רק קשרים

  • הקריה האקדמית אונו
    אסף | 25/11/2009 11:48

    למה קשה למצוא התמחות??? למה לא מזמינים אותנו לראיון???

    • רק קשרים
      רק קשרים | 25/11/2009 21:09

      כבר כמה עו"ד מובילים (כמובן שמכרים אחרת לא היו מספרים לי את זה) אמרו לי שהמכללה הזו שווה לתחת, ולרוב זורקים קו"ח שמגיעים משם לפח. בינינו, אני מכירה המון סטודנטים נעליים משם. לפני שכולם קופצים - אני לא מכלילה (יש מקומות שמביאים לה צ'אנס אבל אז בראיונות מקשים יותר מאשר על יוצאי אוניברסיטאות והמכללות המובילות), וזה מידע שמגיע מפיהם של עו"ד מובילים. גם אני מגיעה משם , רק שלמזלי הרב אני מקומבנת ומסודרת. אני משוכנעת שאם לא , גם אני לא הייתי מוצאת התמחות ולי יש ממוצע 97 ואני לומדת למבחן יומיים-שלושה לפני (רק ממחיש לכם כמה הרמה נמוכה וכמה ניתן בנקל להוציא ממוצע כזה ויותר). ככה של תיתן לזה להוריד לך את הבטחון.

      • ממוצע 97? מה את, אהרן ברק?!
        יעקב | 25/11/2009 21:24

        לא יאומן, פשוט לא יאומן.

        • ***
          אהרון ברק??? | 25/11/2009 22:11

          יעקב יקירי, לצערי הרב אני רחוקה מאהרון ברק. זה רק מראה לך כמה שהרמה הרדודה. וזה עוד כשאתה לומד סה"כ יומיים-שלושה לפני מבחן.... מצחיק כמה שזה עצוב............

          • אני יודעת שאת משקרת
            ממ | 25/11/2009 22:41

            לכי חפשי מי יאמין לך- את בטח לומדת בשערי משפט או ברמת גן. כי אצלינו זה לא קל להוציא ממצוע מעולה בכלל, לי יש 92 ואני לומדת קשה בשביל זה וכבר הזמינו אותי לראיונות בשישה משרדים מובילים והתקבלתי ליותר ממשרד אחד ***צונזר ע"י מערכת****

            • ממ- את פתטית
              חכמה | 25/11/2009 22:46

              ***צונזר ע"י מערכת****. רוצה את הת.ז שלי לבדוק ? מכירה את היועצות האקדמיות גלי ואליה ואולי גם את שוקי שיושב באותו חדר. ***צונזר ע"י מערכת****אנשים לא יודעים לפרגן!!!

              • מצחיק לחשוב שיש משיהו שחושב שקריית אונו טובה
                חחח | 26/11/2009 08:59

                יותר משאר המכללות זו פשוט אשליה ר"ג קריית אונו שערי משפט ונתניה באותה רמה תאמיני לי שאין שום הבדל בין בוגר משם לבוגר קריית אונו אין משרד אחד במדינה שלנו שיתן לך עדיפות על שאר בוגרי מכללות פשוט בדיחה לחשוב על זה 92 נשמע לך ממוצע נורמאלי ??? נראה לך שבאוניברסיטה גם היית מצילה ככה?

                • איזה שטויות....
                  סטודנטים באונו | 30/11/2009 18:25

                  איך את משווה בכלל את שערי משפט לקריה האקדמית אונו?שטות גמורה.בחיי, אתם הורגים אותי מצחוק.

              • במה בדיוק אקנא?
                ממ | 26/11/2009 09:13

                את יודעת מה? סבבה, את לומדת בקרית אונו, אבל לא מזמנים אותך- לא בגלל שאת ממכללה- אלא בגלל שיש בעיה איתך אישית כמובן, עם הקו"ח שלך, או איך שאת מתפקדת בראיונות, אחרת איך תסבירי שאני התקבלתי ל-2 משרדים ממש ממש טובים והלכתי ל-6 ראיונות וגם ראיונות שניים אח"כ? הבעיה שלך היא לא הציונים ולא המכללה, הבעיה היא כניראה בך, הכי קל זה להאשים את המוסד שאתה לומד בו, ורק לידיעתך, חברה שלי שלומדת באת"א מיואשת בדיוק כמוך עם ממוצע 85- כניראה אולי האונ' גם אשמה?

