אה

  • מה שואלים בראיון ראשון להתמחות
    טלטל | 22/11/2009 15:57

    אשמח אם מישהו יוכל לתאר לי מהן השאלות ששואלים בראיון ראשון במשרדים גדולים. יש לי ראיון ואני קצת חושש. תודה רבה.

    • אה
      מורן | 22/11/2009 18:37

      שונה ממשרד למשרד...

    • טיפים
      דוד | 22/11/2009 20:06

      לפני שאתה מגיע לריאיון תיכנס לאתר של המשרד ולמד אותו היטב.תראה באיזה תחומים המשרד מתעסק ותעבור על המחברות במקצועות הללו לרבות ס' חוק מהותיים ופסקי דין חשובים.לעיתים המשרדים נוהגים "להתרברב" בפסקי דין חשובים בהם המשרד שלהם הצליח ותקדימים מפורסמים. תבחר לך איזה פסק דין מעניין ותקרא אותו לעומק.שאלות ששואלים זה תלוי מאוד בתחומי העיסוק של המשרד אבל סביר להניח שתישאר על פסק דין שקראת לאחרונה (ואם זהו פסק דין שהוציא המשרד אז עניין זה ישמש לטובתך).השאלה הכי נפוצה שתישאל בכל ריאיון היא- למה בחרת ללמוד משפטים- תכין נאום קצר וקולע, שישמע כאילו עכשיו בזה הרגע שלפת אותו מהמותן, אולם שיהיה מנוסח בצורה משכנעת ורהוטה.לא לשקר- סיכוי טוב שאחד השותפים במשרד יהיה בזמן הריאיון. עורכי דין מנוסים יודעים כבר היטב מתי "מורחים אותם". בהצלחה

    • עבדאן- בהצלחה!
      מאי | 22/11/2009 23:22

      בראיון ראשון במשרדים גדולים (לפחות אלו שאני התראיינתי בהם) שואלים שאלות אישיות ולא מקצועיות. שואלים על קו"ח, ציונים, התנדבות, תכונות אופי, משהו שמייחד אותך (תנסה להציג עצמך כלא רגיל, שיש בך משהו מיוחד. אצלי זה עבד יופי!). בראיון השני שואלים שאלות מקצועיות ובחלק מהמשרדים המסחריים עברתי גם ראיון באנגלית. קח זאת בערבון מוגבל משום שלא כל המשרדים זהים. למשל מנסיון במגזר הציבורי (אולם לא מדובר במשרד פרטי) כבר בראיון הראשון שאלו אותי שאלות מקצועיות ואף הביאו לי קייס בכתב. הכי חשוב- תגיע רגוע ושיהיה בהצלחה! שחק אותה!

      • מה שחשוב זה לבדוק במה עוסק המשרד
        שי | 23/11/2009 23:08

        באיזה תחום הוא מתמחה ולשכנע את המראיין שזה חלום חייך להתמחות בתחום הזה. כלומר נזיקין/פלילי/משפחה וכו' - אז אתה צריך לשכנע למה דווקא התחום הזה מעניין אותך, מה מייחד אותו וכו'