לא כדאי!!!

  • תואר שני במשפטים תוך כדי התמחות?מה דעתכם?
    א | 01/12/2009 11:11

    שלום חברים , באוקטובר 2011 ישנה אפשרות להתחיל תואר שני בבר אילן ( ללא תזה ) . במרץ 2011 אני צפוי להתחיל התמחות במגזר הציבורי. אודה לעצתכם / הערותיכם / ידיעתכם ביחס לשאלות הבאות : 1 ) האם תואר שני במשפטים ללא תיזה נותן ערך מוסף? ( מבלי קשר לכך שיש לי עניין אישי לעשות את התואר ) האם יש לזה טעם בכלל , ותוך כדי התמחות בפרט? 2 ) כיצד המגזר הציבורי מתחייחס ללימודי תואר שני במשפטים תוך כדי ההתמחות ? האם תומכים בזה או שרואים בכך משהו שפוגע בהתמחות? 3)האם הדבר פוגע בהתמחות? 4 ) האם זה " מקובל " , באמת אפשרי , נעשה בפועל ע"י הרבה סטודנטים [ לימודי תואר שני במשפטים תוך כדי התמחות] ? טנקס,

    • לא כדאי!!!
      שנה ד | 01/12/2009 14:30

      לדעתי תואר ראשון במשפטים זה די והותראין שום צורך בתואר שני, אלא בשביל לומר "יש לי תואר שני" ומעבר לכך מי שלא מעוניין להיות מרצה בתחום משפטי ביום מן הימים, וזה אחד ל... הופך למרצה, אין שום מטרה לשמה ישנו צורך בתואר שני, עדיף ללמוד לתואר במקצוע אחר לשם הרחבת אופקים או לשם הסבה מהתחום המשפטי, לתחום יותר מעניין.- שלא יפתו אתכם עם תנאי קבלה נמוכים, והתמקצעות בתחום המשפטי, וזה שיהיה לכם כתר והילה של בוגר תואר שני, בתכלס' זה לא נותן שום דבר, פרט לבזבוז זמן וכסף

      • זה לא מה שהוא שאל
        שוקי | 02/12/2009 17:24

        הוא שאל איך מתייחסים לתואר שני תוך כדי התמחות ולא האם אתה ממליץ לו לעשות תואר שני. תתפלא שיש אנשים שמעניין אותם באמת לעשות תואר שני במשפטים, נכון חלקם רק רוצים שיהיה כתוב להם וזה גם בסדר.

        • תואר שני
          שנה ד' | 02/12/2009 19:04

          אם מדובר על התואר השני שמשך הלימודים שם הוא שנה, והנושאים של הקורסים מאוד דומים לתואר ראשון, אז מתייחסים גם לתואר בהתאם, מלבד זאת, במקומות עבודה הם מעדיפים ניסיון תעסוקתי- פרקטי על פני ניסיון תיאורטי, וגם הם לא מוכנים לשלם יותר כסף לבוגרי תואר שני, עם ניסיון כמו של תואר ראשון, הם מעדיפים אנשים חסרי ניסיון שיסתפקו בשכר מינימום או נמוך, מאשר בוגר תואר שני, ללא הרבה ניסיון בתחום, בנוגע לתכני התואר, הם מאוד דומים לתואר ראשון, רק שזה מאוד קשה לשלב התמחות שלרוב השעות של העבודה בהתמחות הן נוראיות ורבות, וזה יקשה על הלימודים למבחני לשכה יחד עם התמחות ולימודי תואר שני, וגם מעסיקים מעדיפים שהמתמחה יתן את המקסימום ולא יידרוש זמן ללמידה לבחינות והגשת עבודות.מעבר לזה התואר לא מעניק יותר מידי ולא מרחיב אופקים חדשים כמו שציינתי קודם, אלא רק או בעיקר שם כתר על הראש של בוגר תואר ראשון והמשכורת לרב זהה או פחותה עקב מתן פחות שעות ותפוקה בעבודה.אני לא רואה את היתרונות של תואר שני במשפטים ומי שרואה שיאיר את עיני או ילך על זה, דעתי היא שהתואר הוא מיותר, עדיף להפתח לתחומים חדשים, זה לא הכרחי כמו תואר שני בפסיכולוגיה או רפואה, אין דרישה לזה בשוק, וזה סתם יקר.ושוב אני אחזור - זו דעתי האישית!! אם בזה חשקה נפשכם לכו על זה, לימודים זה תמיד טוב.