                • קנאית - אנא ממך חדלי לבזות עצמך
                  *** | 26/11/2009 12:56

                  יקירתי או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא ***צונזר ע"י מערכת****. אם היית קוראת טוב היית מבינה שאני מסודרת עוד מתחילת שנה ב' ויש לי סטאז' שרק בחלומות הרטובים שלך תוכלי לקבל (גם בהם ספק גדול...), ולא בחסד אלא בזכות. בגלל שאני כנראה בחורה מבריקה כי את בת דודה שלי (שגם היא קרובה לצלחת) לא לקחו (אגב גם היא לומדת איתי באונו)!!! ולכן לא היה לי צורך לשלוח קו"ח מלכתחילה. ***צונזר ע"י מערכת**** יוצאי אונו- חדל לנחם עצמכם! זה פתטי!!!

                  • אין מילים
                    ממ | 26/11/2009 13:27

                    את מסוג האנשים שנותנים שם רע למכללות, גם בוחרת מוסד לימודים וגם מבזה אותו, לי לפחות הייתה בחירה בין הבינתחומי, המנהל וק,אונו ובחרתי ללמוד באונו, אני יודעת שאם את משמיצה את המקום ממנו את באה את משמיצה את עצמך. את לא הלכת לראיונות במשרדים יוקרתיים כי השגת התמחות בקומבינה, אבל אני שהייתי בכמה וכמה ראיונות רק שיבחתי את המכללה, תתארי לך איך הייתי נראית אם הייתי אומרת שהרמה במכללה נמוכה- משמע- הרמה שלי נמוכה. אז אני עשיתי בחירה שאני לא מצטערת עליה ואני גאה במכללה, חוץ מזה שאת מדברת באוויר- אין לך מושג לאן התקבלתי ובכלל מה שואלים בראיונות במשרדים המובילים ועל סמך כלום את אומרת לי שבחלומותיי הרטובים הייתי רוצה להתמחות במקום שמישהו סידר לי בקומבינה? תתפלאי אבל רציתי להתקבל בזכות מי שאני ומה שהשגתי ולא בעזרת קשרים שלא מעידים על כלום, חלק מההישג הוא להגיע לדברים בחיים בזכות עצמך. ועוד משהו- חבל שיש לך חלומות רטובים על מקום התמחות, לי יש עוד דברים בחיים, בואי נגיד שהתמחות (לא משנה כמה היא טובה) לעולם לא תהיה חלק מהחלומות האלה, אם כבר- זה פתטי.

                    • אור
                      חפירות | 26/11/2009 13:34

                      חפרת , קנאית......... גדול - קנאית. אולי תעשו מלחמת בוץ? גדול... "אני משבחת את המכללה שלי..." בלבולי מוח!!! הסטודנטית המציאותית (ממוצע 97) - תפסיקי לענות לה ולבזות את עצמך... דומני שיש לה מחלה נפשית.

                      • ואו!
                        המזועזעת.. | 28/11/2009 19:06

                        לאן הגענו?? אני קוראת את התכתובת ומזדעזעת מרגע לרגע.האם אתן/ם הולכים להיות עו"ד במדינת ישראל?? בושה וחרפה . "שווה לתחת???" כמה באמת את מעריכה את עצמך על מנת לדבר בצורה כזו?? תפנימי. את הולכת להיות עו"ד, לא מוכרת עגבניות בשוק! על אף ששם גם נראה שיש כאלה ששומרים על טוהר השפה יותר. איפה הערכים? איפה היושר? הצילו! אנשים, תתבגרו!

                    • ל- ממ- הרשי לי להצטרף לדברייך!
                      מתמחה מהקריה האקדמית | 29/11/2009 13:49

                      כמה מביש לקרוא תגובות של סטודנטים שמשמיצים את מוסד הלימודים שבו הם בחרו ללמוד. גם אני למדתי בקריה האקדמית והתקבלתי להתמחות במשרד יוקרתי בזכות עצמי וללא קשרים.

                      • נו באמת...
                        אנונימי | 29/04/2010 03:15

                        ואם אני אכתוב שמצאתי איך להאריך את תוחלת החיים ל 400 שנה, תאמיני? ואם אכתוב שלמדתי בהרווארד בהצטיינות, וזאת ללא להבין אנגלית, תאמיני? תתעוררו אנשים... אלו מחלקות שיווק שמקנאות בהצלחה של הקריה האקדמית! הכל שיווק :-)

                  • שאלה ל***
                    מתמחה מהקריה האקדמית | 29/11/2009 13:35

                    אם את בחורה כל כך מבריקה, כפי שאת מעידה על עצמך, מדוע בחרת ללמוד בקריה האקדמית אונו ולא במוסד לימודים "נחשב" יותר? דרך אגב, אני סיימתי את לימודיי בקריה האקדמית וכיום אני מתמחה במשרד יוקרתי שאליו התקבלתי בזכות עצמי וללא שימוש בקשרים.

