גם אני למדתי שם

  • הייאוש!!!
    מאור | 09/11/2009 16:44

    לומד בקרית אונו,עם ממוצע של 94(!!!),ואין התמחות באופק...מה אתם אומרים?.......

    • גם אני למדתי שם
      מתמחה | 09/11/2009 17:01

      חרא של מיכללה, יחס מגעיל ובכללי מפעל של כסף, לא מעניין אותם מהסטודנטים בשיט.. רק כסף..

    • אתה משלם את מחיר התדמית...
      משפטן אחד | 09/11/2009 20:20

      התדמית של המכללה בקרב גורמים רבים בברנג'ה היא לא משהו, בין היתר בגלל תנאי קבלה קלים מידי, אפילו של סטודנטים בלי בגרות, אז במשרדים מסוימים כל מועמד מהמכללה הזאת (וגם מחלק מהמכללות אחרות) נפסלים מראש וקורות החיים שלהם נזרקים ישר לפח.

      • אני דווקא לומדת שם
        פרח | 09/11/2009 23:27

        יש לי ממוצע 91, וקראו לי שלשה משרדים לראיונות מה100 הראשונים בארץ, ומלא אמרו שישמרו את הקו"ח שלי כי הם סגרו פשוט למועד שלי. ודרך אגב אני מאוד מרוצה מהמכללה, אני חושבת שהיא ברמה גבוהה במיוחד, והתנאי קבלה זה בגרות מעל 94 בדיוק כמו של המכללה למנהל אז שלא יסבנו אתכם- אתם מוזמנים לבדוק את זה.

        • שטויות
          ד | 10/11/2009 11:36

          למתוסכל-אם לא קיבלת זימון לראיון או לחלופין לא התקבלת לאף ראיון אליו זומנת., כנראה שהאשמה נעוצה בך ולא במכללה- אני לומד באונו (ממוצע 89) ולא הייתה לי בעייה לקבל זימונים לראיונות למשרדים מובילים (זליגמן, אבולעפיה, פרקליטויות שונות)-ללא כל פרוטקצייה. יש שתי אפשרויות לגביך- ראשית,יכול להיות שיש לך קו"ח לא מרשימים ולכן אתה לא מזומן לשום משרד-ייתכן גם והתסכול נובע מבין שורות קו"ח שלך, ומן הסתם משרדים המבחינים בכך יימנעו מלזמן אותך. שנית, במידה והגעת לראיון ולא התקבלת-וודאי שהמכללה לא אשמה בכך-אתה הרי זומנת לראיון-קיבלת הזדמנות וכנראה שלא היית מספיק מרשים ופספסת. בקיצור חבר, תתאמץ קצת יותר בשידרוג הקו"ח וכן תתאמן ע"י עשיית סילמולציות עצמאיות המדמות ראיונות עבודה-מה שבטוח,זה עדיף מלקטר... בהצלחה

          • אור
            אור | 10/11/2009 13:10

            אין ספק שאם אתה מגיע מאונו עליך להתבלט! גם אני לומדת שם והתקבלתי למשרד מוביל בהחלט! לא פעם קיבלתי הערות זדוניות מהמראיינים שאני מגיעה ממכללה סוג ז', אבל אם אתה מספיק מרשים תתקבל למספר משרדים ואתה זה שתעשה את הסלקציה עבורך!לכן, נסה להגיע רגוע, לשנן את החומר הנוגע למחלקה שאליה אתה מועמד, לשדרג את קו"ח שלך והכי חשוב להביא משהו שונה מאחרים. סטודנטים למשפטים יש כמו *** , לכן אם לא תתבלט - לא תתקבל!

        • עצימת עיניים
          מאי | 10/11/2009 13:19

          פרח, לא מדוייק! אני לומדת שם ויש איתי חברים לכיתה עם ממוצע בגרות 80 שעברו מבחני קבלה ברמה ששואפת לאפס!אין ספק שהמכללה לא ברמה גבוהה! קל מאוד להוציא ממוצע מעל 90 , גם אם אתה לומד יומיים לפני כל מבחן (כמוני וכמו רבים מחבריי). מפליא אותי הסטודנטים שמנסים להגן ולהצדיק את המקום ממנו הם מגיעים, כי להגיד שזו רמה גבוהה- פתטי בעיני. לא בכדי יש שם כזה למכללה בקרב המשרדים המובילים. תתעמקי ותראי שמעטים מאוד הסטודנטים מאונו שמתמחים שם. יחד עם זאת, אפשרי להתקבל למשרדים מובילים אם אתה מספיק מרשים וחד!

