פחחחחחחחחחחח

  • שאלות בעבודה
    טלי | 03/12/2009 14:46

    שלום, אני מכינה עבודה בדיני חוזים ועניתי על כל המצבים שהוצבו לפניי אבל אני מתקשה ב 3 ואשמח אם תעזור לי: 1. זוג בשם שמוליק וברכה רצו להשכיר דירה. הם ראו מודעה ואהבו. יום למחרת הגיעו למשכיר גדעון והתלהבו מהדירה ואמרו שמעוניינים . גדעון המשכיר הוציא דף וכתב:"שמוליק וברכה מעוניינים להשכיר דירה מגדעון בעלות 4000 לחודש.כניסה מיידית. גדעון יתקן את הדוד על חשבונו. עוד שבוע יפגשו הצדדים לחתום על חוזה אצל עורך דין. על החתום גדעון " אחרי שבוע הזוג התחיל כבר להעביר בהובלות החפצים לדירה וכשהגיעו לשם נודע להם שהדירה כבר מושכרת לזוג אחר 3 מיםי, וכי הם הציעו לגדעון שכירות גובהה יותר כי ידעו שיש תחרות. הזוג שמוליק וברכה רוצה לתבוע בגין הזמן והמשאבים וכי בהסתמך על איתותים חיוביים מגדעון. השאלה: מה הטענות המשפטיות העולות ומה הסעדים של כל טענה? אני הבנתי שנחתם פה זיכרון דברים , השאלה האם הוא שלב ביניים או חוזה לכל דבר. דבר זה קשה להבנה כי לא כתוב פה אם הזיכרון דברים מותנה לחוזה או עד לחוזה. רשמתי שמצד הזוג יכול לטעון שזהו חוזה לכל דבר ושגדעון הפר אותו וזאת על סמך שגדעון מיוזמתו רשם את הזיכרון דברים, גם קבע שיש לו כוונה עתידית לתקן דוד על חשבונו . ובנוסף יכולים לתבוע על חוסר תום לב בהפרה שכן הוא נתן להם אשליה שהוא יחתום איתם. והסע פה פיצויים. גדעון מצידו יכול לטעון שזהו לא היה חוזה אלא שלב ביניים ובגלל שלא נחתם החוזה האמיתי אין פה חוזה. ויכול לבסס את זה בכך שאפילו הזוג לא חתום על הזיכרון דברים. ופה אין סעד פשוט אין חוזה מבחינתו. אשמח אם תתקן או תכוון אותי לתשובה 2. שרה חיפשה מקרר בעלות 3000, ומצאה מודעה באינטרנט העונה על דרישותיה ונכתב במודעה " החברה תספק את הסחורה עד גמר המלאי ולא יאוחר מאוגוסט". היא מילאה את פרטי האשראי והמתינה למקרר. לאחר 3 ימים צילצלה החברה ואמר שהם מצטערים והמקרר שרצתה אזל מהמלאי ויכולים לספק לה מקרר אחר. שרה התרגזה ואמרה שאם היא לא תקבל את המקרר מחר בבוקר העיתונים יהיו מוצפים על סיפור הרמאות ואף תפנה למשטרה בגין גנבה. החברה מחוסר ברירה פנתה לחברה מובילה והשיגה את המקרר בשבילה. מה הטעות המשפטיות של כל צד ומה הסעדים עבור כל טענה? פה אני בכלל לא בטוחה נראה לי מצד שרה זו הטעיה והסעד הוא פיצוי ומצד החברה זוהי כפיה ולגבי הסעד לא בטוחה. סיפור זה בכלל לא היה מוב ן לי 3. דבי חיפשה דירה . פנתה למתווך ואמרה שרוצה דירה במקום שקט ובמרחק הליכה מגן ילדים. המתווך אמר שיש לו דירה כזו. דבי חתמה על חוזה ושילמה מקדמה. כשהגיע לדירה לא היה שם שקט וגן הילדים היה רחוק. מה הטענות המשפטיות של דבי ומה הסעדים? פה נראה לי שזו טעות שהמתווך היה אמור לדעת מתוקף תפקידו כמתווך סעיף 14 א והסעד הוא סעד עצמי והשבה. ושאלה נוספת האם התשובה הייתה משתנה אם דבי בעצמה הייתה מתווכת והתשובה שרשמתי היא כן כי אז הם מאותו "מעמד" ואם היא לא ידעה למה שהוא ידע אשמח מאוד אם תעזרו לי בשלושת הסיפורים האלו.

    • פחחחחחחחחחחח  לת
      ניראה לך? | 03/12/2009 20:53

      • לגבי שאלה 1

        אין ספק כי אין כאן זיכרון דברים מחייב. יש פסק דין שאיני זוכר את שמו שבו נקבע מה צריך להיות כתוב בזכרון דברים על מנת שיהיה מחייב, למשל סביר שיכתבו את כתובת הנכס, שמות הצדדים, סכום התשלום והדרך, מי ישלם את המיסים, מתי ימסר הנכס ועוד שאני לא זוכר. כמו כן יש לתת דגש שכאן מדובר על שכירות נכס ולא מכירה ולכן לא חל דרישת הכתב ס' 8 לחוק חוזים אם אינני טועה. לדעתי אין להם למי להלין כאן ואין כאן זכרון דברים

        • אתה באמת סטודנט למשפטים?
          נתנאל | 06/12/2009 10:57

          אין שום עניין להגיד האם נכרת או חוזה או לא,יש את הצורך להסביר את הטענות של כל צד,לכן יש עלייך קודם להדגיש מה יהיו הטענות של בני הזוג,לדוגמא האם הייתה הצעה והאם היה קיבול,האם יש לך ראיות לקיבול של המשכיר? זה שהוא כתב שהוא יתקן את הדוד,זה שהוא חתם על הזכרון דברים(לטענתם) זה שהוא כתב שהצדדים יפגשו בעוד שבוע לחתום אצל עו"ד משמע שהוא רוצה להשכיר וכל מה שצריך זה רק הליך פורמלי לחתימה,הם לפי טענותיהם יכולים לתבוע ממנו פיצויי אכיפה לדוגמא,או פיצויי הסתמכות על הוצאות המשאית,אבל לכאורה נראה שפיצויי אכיפה מכיוןן שהחוסר תום לב שלו שהוא לכאורה יצא מהחוזה היה בשלב מאוחר,לאחר שהיה נראה לאחדהצדדים כבר שנכרת חוזה,מצד שני הוא יטען שזה לא היהה חוזה אלא סתם מסמך שהזוג אפילו לא חתם עליו הן לא רשמו שום רטים משמעותיים בני הזוז לא נתנו מקדמה לא היו איתו בקשר במשך כל השבוע וכו....מקווה שהייתי לעזר,להברות ויותר פרטים את יכולה לפנות אליי במייל.

    • שם הרשימה
      נתנאל | 06/12/2009 10:46

      הרשימה נקראת רשימת עציוני והיא הוצאה מפסק דין קפולסקי נ' גני גולן

      • אימייל
        טלי | 06/12/2009 20:11

        היי, באמת עזרת, תודה. אשמח לקבל את המייל לייעוץ נוסף תודה

        • בבקשה
          נתנאל | 07/12/2009 12:17

          NETANELROTH@GMAIL.COM