      • לדעתי את משמיצה את קרית אונו שלא בצדק
        מהקריה ועם התמחות!! | 01/12/2009 19:14

        לדעתי ממש לא הוגן שאת משמיצה את מוסד הלימודים שלך. לדעתי את משמיצה אותו שלא בצדק. בסופו של דבר הציונים שלך בכלל לא ברורים מאליהם. הממוצע שלי הוא לא 97 אלא רק 90 והתקבלתי להתמחות טובה מאד במגזר הציבורי ללא קומבינה.. מכיר לא מעט סטודנטים מהקריה שהתקבלו למשרות הכי נחשקות במגזר הציבורי וגם מקומות מכובדים במגזר הפרטי. ללא קומבינות וללא ממוצע 97 אלא פשוט כי הם שלחו המון קו"ח, התאמצו למצוא התמחות והם בנ"א מעולים. אין מחלוקת על כך שככל שתנאי נמוכים יותר והמסלול המוני יותר - מתקבלים גם פחות מתאימים - אבל בכל מקרה - קרית אונו נותנת לך את כל הכלים להצליח , אם אתה לא לוקח אותם בשתי ידיים זה הבעיה שלך. כל סטודנט מכל מקום בארץ יכול לבחור אם להיות סטודנט של תקצירים או של פסיקה. של קליניקות או פייסבוק. בסופו של דבר המרצים בקריה הם בדיוק אותם המרצים שבאונ' השונות. הקריה לכל הפחות אינה נופלת מאף מכללה אחרת. רף הקבלה ורמת הלימוד עולים משנה לשנה . לאור העובדה שרוב עורכי הדין החדשים בשנים האחרונות הם בוגרי הקריה אני מאמין שהליכלוכים למיניהם על הקריה ייפסקו ובצדק , והסטודנט ייבחן לפי יכולותיו והיותו בוגר הקריה לא ישמש לו לרועץ. בקרוב אהיה בוגר קרית אונו , ואני חושב שהתגובה שלך לא הוגנת ולא מוצדקת.

        • מציאות שונה
          איתי | 01/12/2009 23:14

          מאוד מפתיע אותי מה שכותבים פה. אני שנה ד' בקריה וכשאני חושב על זה אני מנסה לספור על 10 אצבעות כאלו שמצאו התמחות בכיתה שלי ואני מגיע רק ל-8. מיותר לציין שמדובר בכיתה של 90 סטודנטים, ואני מכיר מתוכם מעל 60. אני חושב שהצדדים פה מאוד קיצוניים- יש כאלו שסולדים מהרמה בקריה ויש כאלו שמגנים עליה בחירוף נפש. לאור הנתונים שבכיתתי הגנה זו היא די מטופשת, כיוון שמספר כה מועט שמצא התמחות מבייש את מוסד הלימודים. אני גם מאוד מופתע מהנתון שהציג חברי לעיל- שתנאי הקבלה עולים משנה לשנה. צר לי לבשר לך ששכן שלי התקבל לשנה הנוכחית עם ממוצע בגרויות 86 וללא פסיכומטרי. אם אתם קוראים לנתונים כאלו גבוהים יותר, קשה לי לחשוב מי לומד איתי בכיתה (שהרי לפני 3 שנים לפי דבריך היו תנאי קבלה קלים יותר). לטעמי ובתור אחד שלומד שם ומודע לרמה של הסביבה שלו, אין ספק שמדובר ברמה די נמוכה...

      • מישהו באמת מאמין שאת לומדת באונו?
        דפנה | 29/04/2010 03:08

        כמה נמוך אפשר לרדת...חברים, אל תשכחו שזו במה אנונימית, מקלט מאובטח לאנשים חסרי פנים.ההשכלה הגבוהה כבר מזמן תפסה את חלקה במאבק הקפיטליסטי - והתחרות על הסטודנטים מגיעה לרמות הכי נמוכות שיש...המגיבה הנ"ל אינה לומדת בקריית אונו. נקודה.מחלקות השיווק של חלק מהמוסדות מפעילות מערך טוקסקיסטים חרוץ.תתעוררו, בני אדם!צריך ללמוד שם בשביל להבין את רמת המבחנים וכמה קשה להוציא שם בין 85 ל-90.מעל 90 אני בכלל לא רוצה לדבר...חשבו על זה כך:בנקל אני יכולה (או אולי יכול...;) ) לכתוב תגובה רוויית שגיאות ולהתחזות שאני מאוניברסיטה מסויימת...מספר בודד של אנשים ממורמרים מוציא את מילותיו ואתם קונים את זה???אגב, אולי תכתבי את פרטייך המלאים... או שאת סתם מרגישה "בטוח" להכנס לפורום אינטרנטי ולנצל את האנונימיות בשביל לזרוע רעל.. ?

