תשובות על קצה המזלג

  • האם זאת חוצפה?זקוק לעזרה משפט חוקתי
    יוחאי | 02/12/2009 21:41

    שלום לכולם,אני סטודנט שנה א', אני מניח שלא יהיה לכם הזמן/המרץ לעזור לי ובכל זאת, ישנם 3 קייסים בחוקתי, אשמח לחוות דעתכם ועזרתכם. יבורך כל מי שיעזור

    • תשובות על קצה המזלג
      עזרה | 04/12/2009 15:07

      1. יש לאפשר לכל עד להעיד בשפה שהוא יודע לדבר ועל בית משפט לספק לו מתורגמן. לגבי רוסית- רוסית אינה שפה רישמית במדינת ישראל לעומת ערבית שכן. 3. יש ניגוד עיניינים חמור, כיוון שממשלה היא הרשות המבצעת ולא יכול להיות שהיא תשלח נציג מטעמה שישקף את המדיניות שלה, אסור שזה יקרה, הכנסת הינה הרשות המחוקקת ומייצגת לכאורה את כל העם ולא את המפלגה האחת הזוכה או הקואליציה לכן רק מהכנסת אפשר

    • רציתי. ניסיתי. בגלל שזה קובץ DOXS לא נפתח אצלי  לת
      ליהי | 04/12/2009 23:54

    • הנה השאלות תודה רבה
      יוחאי | 05/12/2009 18:46

      שאלה ראשונה (נדיה הינה עורכת דין צעירה, ערביה ילידת חיפה. נטשה הינה עולה חדשה מרוסיה המנהלת בישראל עסקים ענפים, ושוכרת את שירותיה של נדיה כדי שתייצג אותה מעת לעת בבתי המשפט. נדיה פונה להנהלת בתי המשפט בדרישה כי בדיונים שהיא מופיעה בהם יתאפשר לה לטעון בשפה הערבית, ואף לקבל בסוף הדיון את הפרוטוקול בשפה הערבית, וכי בדיונים בהם היא מייצגת את נטשה, יתאפשר לה להעיד ברוסית, ובית המשפט יספק לנטשה עותק מהפרוטוקול ברוסית. חוו דעתכם על דרישה זו. שאלה שניה להלן קטעים מידיעה שהתפרסמה באתר האינטרנט Ynet בתאריך 22 יולי 2008: "הפרלמנט האיטלקי אישר הערב (יום ג') חוק המעניק לראש הממשלה סילביו ברלוסקוני חסינות מפני תביעה משפטית. מדובר בהישג יוצא דופן עבור המיליארדר השמרן, שנוהג להאשים דרך קבע את מערכת המשפט ברדיפתו ממניעים פוליטיים. חרף מחאות מצד אופוזיציית המרכז-שמאל, אישר הסנאט את החקיקה שעשויה להביא להשעיית כל המשפטים הפליליים המתנהלים נגד ברלוסקוני. עוד שלושה נבחרי ציבור יזכו בכהונתם לחסינות משפטית לפי החוק: הנשיא וראשי שני בתי הפרלמנט, הסנאט ובית הנבחרים. ...בעלי בריתו של מנהיג המרכז-ימין אמרו כי הצעד נועד בסך הכל לאפשר להנהגת המדינה למשול מבלי שדעתה תוסח מסיבות משפטיות". (קו 300 להזכיר שרבין תמך בזה ויש אומרים שזה תרם בעקיפין לרציחתו להביא הערת שוליים לגביי הספר) חוו דעתכם על חוק זה. שאלה שלישית כידוע, הוועדה לבחירת שופטים כוללת תשעה חברים. בראש הוועדה עומד שר המשפטים ולצידו שלושה שופטים עליונים, שני נציגי לשכת עורכי הדין, חבר ממשלה נוסף ושני נציגי הכנסת (אשר באופן מסורתי אחד מהם מגיע משורות הקואליציה ואחד משורות האופוזיציה). הניחו כי הממשלה מבקשת לחוקק חוק שלפיו הממשלה היא שתבחר את נציגי הכנסת לוועדה. הממשלה מבקשת את דעתך על הצעה זו.

    • לא חוצפה אבל
      ערן | 05/12/2009 22:23

      איך תלמדי?איך תדעי חוזים?פסיקה?חקיקה?דוקטרינות?אל תחפשי קיצורי דרך...

      • לא מבקש פיתרון מלא
        יוחאי | 05/12/2009 23:11

        רק נקודות למחשבה, לא מחפש קיצורי דרך ואשמח לעזרה