          • תגידי את בסדר?
            פרח | 10/11/2009 13:55

            יכול להיות שאלה שהתקבלו עשו מכינה או מעל גיל 30 (מה שיש בדיוק במכללה למנהל גם!!!, התוכנית המפגרת של עשר פתוח- רק ששם את משלמת על זה 15000 ש"ח) ואני לא צוחקת איתך- המרצים מעולים אני נמצאת בשיעורים ויודעת- מדובר באותם מרצים של העברית ושל ת"א, ויש לי ממוצע 91 כי אני עובדת קשה מאוד ולא כי אני לומדת יום וחצי למבחן זה שטויות- אנשים אצלינו מתאבדים על ציונים. ובאמת קיבלתי כבר 3 ראיונות מה100 הראשונים וכרגע אני מחכה לתשובה, אף פעם לא הרגשתי מופלית, ואני בטוחה שאתקבל להתמחות מעולה. ואותי קיבלו בגלל שהממוצע שלי הוא יותר מ94 בבגרות וחברותיי יש להם 100 סכלל- יכלנו להתקבל גם למנהל וגם לבינתחומי ובשנה ב' עדיין יכולתי לעבור ולא עשיתי את זה- כי אני חושבת שהמכללה ממש טובה. זהו- אין לי מה להצדיק יותר, הנה רק היום עוד משרד ממש טוב התקשר אלי להגיד לי שהם מלאים אבל שהוא מאחל לי הצלחה, כי ההתמחות שלי היא בספטמבר והיא קרובה- אז מה תגידי על זה- אפילו כשדוחים אותי כביכול עושים את זה בצורה יפה.

            • מי שטוב מצליח...נקודה!
              ליאור | 10/11/2009 14:43

              אני לומד בקרייה האקדמית וכבר סגרתי ביותר משלושה משרדים (נחשבים ומוכרים למדי...) יש לציין כי ממוצע הציונים שלי הינו88 נכון להיום, ואני באמת סבור כי המכללה ברמה גבוהה לא פחות ממכללות אחרות' וממש אבל ממש לא קל להוציא ציונים גבוהים שם. יש לי חברים רבים ממכללות אחרות (בינתחומי,מכללה למנהל,רמת גן וכו') ואני רואה את רמת הלימודים,המבחנים,העבודות והמרצים - הכל באותה הרמה! תנאי הקבלה הם ממוצע 94 ולא פחות. בעניין חסרי הבגרות שהתקבלו - מדובר בסטודנטים מעל גיל 30 אשר מחוייבים במכינה..אם כבר יש לי חבר בן 26 ללא בגרות אשר התקבל למכללה למנהל במסלול - "מנהלים" אלק... לסיכום אומר, כי קיים קושי כיום במציאת מקום התמחות ראוי לכלל הסטודנטים ולאו דווקא לסטודנטים ממכללה כלשהי. בסופו של יום האישיות, הרמה האישית וכושר הביטוי יקבעו ויותירו את הרושם על המראיין ולא המכללה בה למדת. בהצלחה...!