      • מישהו באמת מאמין שאת לומדת באונו?
        דפנה | 29/04/2010 03:08

        כמה נמוך אפשר לרדת...חברים, אל תשכחו שזו במה אנונימית, מקלט מאובטח לאנשים חסרי פנים.ההשכלה הגבוהה כבר מזמן תפסה את חלקה במאבק הקפיטליסטי - והתחרות על הסטודנטים מגיעה לרמות הכי נמוכות שיש...המגיבה הנ"ל אינה לומדת בקריית אונו. נקודה.מחלקות השיווק של חלק מהמוסדות מפעילות מערך טוקסקיסטים חרוץ.תתעוררו, בני אדם!צריך ללמוד שם בשביל להבין את רמת המבחנים וכמה קשה להוציא שם בין 85 ל-90.מעל 90 אני בכלל לא רוצה לדבר...חשבו על זה כך:בנקל אני יכולה (או אולי יכול...;) ) לכתוב תגובה רוויית שגיאות ולהתחזות שאני מאוניברסיטה מסויימת...מספר בודד של אנשים ממורמרים מוציא את מילותיו ואתם קונים את זה???אגב, אולי תכתבי את פרטייך המלאים... או שאת סתם מרגישה "בטוח" להכנס לפורום אינטרנטי ולנצל את האנונימיות בשביל לזרוע רעל.. ?

      • מישהו באמת מאמין שאת לומדת באונו?
        דפנה | 29/04/2010 03:08

        כמה נמוך אפשר לרדת...חברים, אל תשכחו שזו במה אנונימית, מקלט מאובטח לאנשים חסרי פנים.ההשכלה הגבוהה כבר מזמן תפסה את חלקה במאבק הקפיטליסטי - והתחרות על הסטודנטים מגיעה לרמות הכי נמוכות שיש...המגיבה הנ"ל אינה לומדת בקריית אונו. נקודה.מחלקות השיווק של חלק מהמוסדות מפעילות מערך טוקסקיסטים חרוץ.תתעוררו, בני אדם!צריך ללמוד שם בשביל להבין את רמת המבחנים וכמה קשה להוציא שם בין 85 ל-90.מעל 90 אני בכלל לא רוצה לדבר...חשבו על זה כך:בנקל אני יכולה (או אולי יכול...;) ) לכתוב תגובה רוויית שגיאות ולהתחזות שאני מאוניברסיטה מסויימת...מספר בודד של אנשים ממורמרים מוציא את מילותיו ואתם קונים את זה???אגב, אולי תכתבי את פרטייך המלאים... או שאת סתם מרגישה "בטוח" להכנס לפורום אינטרנטי ולנצל את האנונימיות בשביל לזרוע רעל.. ?

      • מישהו באמת מאמין שאת לומדת באונו?
        דפנה | 29/04/2010 03:08

        כמה נמוך אפשר לרדת...חברים, אל תשכחו שזו במה אנונימית, מקלט מאובטח לאנשים חסרי פנים.ההשכלה הגבוהה כבר מזמן תפסה את חלקה במאבק הקפיטליסטי - והתחרות על הסטודנטים מגיעה לרמות הכי נמוכות שיש...המגיבה הנ"ל אינה לומדת בקריית אונו. נקודה.מחלקות השיווק של חלק מהמוסדות מפעילות מערך טוקסקיסטים חרוץ.תתעוררו, בני אדם!צריך ללמוד שם בשביל להבין את רמת המבחנים וכמה קשה להוציא שם בין 85 ל-90.מעל 90 אני בכלל לא רוצה לדבר...חשבו על זה כך:בנקל אני יכולה (או אולי יכול...;) ) לכתוב תגובה רוויית שגיאות ולהתחזות שאני מאוניברסיטה מסויימת...מספר בודד של אנשים ממורמרים מוציא את מילותיו ואתם קונים את זה???אגב, אולי תכתבי את פרטייך המלאים... או שאת סתם מרגישה "בטוח" להכנס לפורום אינטרנטי ולנצל את האנונימיות בשביל לזרוע רעל.. ?

      • מישהו באמת מאמין שאת לומדת באונו?
        דפנה | 29/04/2010 03:09

        כמה נמוך אפשר לרדת...חברים, אל תשכחו שזו במה אנונימית, מקלט מאובטח לאנשים חסרי פנים.ההשכלה הגבוהה כבר מזמן תפסה את חלקה במאבק הקפיטליסטי - והתחרות על הסטודנטים מגיעה לרמות הכי נמוכות שיש...המגיבה הנ"ל אינה לומדת בקריית אונו. נקודה.מחלקות השיווק של חלק מהמוסדות מפעילות מערך טוקסקיסטים חרוץ.תתעוררו, בני אדם!צריך ללמוד שם בשביל להבין את רמת המבחנים וכמה קשה להוציא שם בין 85 ל-90.מעל 90 אני בכלל לא רוצה לדבר...חשבו על זה כך:בנקל אני יכולה (או אולי יכול...;) ) לכתוב תגובה רוויית שגיאות ולהתחזות שאני מאוניברסיטה מסויימת...מספר בודד של אנשים ממורמרים מוציא את מילותיו ואתם קונים את זה???אגב, אולי תכתבי את פרטייך המלאים... או שאת סתם מרגישה "בטוח" להכנס לפורום אינטרנטי ולנצל את האנונימיות בשביל לזרוע רעל.. ?

