מבחינת שם אין הבדל משמעותי לדעתי לחיפה יש יתרון

  • הבנתחומי הרצליה vs אוניברסיטת חיפה
    מורן | 03/01/2010 02:48

    היי ! אם מישהו יוכל לעזור בהתלבטות רצינית שיש לי... לפי הנתונים שלי אני יכולה להתקבל לאוניברסיטת חיפה וגם לבנתחומי (ת''א וירושלים לא :-( רציתי לדעת איזה מוסד לימודים עדיף??? מצד אחד לאוניברסיטת חיפה אין כזה שם טוב (או שאני טועה... מצד שני זו אוניברסיטה והבתחומי זו מכללה.. מה אתם אומרים?? תודה רבה לעוזרים :-)

    • מבחינת שם אין הבדל משמעותי לדעתי לחיפה יש יתרון
      זיו | 04/01/2010 11:54

      כי זו אוניברסיטה. השאלה היא איך תשלבי גם לימודים וגם עבודה (אם את זקוקה) בבינתחומי לדעתי יותר קל. כמו כן קחי בחשבון את שכר הלימוד המטורף בבינתחומי פי 3.5 יותר מהאוניברסיטה. שאלה נוספת זו קירבת מגורים- לאן יותר נוח להגיע. לדעתי אם את מאזור הצפון לא צריכה לך להיות בכלל התלבטות וללכת על חיפה.

      • דןןקא יכול להות שהבנתחומי יותר קשה!!!!!!!
        מורן | 05/01/2010 01:26

        קודם כל תודה על התגובה.. שנית הבנתי שלא ניתן ללמוד בבנתחומי רק במסלול משפטים לבד אלא אתה מחוייב ללמוד משפטים ומנהל עסקים ביחד..קרי תואר כפול והרבה קורסים מייגעים כמו מיקרו כלכלה , סטטיסטיקה , מתמטיקות , יסודות המימון וכו''''' לא הגיוני שקל יותר להצליח במקום שלומדים בו רק לתואר במשפטים? כי ייתכן והקורסים של המנהל העסקים מורדים את הממוצע(הממוצע שם משתכלל ביחד.. בעייה להחליט!! ואין לי גם חוות דעת לגבי חיפה מסטודנטים שלמדו שם...

        • מכללה או אוניברסיטה
          סטודנט למשפטים | 06/01/2010 16:31

          היי מורן, שוק עורכי הדין רווי היום, ויש תחרות קשה בין הסטודנטים מכל המוסדות להתקבל למעט מקומות ההתמחות הטובים, בתקווה להתשתלב בשוק העבודה בעתיד. הפער בין האוניברסיטאות למכללות הוא עצום, משתי סיבות ברורות: (1) כדי להתקבל למכללה מספיק פנקס צ'קים. (2) למוסד ותיק וטוב יש בוגרים טובים שמוציאים לו שם טוב. ולהפך. לאוניברסיטת חיפה יש שם טוב מאוד בקרב קהילת עורכי הדין, ייתכן שפחות מי-ם ות"א אבל מעל למכללות. למרות שלבינתחומי יש שם פחות רע משאר המכללות, בגלל שיש שם הרבה "בנים של". לכי לאוניברסיטת חיפה, אבל גם שם עם ממוצע של פחות מ-85 יהיה לך קשה למצוא התמחות טובה ועבודה טובה. אם תלכי לבינתחומי הסיכוי שלך עוד יותר קלוש. למשרדים יש מספיק היצע, ואין סיבה שמשרד טוב יבזבז את הזמן שלו על משפטן עם ממוצע 100 ממכללה כלשהי, כשיש מספיק מתמחים עם ממוצע 90 מהאוניברסיטאות.