          • פשוט תתנדב לכל דבר אפשרי
            מישהיא | 10/11/2009 14:24

            היי מאור, אל תתיחס למגיבים פה. הם מנסיים להגן על המכללה שלהם בחירוף נפש כזה עד שאין להם בעיה להעליב אותך על הדרך. אני לא יודעת מתי הם זומנו ולאן ולמה הם כן ואתה לא, אבל ממוצע 94 אמור לספק לך אינספור ראיונות בכל מקום גם אם אין לך "קורות חיים מרשימים". מה זה בכלל קורות חיים מרשימים בגילנו?! האם זה תואר נוסף?! אולי אתה צעיר וזה התואר הראשון שלך. האם עבודה רצינית?! אז אם התחלת ללמוד ישר אחרי הטיול ואתה עובד בעבודות סטודנטיאליות על מנת לממן את התואר אתה כבר לא מרשים?! לדעתי הדרך להשיג קורות חיים מעניינים במיוחד היא להשתתף באינספור פעילויות התנדבותיות חברתיות ומשפטיות. קליניקות, כתב עת, עוזר מחקר הכל הולך. ידוע לי שייתכן שאתה כבר משתתף בפעילוית אלה אבל בין אם כן ובין אם לא אין זה משנה את העובדה שעם הציונים שלך ותו לא אתה אמור להיות מחוזר. לדעתי זאת התממות להגיד שזה לא קשור למכללה. אני מכירה סטודנטים בהרבה מוסדות לימוד ישנם הרבה שקורות החיים שלהם לא "מרשימים" בכלל והם למשל לא עובדים, אבל הציונים שלהם בלבד גרמו להם להיות מוזמנים ולהתקבל למשרדים הגדולים בארץ. נראה לי שבניגוד אליהם, מצפים ממך להיות מעבר לסטודנט עם ציונים מעולים וזה כשלעצמו נתון בעייתי. גם האמירה של ד' שלפיה אם הלכת לראיון ולא התקבלת זאת לא אשמת המכללה בעייתית. זה נכון שאם זומנת נתנו לך צא'נס ויכול להיות שאפילו פישלת והאשמה לא בלעדית של המכללה אבל יכול מאוד להיות שאמרו במשרד "טוב נזמין את מאור" כשמראש החליטו שעל מנת לקבל אותך מצפים ממך לראיון בהרבה יותר טוב ממה שיספיק לפלוני מאוניברסיטה פלונית. (ואני יודעת שכמעט כל המשרדים עושים את זה). כולנו בני אדם. אתה יכול להיות חכם, כריזמטי, חד כתער וחתיך הורס אבל בראיונות התמחות הרבה אנשים נלחצים ולא במיטבם. לכן אם מראש מצפים ממך ולו לטיפה ליותר מאחרים בגלל המכללה- גם זאת בעיה עם המכללה. אני לומדת במכללה למנהל. מצאתי התמחות נהדרת, אני מאמינה שלכל בעל ציונים טובים אצלנו יש פתח קבלה לכל משרד גדול בארץ ובכל זאת כשהתראיינתי הרגשתי לא פעם שמצפים ממני להיות הרבה יותר סופרוומן באופן יחסי לחברתי הטובה ביותר שלומדת בת"א ומעולם לא נשאלה על התנדבויות ושאר ירקות. הרבה פעמים נשאלתי "למה המכללה" בטון של למה לא אוניברסיטה ואני בטוחה בוודאות שיכלתי לסגור התמחות בחיפוש קליל בהרבה אם הייתי לומדת באוניברסיטה. כל זה לא ממש רלוונטי לבעיה שלך, פשוט רציתי להאיר את עיניהם של טומני הראש בחול למיניהם שאוהבים לספר לך כמה הם הצליחו ואתה לא. כרגע נותרו לך שתי אופציות לקלל את המכללה ולבכות או לעשות טרום התמחות/ להתנדב לכל דבר אפשרי. אני הייתי בוחרת באופציה השנייה.

            • פרח- תתעוררי!!! זה כבר מביך...
              מאי | 10/11/2009 14:55

              מסכימה עם מישהי 100%. פתטי להגיד שאנשים "מתאבדים" על ממוצע 90+ בקרית אונו. זה רק מראה כמה שהאיכות של סטודנטים רבים שם נמוכה. אסייג זאת ואציין שיש הרבה מבריקים!!!מאור- אל תיתן לסטודנטים מסוג כזה להעליב אותך, כי אם הם מתאבדים על ציונים כאלו , כנראה שהם לא מציאה גדולה.ח-י-י-ם ב-ס-ר-ט, במיוחד פרח שחושבת שהיא כ"כ מוצלחת שבינתיים כולם מסרבים לה, אבל הכי חשוב שזה נעשה בנחמדות. ועוד שואלת אותי אם אני בסדר?!!!בקיצור- אין ספק שקיימת לאוניברסיטאות עדיפות באופן מובהק , וכל מי שטומן ראשו בחול, מציעה לו מדי פעם להרים את הראש ולנשום אוויר!!!לענייננו, אל ייאוש. אני חוזרת ואומרת - תגיע לראיון רגוע ותביא משהו אחר.בהצלחה!!!אבל פרח - הכי חשוב שנחמדים אליך! חחחחחחחח......