      • מעניין אם מישהו מאמין לך שלמדת באונו...
        אולי דפנה... | 29/04/2010 03:10

        כמה נמוך אפשר לרדת... חברים, אל תשכחו שזו במה אנונימית, מקלט מאובטח לאנשים חסרי פנים. ההשכלה הגבוהה כבר מזמן תפסה את חלקה במאבק הקפיטליסטי - והתחרות על הסטודנטים מגיעה לרמות הכי נמוכות שיש... המגיבה הנ"ל אינה לומדת בקריית אונו. נקודה. מחלקות השיווק של חלק מהמוסדות מפעילות מערך טוקסקיסטים חרוץ. תתעוררו, בני אדם! צריך ללמוד שם בשביל להבין את רמת המבחנים וכמה קשה להוציא שם בין 85 ל-90. מעל 90 אני בכלל לא רוצה לדבר... חשבו על זה כך: בנקל אני יכולה (או אולי יכול...;) ) לכתוב תגובה רוויית שגיאות ולהתחזות שאני מאוניברסיטה מסויימת... מספר בודד של אנשים ממורמרים מוציא את מילותיו ואתם קונים את זה??? אגב, אולי תכתבי את פרטייך המלאים... או שאת סתם מרגישה "בטוח" להכנס לפורום אינטרנטי ולנצל את האנונימיות בשביל לזרוע רעל.. ?

    • פורום מביש למדי. להלן העובדות האחרונות
      שאול56 | 26/11/2009 09:08

      בבחינה האחרונה 2.11.09 נגשו למעלה מ- 300 נבחנים שלמדו בקרייה האקדמית. כלומר - כולם סיימו התמחות. דומני שכל האוניברסיטאות גם יחד לא הגישו כמות כה גדולה של נבחנים. ממוצע ההצלחה של בוגרי הקרייה האקדמית עלתה על יתר המכללות (שערי משפט, נתניה ורמת גן). זו עובדה. מעבר לכך, הויכוח שלכם עלוב ומביש. זה קרוב יותר למשחקי אגו של ילדים מאשר לסטודנטים ולאנשים בוגרים. הרי בסופו של יום כולם, כולל בוגרי האוניברסיטות למיניהן נגשים לאותן בחינות של לשעת עורכי הדין. דהיינו, המבחן הסופי והמכריע להסמכה, זהה לכולם. ואין שום הנחה למוסד אקדמי זה או אחר.

      • לדעתי שתיכן צודקות
        מישהיא | 26/11/2009 11:25

        מלחמות אגו מיותרות. לדעתי מקריאת השרשור שתי הבנות צודקות. צודקת זאת שאומרת שזה נראה לה מוזר שיש לה ממוצע 97 בלי להשקיע ועוד יותר מוזר שעם ממוצע97 עדיין אין לה התמחות שהשיגה בכוחות עצמה וללא קשרים. (הגבתי לנושא כזה בעבר. דעתי היא שאני לא יודעת מיהי ומהי מה עשתה בצבא, במה היא עובדת ואיך היא נראית אבל סטודנט עם 97 אמור להיות מחוזר. משרדים אמורים להלחם עליו ולו רק בגל הממוצע, אי אפשר להתעלם מזה שאם זה לא המצב אז יש ככל הנראה בעיה עם השם של המכללה. וביננו זה לא היה קורה בעברית אפילו לא בבינתחומי). צודקת גם זאת שאומרת שאפשר אחרת- שאפשר כן להתקבל למקומות טובים. אני יוצאת מנקודת הנחה שהיא לא משקת ואכן היא התקבלה. אולי יש לה בנוסף לציונים עוד דברים מרשימים והיא אדם מרשים ולכן אפשר להשאר אופטימיים נוכח דבריה לדעת שאין מה להתייאש ואפשר להגיע למקומות יפים מכל מוסד. אבל נראה לי ששורה תחתונה יש בעיה מסוימת בלימודים במקום שבו ציון 97 לא מבטיח עבודה טובה. ציונים זה לא הכל אבל ממוצע 97 מבטיח שבעל הממוצע אמור להיות אדם מבריק בתחומו ובעל יכולת חשיבה משפטית יוצאת דופן. ציון זה בלבד אמור להיות כרטיס כניסה להרבה מקומות ואם זה לא כרטיס כניסה אוטומטי יש בעיה. מספיק לטאטא בעיות מתחת לשולחן. ובכלל כל ממוצע מעל 90 אמור להיות מאוד חריג- אבל נראה, לפחות מהתגובות, שרבים מאוד מחזיקים בציונים כאלה. זה מפריע לטובים באמת להתבלט.

