לדעתי ...

  • האם כדאי להתמחות במרץ או בספטמבר
    אלי | 02/01/2010 15:10

    שלום! התקבלתי להתמחות במשרד גדול וכעת הנני צריך להחליט באיזו מועד להתחיל ההתמחות - מרץ או ספטמבר. אני יודע כי זהו עניין אינדיבידואליף אך ארצה לקבל חוו"ד נוספת; השיקולים למועד מרץ הינם כי יש את הרצף של סיום הלימודים - ואם כך החומר רענן, והגם שלא אותו חומר - עצם העשייה. בנוסף - חצי שנה הפסקה זה זמן ארוך מדי. מועד ספטמבר - ישנו זמן לנוח מן הלימודים המתישים, ניתן לנסוע לתקופה - דבר אשר יהיה קשה בשנים הבאות. עם היתרונות - באים החסרונות - במועד מרץ - אולי אהייה עייף מדי להתמחות מתישה מיד לאחר תואר לחוץ. כמו"כ - לא תהיה הזדמנות טובה מזו לטוס (ההנחה היא שאשאר בתור עו"ד במשרד, בתקווה...). באשר למועד ספטמבר - החופשה ארוכה מדי ועלולה להוציא מפוקוס, קשה לחזור אחרי תקופת חופש ארוכה (בהנחה שנוסעים) לשנה מלחיצה. כמו"כ - החומר פחות רענן (למרות שלומדים לרוב דברים חדשים). מה כדאי לדעתכם? תודה רבה!

    • לדעתי ...
      שאול אמרני, עו"ד | 02/01/2010 22:11

      אני בעד הגישה של "גומרים הולכים". דהיינו, להתחיל במרץ. זה אומר שאתה מסיים את ההתמחות בפברואר (לאחר קיזוז חופשה) ואז אתה פנוי שלושה חודשים עד הבחינה. התמחות בספטמבר תביא אותך במקרה הטוב ליתרת זמן קצרה ממועד סיום ההתמחות ועד לבחינה. על מנת להצליח אתה זקוק לחודשיים-שלושה חודשי לימוד, רגוע וממוקד. אני מציע לך לדחות חופשה וטיולים עד לאחר ההסמכה משום שממילא יהיה לך זמן מסוים עד שתמצא עבודה. גם רצף הלימודים ושגרת הלימודים חשובה מאשר להתחיל התמחות לאחר חופשה או טיול בחו"ל שספק אם יתחשק לך לסיימו במועד. מכל מקום, הצלח באשר תבחר!

    • עוד שיקול
      לילך | 12/01/2010 09:50

      כדאי גם לשקול אם תסיים את כל המבחנים והעבודות בזמן כדי להתחיל במרץ. אתה צריך שיהיו לך רק 2 קורסים שבהם טרם קיבלת ציון כדי לקבל ממוסד הלימודים אישור להתמחות. בלי זה, גם אם תתחיל קודם, ההתמחות לא תיספר לך עד שתגיש הכל. כבר נתקלתי במתמחים שנאלצו לדחות את הבחינה כי דחו הגשת סמינריון וכו' ובזמן ההתמחות לא היה להם זמן להשלים. חוץ מזה, יש משרדים שלא מוכנים לתת חופשה בסוף ההתמחות כי זה הזמן שבו עושים חפיפה למתמחים חדשים, כך שהקיזוז שעו"ד אמרני מדבר עליו לא בהכרח יהיה קיים עבורך. אני החלטתי לעשות בשנה ד' 2 סמסטרים במקום אחד כדי שיהיו לי פחות קורסים בסמסטר ויותר מרווח נשימה, שלא היה לי בכלל כל התואר. אמנם התחלתי את ההתמחות באוגוסט, אבל היה לי יותר קל.