              • אמרתי שזימנו אותי לשלשה ראיונות מה100 הראשונים
                פרח | 10/11/2009 23:03

                אם לא קראת טוב, ואלה שלא זימנו אותי דאגו להתקשר ולהגיד בהצלחה, כניראה שגם לקרוא את לא יודעת.

            • אני מכיר אישית
              ליאור | 10/11/2009 15:11

              יותר מסטודנט אחד שלומד\למד במכללה למנהל עם ממוצע ציונים של 90+ ולא מוצאים התמחות מעל לשנה!! לדעתי, טועה "מישהיא" בטענותיה כי "לכל בעל ציונים טובים במכללה למנהל יש פתח קבלה לכל משרד גדול בארץ" - העובדות מדברות בעד עצמן, את מוזמנת לבחון זאת בקרב חברייך לספסל הלימודים. הסיבה הפשוטה והיחידה מדוע המכללה למנהל והבינתחומי נתפסות כאיכותיות יותר (שטויות במיץ לדעתי) נעוצה בעובדה כי הן וותיקות יותר בשוק וקיימות כמה עשרות שנים, להבדיל מהקרייה האקדמית אשר קיימת שנים בודדות בלבד... תשאלי אנשים שלמדו לפני כ-8 שנים ויותר במכללה למנהל, ותווכחי לדעת כי גם אז הם נתפסו בשוק העבודה כנחותים יותר למול בוגרי האוניברסיטאות... חבל שאנשים מתייחסים לשטויות שאנשים מתוסכלים מעלים על גבי דפי האינטרנט במקום לחפש במרץ מקום להתמחות...

              • אל תכניסו לי מילים לפה
                מישהיא | 10/11/2009 17:58

                מגיבים יקרים. אני לא עסקתי בלמי יש יותר גדול ולא קבעתי שמכללה פלמונית טובה יותר או פחות. אני דווקא הדגשתי שלי בעצמי היו ציונים מעולים ולא מצאתי בקלות התמחות חלומית אלא נדרשתי להוכיח שאני עובדת, מתנדבת וכו' וזאת בניגוד לחברתי הלומדת באת"א. אני יזכיר את מה שאמרתי "יש פתח לכל משרד" קרי, יש אפשרות להתקבל לכל מקום אך דלת הכניסה לא תמיד פתוחה לראווה. לא יודעת מה היה אצלי במכללה לפני 8 שנים וגם לא מעניין אותי שכן להבדיל מהרבה מתיפיפים פה אני יודעת שעדיף היה לו הייתי הולכת למקום אחר. אני לא שונאת את המכללה אבל בהחלט יוצא לי להרהר על כך שאולי עשיתי טעות. עם זאת ליאור אני לא מכירה סטודנטים בעלי ממוצע של 90 ומעלה אצלנו שלא מצאו התמחות. זה לא אומר שאין כאלה זה פשוט אומר שאני לא מכירה. אציין שבשנה שעברה במסלולי המכיל 150 סטודנטים היו מספר זעום של סטודנטים בעל ממוצע 90+ שאותם באמת ניתן לספור על יד אחת וכולם מצאו התמחות. ובכל מקרה ליאור אם מה שאתה אומר נכון ובמכללה למנהל יושבים סטודנטים עם ממוצע כזה שלא מוצאים התמחות במשך שנה אז יש בעיה גם במכללה למנהל. זה מאוד פשוט- סטודנט מעולה אמור למצוא התמחות ולו רק בגלל העובדה שהוא "סתם" סטודנט מעולה. הדבר היחיד שרשמתי על אונו ואלי מפה נובעים העצבים היא שאין שם נרמול. מדובר בנתון עובדתי. בכל זאת לא ביצעתי תחרות. בשולי הדברים אציין שממוצע 94 בבגרויות בו הינכם מתגאים הינו ממוצע מאוד נמוך. אינני יודעת מהם תנאי הקבלה למוסדות השונים אולם עצם העובדה שמדובר על פער כל כך רציני מהאוניברסטאות מעמיד את המכללות במקום בעייתי. (כל המכללות הדורשות תנאי קבלה זה באשר הן). אישית הייתי מעדיפה שבמכללה שלי ידרשו מכל התלמידים ממוצע שאינו יורד ממאה ופסיכומטרי שלא נופל מ650, מדובר בציונים סבירים פלוס שעדיין לא מספיקים לשום אוניברסיטה אך ההבדלים אינם כה אקוטיים. בסופו של יום גם אם יביאו את המרצים הטובים בעולם ללמד את התוכנית המעולה בעולם בסופו של דבר רמת הלימודים תושפע מרמת הסטודנטים. (ואם רמת הלימודים השוטפים לא תושפע אז עדיין ניתן יהיה להרגיש בהשפעה ב"רגע האמת", קרי רמת בדיקת המבחנים. ). ופרח- לא בשביל חלילה לפגוע 3 ראיונות זה מעט מאוד, עם ממוצע כמו שלך הייתי מצפה לזימונים לעשרות ראיונות (עם ציפיה כמובן להתקבל מהר ולרוב הזימונים בכלל לא ללכת) ובעיקר לסגירת התמחות בשנה ב'. חבר'ה יש בעיה בואו נכיר בה ונתאחד ולא ננסה להעליב אחד את רעהו סתם ונטאטא את הדברים מתחת לשטיח.