      • מה נהיה איתך, בנאדם?
        מציאותי... | 27/11/2009 08:09

        300 מתוך 800. 200 שלא מעוניינים להתמקצע כעו"ד ו-300 שלא מצאו התמחות ולכן לא ניגשו!!! נא להביא נתונים בחוכמה. ברור ש-300 ניגשו כי ממכללות אחרות לא לוקחים כל עילג שאין לו ת. בגרות.

      • אלו לא מגיבים... זה מגיב אחד (או אחת!)
        פרח | 29/04/2010 03:26

        ואם זה יימשך, אני מאד חושש שיהיו כמה מגיבים בודדים שיבחרו להתחיל להכפיש את הצד השני.. אנחנו הישראלים כנראה, מדברים ושרים על שלום, אבל חיים מלחמות. לדעתי כדאי שההשמצות המנותקות מן המציאות ייפסקו.

    • אל תהיו לי תמימים
      אלון | 26/11/2009 11:37

      אני לומד בקרית אונו, ועם ממוצע בסביבות ה 85 התקבלתי להתמחות מעולה שהיתה אצלי בעדיפות ראשונה בתחום המיסים, ובשלושת הראיונות שעברתי בשביל להתקבל להתמחות הזאת חיכו איתי במסדרון בוגרים של מכללות ואוניברסיטאות. מה שחשוב זה מי אתה, ופחות איפה למדת, אחרת לא היו מזמינים אתכם לריאיון ומי שהיה לומד בעברית היה מתקבל אוטומטית. לצערי במכללות יש ריכוז גבוה של של סטודנטים חלשים. אם אתה אדם איכותי, ואתה יכול להוכיח ידע, התעניינות ואמביציה, ולהוכיח שאתה 'יודע לתת עבודה', יש לך סיכוי טוב ופחות משנה המוסד. מצחיק אותי שסטודנטים חסרי כישורים אישיים שלומדים בת"א חושבים שעכשיו כל אחד מהם הוא מינימום פרופסור למשפטים. אם אתה לא מצליח לשכנע את המראיין שלך שכדאי לו להעסיק אותך, כנראה שעריכת דין זה לא המקצוע בשבילך.

      • מתייפייפים!!!
        עמית | 26/11/2009 13:06

        הבחורה מאונו בעל ממוצע 97, אני מאמין לך גם אני לומד שם ויש לי ממוצע 96 ורוב חבריי מחזיקים בממוצע כזה.אין ספק שבאונו הרמה נמוכה ואחוז הסטודנטים האיכותיים הוא נמוך בהחלט.אני גם לא מבין למה שתחפש בכוחות עצמה התמחות אם מצאה דרך קשרים. כולם פה מתייפייפים . אני משוכנע שכל ה"חכמים" שכתבו פה כתגובה למה שכתבה בעלת הממוצע הגבוה (שניתן להשיג בקלות באונו), גם היו חוטפים משרה נחשקת בלי הרבה מאמץ.ההתייפייפות תנפש הזו אבסורדית!!!

        • תגידו לי אתן בסדר????
          ג | 26/11/2009 13:56

          מה זה הוויכוח התת רמה הזה? לדעתי יש פה שתי ממורמרות... בואו נסכם זאת ככה- 1.עדיף אוניברסיטה-תמיד 2. אם למדת במקום אחר-עדיין אתה יכול להצליח רק בהתחלה תצטרך להתאמץ קצת יותר..

          • מי גאון של אמא
            אסף | 26/11/2009 14:32

            תפסיקו לבלבל את המוח. קשה לי להאמין שיש כל כך הרבה סטודנטים עם ממוצע מעל ל-95. במידה והאמור נכון יש צורך לשנות את שמה של המכללה ל"שכונה האקדמית".

