תשובות לכל שאלותיך

  • שאלה בנושא לימודי תואר שני במשפטים
    גיא | 09/01/2010 11:31

    כל השאלות בהנחה שהתואר הראשון שלי היה בכלל במדעי המדינה א. האם ניתן ללמוד לתואר שני במשפטים בלי תואר ראשון קודם בתחום? ב. האם ניתן לבצע תואר שני ולאחר מיכן להשלים לימודים לשם קבלת רישיון לעריכת דין?כמה זמן נדרש? ג. מהו שם התואר הנרכש במשפטים בתואר השני? משפטן? ד. מה ממוצע הציונים בתואר ראשון הנדרש לקבלה לתואר שני באוניברסיטת ת"א למשל. ה. האם יש תואר שני מקוצר שנדחס לשנה? תודה

    • תשובות לכל שאלותיך
      זיו | 09/01/2010 15:07

      ממוצע ציונים לקבלה הוא מעל 85. אין דבר כזה "משפטן" , יש עו"ד ותו לא. כל מי שמציג עצמו משפטן זה כאלה שסיימו תואר ולא עשו התמחות ו/או עברו בחינות לשכה. אין שום עבודה שמיועדת ל"משפטן", אסור עפ"י חוק לאף אדם שאינו חבר בלשכת עורכי הדין לייצג או לייעץ בשכר!!!! מי שמציג עצמו כמשפטן ומייע מייצג- עובר על חוק פלילי. לכן תואר 2 במשפטים ללא תואר ראשון בפועל לא נותן לך הרבה. השלמה לתואר הראשון- אין מסלול השלמה למי שעושה תואר שני, אלא יש מסלול לאקדמאים - כאלה בעלי תואר לא משנה באיזה בתחום- זה מסלול מקוצר יותר, פחות קורסים וסה"כ פחות סמסטר אחד כלומר לימודים של 3 שנים במקום שלוש וחצי. ישנו מסלול של תואר שני לכאלה שהם לא בעלי תואר שני שנכנס לשנה קלנדרית אחת כלומר 3 סמסטרים כולל קיץ. כאמור אין תואר/מקצוע משפטן