                • אין נרמול?? חח הצחקת אותי
                  ליאור | 10/11/2009 18:30

                  אין לי בעיה לשלוח לך את גליון הציונים שלי כך שתיווכחי לדעת כי קיים גם קיים נרמול! בתור עו"ד לעתיד את חייבת לדעת כי יש לבחון את העובדות לעומק תחילה ואח"כ לדבר...

                • מישהיא?
                  יעקב | 12/11/2009 17:01

                  רק סטודנטית במכללה יכולה לשגות בעברית ולכתוב "מישהיא"...

        • ענק - "ומלא אמרו שישמרו את הקו"ח שלי "
          גיל | 10/11/2009 19:42

          נקרעתי שקראתי את ההודעה של פרח מלא חזרו אלי ואמרו שישמרו את הקו"ח אז פרח - נשמה שלי, אני עובד במשרד בינוני, אני אגיד שזה הנוסח הקבוע של המשרד שאני עובד בו כאשר הוא דוחה מועמד להתמחות זה פשוט דרך להגיד לך שלא מעוניינים בך, זו האמת- תאמיני לי. זו דרך יפה ומנומסת להגיד לך שאת לא מתאימה, מה רצית שיגידו לך - אנחנו לא מקבלים מהמכללה שלך??? אז אומרים אנחנו מלאים. זו תבנית קבועה בכל המשרדים אגב דרוש 100 המשרדים זו שטות וחרטה שלמה. משרד עם 9 -10 עו"ד נכנס לרשימה הזו. גם עם אני פותח משרד עם 10 חברים שלי אני נכנס לרשימה של 100 הגדולים אז אל תבני על הרשימה הזו. מה שכן אם זמנו אותך מה-30 הראשונים אז כל הכבוד לך אבל משרדים ממקום 50 ומטה הם "סתם משרדים" אלא אם הם משרדי בוטיק מוכרים שמדורגים על פי תחום. תראי שבדרג יש גם לפי תחומים נזיקין, משפחה, פלילי, מסחרי, מיסים וכו'

          • רני
            רני | 11/11/2009 10:02

            קראתי את התגובות של כולם, ותרשו לי לציין שצדקה מאי וצדק גיל שאמרו שפרח פתטית שחיה בסרט, "כולם נחמדים אלי", אין אני לא יכול, קרעה אותי מצחוק. מה ציפית שיכריזו בשלטי חוצות שהם לא מקבלים מאונו? מצחיק כמה שזה עצוב............................................

            • הסבר
              מאור | 11/11/2009 13:43

              דבר ראשון אני מופתע מכמות התגובות שעוררתי..כנראה שמדובר בנושא טעון מאוד. דבר שני-אני באמת זומנתי למספר משרדים ויכול להיות שהתרגשתי וכנראה שציפו ממני להיות מיוחד יותר,אבל לצערי כנראה ההתרגשות הכריעה שלא לטובתי,לכן אם תוכלו לייעץ לי על דרכים להתמודד עם ראיונות,אני אשמח ואודה לכם. דבר שלישי-העובדה שאני לומד בקרית אונו מפחיתה בסיכויי הקבלה שלי אבל אני בטוח שזהו מדד שולי,כי האדם הוא אדם עוד לפני שהוא סטודנט מבריק מת"א או מהעברית,ולכן המשרדים שדחו אותי או לא הזמינו אותי-הם אלה שהפסידו נכס ולא אני צריך להצטער על כך!!