            • צריך לסגור את קרית אונו ויפה שעה אחת קודם
              תומר | 27/11/2009 01:48

              בקרית אונו צריך פנקס צ'קים ות.ז, לצערי ראיתי את זה באופן אישי מאחד המכרים שלי, אני בוגר אוניברסיטה ואני בהחלט חושב שיש מכללות איכותיות כמו המנהל והבינתחומי, אבל קרית אונו פשוט מביש האנשים שמתקבלים לשם חלקם לא סיימו בגרות ושאף אחד לא יספר לי סיפורים ויוסיף תגובה שאני ממורמר

              • לסגור את קרית אונו ושאר הירקות הרקובים...
                עדי | 27/11/2009 04:18

                נתניה, ר"ג, שערי משפט וקרית אונו יש שם כל כך רע שאפילו בחו"ל מודעים לו. פשוט תת רמה המקומות האלה - ממקור ראשון בתור בודק עבודות ומבחנים....תראו לי מישהו אחד שהתקבל לאונ' בטופ 10 בארה"ב מהמקומות האלו... רק המכללה למנהל והבינתחומי מהמכללות הן איכותיות ומכובדות.

                • משפטים באופן כללי זה מקצוע קל
                  ג | 29/11/2009 11:11

                  זה כמו לשמוע מריבה של מוכרים בבאסטות בשוק. תבינו, אם הלכתם ללמוד משפטים, כנראה שאין לכם יכולות כלכך גבוהות... אנשים הולכים ללמוד משפטים כי אין מתמטיקה. כולכם מתפלשים באותו בוץ... אז די לריב ילדים, יש מספיק צעצועים לכולם, אף אחד לא יקח לכם...

                  • באותה מידה אתה יכול להגיד
                    ת | 29/11/2009 13:26

                    את זה על ספרות, פילוסופיה, אומנות, תקשורת, סוציולוגיה, מדעי התנהגות, לימודי משחק, ממשל ומדעי המדינה, לימודי א"י. לדעתך כל דבר שאין בו מתמטיקה- הוא קל! אז רק שתדע, יש כאלה שהרבה יותר קל להם מתמטיקה וקשה להם לזכור לשנן וללמוד בע"פ שעות, זהו גם סוג של חולשה וזה גם קשה.. פשוט פסלת את כל המקצועות שאין בהם קורסים שנוגעים למתמטיקה- לדעתי זה מעיד על בורות לשמה.

                    • מממ... צודק
                      ג | 29/11/2009 14:23

                      אני מתנצל. אבל בכל זאת, בכל המקצועות האלה נמדדים בכמות העשייה והכתיבה האקדמית ולא נוהגים להתרברב בהם על קושי הלימודים... סתומרת, אני נזקקתי לשירותי עורכי דין השנה, וכשהלכתי לפגישות לא ידעתי איפה כל אחד מהם למד. בסופו של דבר בחרתי את עורך הדין שנראה היה לי שהוא יותר תחמן - ושידע להשיג לי כמה שיותר כסף בתביעה... כי על זה אני משלם לו בסופו של דבר.... פעם עשיתי מבחן תיווך מקרקעין. קיבלתי 100. כלכך התהבתי מעצמי, אל תשאל.... אבל בית אחד עדיין לא מכרתי... חחח בקיצור, דברו אחרי שיהיו לכם 4-5 שנות נסיון. כל הוויכוח הזה נשמע כמו ילדים בגן....

                    • איזה קשקוש
                      מישהיא | 29/11/2009 19:47

                      אני מניחה שבאמת יש כאלה שהלכו ללמוד משפטים בגלל שהם סולדים ממתמטיקה ורצו ללמוד משהוא "קל" אז ראשית אני לא בטוחה עד כמה המקצוע קל. יש לי לא מעט חברים שלומדים משפטים-מנע"ס, משפטים-חשבונאות ומשפטים-כלכלה ודווקא מתקשים עם המשפטים. שנית ממש לא מדובר על כל הסטודנטים. בלוא הכי אחוז ניכר מהאנשים שלומדים משפטים למדו מקצוע מתמטי נוסף או ילמדו כזה לצורך תואר שני. מי שלמד משפטים רק כדי להפטר ממתמטיקה כנראה גם ככה לא יהיה מגדולי משפטני ארצנו. חוץ מזה איך אתה יכול להגיד שי שלומד משפטים יש לו יכולות נמוכות?! תנאי הקבלה ללימודי משפטים במוסדות מובילים בארץ הם מאוד מאוד גבוהים, במוסדות מסוימים הם ממש לא רחוקים מרפואה, אז איך חסר יכולות יתקבל?! הסטודנטים הרציניים במשפטים, אלה שבסופו של דבר יגיעו לעשרת המשרדים הגדולים הם ממש לא חסרי יכולות שברחו ממתמטיקה אלא אנשים מאוד נבונים שבאמת ובכנות התעניינו במשפטים ועריכת דין. מאחלת לך שתמצא עיסוק שמעניין אותך ותקום בבוקר עם חיוך ולא תחשוב כל החיים מה נחשב ו"יוקרתי".