          • 50 סנט שלי
            מדברת מנסיון | 07/01/2010 14:37

            כשאני עמדתי בין הבחירה בין מכללה לחיפה הלכתי למכללה כי אני גרה במרכז וחיי החברה שלי במרכז ובעיקר בן זוגי מאוד חשובים לי. שכר הלימוד לא היה שיקול כי אני לא משלמת שכר לימוד במכללה. אני מאמינה שאילולא שיקולים אלה הייתי הולכת לחיפה מן הסתם אוני' תמיד תהיה אוני'. עם זאת, חיפה הינה האוני' הפחות טובה והבינתחומי מכללה מעולה אין הבדלים מהותיים בין השתיים ואני חושבת שאולי הן אפילו די זהות. קשה לי להגיד איפה תצליחי יותר, תלוי מה תשלבי ואם בכלל, אם תעבדי או לא וכו' אבל סביר להניח שהציונים יהיו די דומים. לגבי התגובה שיהיה לה סיכוי קלוש למצוא התמחות ראויה אם תלמד בחיפה וקלוש יותר אם תלמד בבינתחומי אף עם ממוצע 100- אין ספק שהתגובה נכתבה ע"י מגיב שלא כ"כ מחובר למציאות ולא בקיא בנתונים. כעקרון יש העדפות מהן לא נתעלם לתלמידי ת"א י-ם ואולי אפילו בר אילן. אבל סטודנט טוב בחיפה ואף בבינתחומי ( ו85 זה ציון טוב) , יכול להגיע להתמחויות טובות מאוד. עם ממוצע של 90 במוסדות אלה אין שום סיבה שלא להגיע לעשיריה הראשונה של המשרדים. אני מדברת מנסיון.

            • מדבר מתוך ניסיון
              אורן | 08/01/2010 18:05

              אמרת הכל- "הלכתי למכללה בגלל שמרכז חיי הם במרכז ובן זוגי חשוב לי". אלה דברים חשובים אבל עולם המשפטים הוא הרבה יותר ציני מזה. יש המוני סטודנטים, ומי שיכול ללמוד באוניברסיטה, כל אוניברסיטה, אבל בוחר ממכללה, ולא משנה איזה מכללה- באופן חד משמעי מקטין עוד יותר את הסיכויים הקטנים ממילא של כל סטודנט להתמחות בעשרת המשרדים המובילים. כשתתחילי ללמוד בבינתחומי ותסיימי עם ממוצע 89 ותקבלי זימון אחד מהמשרדים הגדולים וגם זה דרך פרוטקציה, אל תשכחי מי המליץ לך ללכת לשם. הנתון היחיד שמבטל את אלמנט המכללה הוא הפרוטקציה.

              • לאורן- זה גם עניין של מזל
                מדברת מנסיון | 08/01/2010 21:32

                אני זומנתי כמעט לכל משרד גדול ששלחתי לו. הזימונים גם נובעים ממזל. אני למשל הקפדתי להיות עם יד על הדופק ושלחתי לכל משרד ממש ביום שהוא העלה את המודעה. היו מראיינים שאמרו לי שנשלחו אליהם אח"כ מלא קורות חיים אבל הם כבר הזמינו בימים הראשונים כל כך הרבה מועמדים טובים שאין להם טעם אפילו להביט בקורות חיים נוספים. היה משרד גדול וידוע שאמר לי שהוא הזמין אותי פשוט בגלל איזה פרוייקט שהייתי בו בבי"ס- כך שזה לא תמיד רק ציונים. יש פה גם אלמנט של מה עוד עשית מלבד לקבל ציונים נהדרים. אני למשל השתתפתי בסדנאות, כתב עת וכו'. התקבלתי למשרדים מעולים. אם אין לה בעיה חברתית ללכת לחיפה או שהיא גרה שם אז שתלך לשם כעקרון זה עדיף. אבל אני לא מרגישה שעשיתי טעות בבחירה שלי. לימודים וקריירה אינם הכל בחיים, בכלל לא.

                • רואים שלמדת בחיפה
                  אתה מנותק | 12/01/2010 16:10

                  היום המתמחים במשרדים הגדולים במרכז הם מאונ' תל אביב והעברית, הבינתחומי והמכללה למנהל, מתחלק בצורה די שווה.מניסיון.

                  • מנסיון במכללה למנהל...
                    ניר | 23/01/2010 04:17

                    כמעט כל הסטודנטים עם ממוצע מעל 84 85 מסודרים בהתמחות.בדוק! לעומת זאת אני מכיר חברה בקרית אונו שלא מוצאים עם ממוצע קרוב ל90