שילוב עבודה ולימודים

  • שילוב עבודה ולימודים
    מיש | 08/12/2009 22:42

    אני מחפשת ייעוץ מאנשים שנאלצו לעבוד בזמן שנה א' באוניברסיטה והצליחו בכל זאת לעקוב אחרי השיעורים, להספיק להכין עבודות ואפילו שיעורי בית, והצליחו לא לפגר בחומר ולפתח אצלם את היסוד של ההבנה והחשיבה המשפטית שכה חשוב כדי להצליח בתואר. אפשר להבין לפי פנייתי שאני מתקשה לשלב עבודה עם הרצון העז להשקיע ולהצליח. האם מישהו יוכל לייעץ לי כיצד אוכל לשמור על הרמה משפטית גבוהה בלימודים, כשלצערי אין לי זמן להגין שיעורי בית או אפילו להגיע לכל השיעורים? אני בטוחה שאני לא היחידה שנאלצה ללמוד ככה. תודה!

    • שילוב עבודה ולימודים  לת
      ג'וני | 09/12/2009 12:49

    • שילוב עבודה ולימודים
      ג'וני | 09/12/2009 12:53

      תראי מישמיש, החיים לא קלים. גם אני משלב עבודה ולימודים. לימודי המשפטים אינם הלימודים הקשים ביותר שקיימים ועדיין זה לא פשוט לשלב. אני יכול לעודד אותך בזה שכשתחפשי התמחות, העובדה שאת משלבת לימודים ועבודה תזקף לזכותך. תנסי לעשות את המקסימום ולקוות לטוב. את גם תמצאי את הדרך לקצר תהליכים כמו למשל לקרוא תקצירים ולא את פס"ד המלאים, לשתף פעולה עם חברים ללימודים ובכך לחלק את העומס, לייעל את צורת הלימודים שלך, להבחין בין עיקר לתפל, וכו' שיהיה בהצלחה!

    • אוי אוי, חייי הסטודנט
      ג'פרי | 09/12/2009 12:57

      מתוקה, בתור מישהי שנה ג' כבר, אני יכולה לומר לך שמאוד קשה לשלב בין עבודה ללימודים, להצליח להגיע לכל השיעורים וגם להגיש את כל העבודות בזמן זה כמו מרתון. אם את אומרת שאת לומדת באוני' זה הרבה יותר קשה כי שם הלימודים הם ימים שלמים ויש הרבה יותר מטלות. אני אישית לומדת במכללה ועובדת ב-2 עבודות ע"מ לכלכל את עצמי. ואני יודעת שזה מה שפוגם לי בלימודים. אפשר לא להגיע ללימודים ולשבת לקרוא מחברות של אחרים, אפשר לשבת לכתוב עבודות מתוך הבנה...הכל אפשרי אבל כדי להיות סטודנט טוב, אין ספק שצריך להשקיע והרבה, אא"כ את משהו מיוחד שיש לו קליטה מאוד מיוחדת וחדה ואת מולטיטסקינג.... לכן חמודה, אם את יכולה לעבוד בקטנה הייתי ממליצה לך, ואם אין לך אופציה אחרת אלא לעבוד, תכירי בזה שאת לא תקבלי 100 בכל עבודה או מבחן כי ככה זה. (מה שמצחיק זה שבסוף העבודה הופכת להיות העיקר בעוד אנחנו עובדים בשביל לממן את הלימודים.) "תפסת מרובה, לא תפסת". ותחשבי על זה......

    • אין בעיה
      א | 10/12/2009 00:53

      אני סיימתי את לימודי לא מזמן ויכולה להעיד שאין בעיה לעשות זאת כל עוד את מוכנה לכתוב עבודות בלילות עד למועד הגשתן (פחות או יותר). כל התואר עשיתי במקביל לעבודה במוקדי שירות ומכירות של חב שונות וחברותי עשו כן במלצרות. ללא בעיה. כמו שנאמר אלו הם חיי סטודנט. שיהיה רק בהצלחה