                      • עם כל הכבוד, גם סבתא שלי יכולה לסיים תואר במשפט
                        ג | 06/12/2009 13:26

                        אני הלכתי ללמוד מקצוע 'יוקרתי' או ליתר דיוק - מקצוע עם כסף. לי אין גב כלכלי שאני יכול לסמוך עליו חוץ מעל עצמי, ולכן אם אני רוצה לחיות חיים כמו שלך, אני חייב ללכת על בטוח ואין לי פנאי להתעסק בפילוסופיות. אני בשנה א' כבר התחלתי לעבוד במקצוע שלי עם מה שלמדתי. ומשפטים - עם כל הכבוד - שני שליש ממה שאת לומדת בתואר הזה לא ישמש אותך לעולם (מה עורך דין שמתמחה במקרקעין צריך ללמוד דיני משפחה או פלילי? לא ברור לי...) בשורה התחתונה - מתוך 3 שנים, שנתיים אתם טוחנים מים, כסף אתם לא עושים, אבל כל אחד חושב שהוא פרופסור. אז אני מבין את משאלת הלב שלך, שאם קיבלת 700 בפסיכו או ממוצע גבוה, (או כל דבר אחר שאתם נאחזים בו בצוק העיתים) אז את מקווה שזה יקנה לך איזה יתרון על פני איזה תלמיד מכללה מאעפן... תבינו דבר אחד - אתם כרגע בתחתית של הפירמידה. גם אם תסיימו עם ממוצע 99. עבודה קשה, זה הדבר היחיד שיוביל אותך למשהו בחיים (וגם זה, אחרי כמה שנים טובות). לא יעזור אם תבכו ואם תאכלו פה אחד את השני.

              • ואולי אתה משווק של המנהל או הבינתחומי?
                spolier | 29/04/2010 03:19

                שמנסה בכל הכח להתחזות לתלמיד אוניברסיטאות ולהלל את המכללות שלהם "שהן שונות" (כמו שאולי נעשה בכל כתבה באופן מאד אינטנסיבי...)? תבדוק קצת יותר מהם תנאי הקבלה של הקריה האקדמית. ואם קשה לגייס סטודנטים, חשבו על פתרון יצירתי. אני בהחלט מאמין כעת, בזילות המקצוע של עורכי הדין. מזעזע! ואולי שאלה נוספת? מה הביא אותך להכנס לפורום ולהגיד את שאמרת? שעמום? מרמור? ...כסף? ;-)

          • הרבה יותר...
            שירה | 01/12/2009 23:15

            יקירה- את מתכוונת להרבה יותר!!!

            • #
              שירה | 01/12/2009 23:16

              הפניה היא ל- ג'.

      • גיסנו- חי בסרט
        חחח | 27/11/2009 08:13

        די לקשקש! אין ספק שלא כל יוצאי אונו עילגים ואין ספק שיש שמתקבלים למשרדים בינויים-גדולים. אבל הנתונים בפועל מראים שהם מעטים מאוד. אי לכך ובהתאם לזאת, לא לנסות בכוח לצייר את אונו בורוד, כי היא יותר קרובה לאפור.

        • אתה יכול להוכיח את שכתבת?
          שרון | 29/04/2010 03:22

          אתה יודע... גם אני יכול לכתוב מה שאני רוצה...

        • גיסנו?? אם שפה רדודה כזו תעבור ללימודי מקרמה...
          אבי | 29/04/2010 17:02

          ממש זילות המקצועבאיזו מכללה אתה לומד?

          • לאבי
            שני | 29/04/2010 18:18

            אבי, לפני שאתה מדבר על מכללות אחרות, תבחן את עצמך. עם ולא אם.

            • יש הבדל בין טעות מלהט כתיבה לניסוח קלוקל...
              אבי | 29/04/2010 19:24

              כולנו בני אדם, ואכן בלהט הכתיבה "התחלפה" לי אות.זה עדיין לא שולל שכל הפורום הזה, מתחילתו ועד סופו עוסק בשיווק ובמערכת משומנת של טוקבקיסטים... ובטח שלא מעיד על סגנון כתיבתי.הבנת, "גיסנו" ?

    • מענה
      אנונימי כמו כולם | 29/04/2010 19:33

      נוסח שאלה גרוע ביותר...זועק מהשורה הבודדת בשאלתך כי אתה או-את-או-אתם רוצים לעורר פרובוקציה ולקיים "דיון" שקרי. בינינו, מי יעלה שאלה כזו לפורום אינטרנטי, שאינו מסווג כפורום קהילתי ובטח שכל עילג יודע בדבר מהימנותו?טיפ קטן לקוראים: אם הצלחת לגבש דעה בעקבות הכתוב בפורומים אינטרנטיים, לדעתי אינך מתאים\ה ללימודי משפטים.