מהות הכל. מבחינת הפרקטיקה עצמה, ישנם תחומים רבים בהם אין נגיעה בכלל בשפה האנגלית. לדוגמה בתחום הליטיגציה (ייצוג בבית המשפט) הכל מתבצע בעברית (בהנחה שלא מייצגים חברה אמריקאית או שיש מסמכים באנגלית). אני לא חושבת שצריך אנגלית ברמת שפת אם כדי לצלוח תואר במשפטים, אך יש מספר קורסים בודדים (לא קשים במיוחד) בהם צריך אנגלית. באיזה מוסד חשבבת ללמוד?

      • בחירת מוסד לימוד
        רוני | 22/01/2010 14:05

        עדין מתלבט. מצד אחד יש אוניברסיטה שהרבה אומרים שכדאי. מצד שני במכללה פרטית אומרים שלומדים יותר פרקטיקה והמרצים יותר נותנים מעצמם להצלחת הסטודנט. יש המלצות?

        • תגובה לעניין מוסד לימודים
          רעות | 23/01/2010 18:43

          שלום רב, אפתח בכך שאגיד שהמשפט "במכללה לומדים יותר פרקטיקה והמרצים נותנים יותר מעצמם" אינו נכון. איזו פרקטיקה?! במכללה ובאוניברסיטה יש פחות או יותר אותם קורסים, ואותם קורסי חובה. מרצים רבים מלמדים הן באוניברסיטאות והן במכללות. מרצה לא נחמד ישאר מרצה לא נחמד לא משנה היכן הוא מלמד. ייתכן שאולי הוא ידרוש קצת פחות מתלמידים במכללה, אבל גם זה לא בטוח בהכרח, אלא רק ספקולציה. במידה ותלמד באוניברסיטה, הדבר יקל עליך במציאת התמחות, אך אם תלמד בבינתחומי או במכללה למנהל ויהיו לך ציונים גבוהים, שום דלת לא תסגר בפניך. לגבי שאר המכללות קשה לי להגיד את אותו הדבר. אתה מתלבט בין מוסדות ספציפים?

          • בין אוניברסיטה למכללה
            רפאל | 29/01/2010 19:06

            כמו בכל דבר אחר, גם בבחירת מוסד לימודי יש יתרונות וחסרונות זה לצד זה, הן לאוניברסיטאות והן למכללות. אוכל להצביע על כמה מהם על מנת שתקבל פרספקטיבה טובה יותר שתעזור לך בבחירה ביניהם.ראשית, אין ספק כי אוניברסיטאות הינן שם דבר וההתרשמות של מעסיקים ממך כאשר אתה בוגר אוניברסיטה היא שונה (לטובה כמובן). בנוסף, יש לקחת בחשבון את חשבון הבנק שלך שהרי באוניברסיטאות שכר הלימוד נמוך בצורה משמעותית ממכללות פרטיות. מנגד, החסרונות באוניברסיטאות הם בעיקר ההבלעות שלך בתוך ההמון, ההרגשה כאילו אתה אחד מיני רבים ולכן היחס אינו אישי ושנית, למרות שאיני יודע אם לסווג את זה כחסרון אך באוניברסיטאות לרוב דורשים ציון פסיכומטרי ממש גבוה כך שאם לא עשית את המבחן או שציונך אינו גבוה דיו ואתה מעוניין ללמוד כעת, יתכן כי תצטרך להמתין לפחות עוד שנת לימוד.למכללות עומדות יתרונות וחסרונות גם כן, היתרונות במכללה הם כדלהלן; יחס אישי, שכן אינך נבלע בהמון אלא עטוף בתחושה דואגת יותר, בנוסף, ישנה אווירה סטודנטיאלית חברית יותר וחמה יותר.שנית, איני אומר כי המרצים באוניברסיטאות אינם טובים אלא להפך, הם מעולים! אך במכללות פרטיות אתה מקבל את הטופ שבטופ בעולם המשפט הישראלי בתחום ההוראה האקדמית, אין ספק ומיותר לציין שהמשכורות של מרצים במכללות הינה גבוהה יותר, והרי בשורה התחתונה גם הפרופ' הטוב ביותר יעדיף מקום שמשלם לו טוב יותר.יתרון נוסף הוא דרישות הקבלה שהם מעט נמוכות יותר, אך זה לדעתי גם עקב אכילס של המכללות שכן יש הרבה מכללות שלא רק ששמם אינו הולך לפניהם, לעיתים אינו נראה אף מאחוריהם, זה בגלל שהמעסיקים מעריכים כי רמת הסטודנטים ברוב המכללות נמוכה יותר ולכן יש עדיפות לבוגרי אוניברסיטאות. חיסרון גדול נוסף הוא שכר הלימוד הגבוה שיש לשלם במכללות.מקווה שעזרתי.רפאל