1-0 לאוניברסיטאות

  • הציונים או ה"שם"???
    הדר | 05/11/2009 15:26

    רציתי לדעת מה דעתכם מרשים יותר בקבלה לעבודה - הציונים או השם של המקום בו למדתי. כי יש מקומות שפחות נחשבים אבל קל יותר להוציא בהם ציונים גבוהים. מה דעתכם??

    • 1-0 לאוניברסיטאות
      אור | 05/11/2009 20:27

      לצערנו הרב יש עדיפות לאוניברסיטאות. לכן עדיף השם עם ממוצע צינים 80 מאשר מכללה עם ממוצע 95 שבנקל ניתן להשיגו במכללות.

      • תשובה לא רצינית
        עכבר ספרייה | 05/11/2009 21:42

        התשובה שקיבלת היא לא רצינית. אם אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה, לך לשם. אין בכלל מה להרחיב, הן מבחינת שכ"ל והן מבחינת המוניטין.אם אין לך אפשרות כזו, אז התשובה היא שבכל מקרה תלך למכללה ואז לדעתי עליך לבחור אחת מהשתיים: הבינתחומי או המכללה למנהל. משתי אלה תוכל להגיע לכל משרד אם אתה סטודנט רציני ומשקיע. הנוסחא פשוטה, תשקיע ותצליח תמצא משרד טוב. אם יש לך ממוצע טוב, שממש ממש לא קל להשיג (מאחר ויש נירמול) בטוח שתסתדר. תשתדל לא לתת לסטודנטים מתוסכלים מאוניברסיטאות שלא מצאו התמחות או שמצאו התמחות שלדעתם לא הולמת את כישוריהם המעולים והמובחרים וכעסם יוצא על סטודנטים כאלה ואחרים מממכללות שונות שלדעתם "תפסו" את מקומם. מי שטוב יצליח, מי פחות טוב, סביר להניח שיצליח מעט פחות.

        • מסכני
          גלי | 06/11/2009 18:48

          נאום של מסכן מתוסכל

          • אוקי :)  לת
            עכבר ספרייה | 07/11/2009 07:06

          • אוקי :)  לת
            עכבר ספרייה | 07/11/2009 07:08

      • אור- בוא נשים דברים על דיוקם
        מישהיא | 07/11/2009 20:47

        כעקרון אתה צודק שעדיפה אוני' וכמה שיותר טובה אבל קצת נסחפת עם האמירה שלך שבקלות אפשר להוציא 95 במכללה. במכללה שאני לומדת בה 94 היה הציון המקסימלי שמישהוא הוציא בכמה שנים הטובות האחרונות. מאוד לא קל להוציא 95, על פי הנתונים זה בכלל בלתי אפשרי. גם ציון של 90 לא קל בכלל להוציא בנרמול של 74-78. לכן כמעט כל מי שעקף את רף ה88 הגיע למקומות מצוינים בכל פרמטר וקנה מידה. נכון שהתחרות במכללות דוגמת הבינתחומי היא יותר קלה מהתחרות באוני' כך שלא תמיד 90 במכללה יהיה 90 באוני', אבל אם אתה מכנה קבלת ציון שאף אחד לא הוציא כמה שנים כדבר "קל" אז יש בעיה עם ההגדרות שלך. אין לי בעיה עם הדיעות שלך פשוט אל תזרוק סתם אמירות לא מבוססות באויר. תלמיד בבינתחומי וכן במכללה למנהל שיש לו ציונים טובים יכול להגיע למקומות הכי טובים וסביר להניח שגם יגיע אליהם. אין סיבה להתווכח עם דבר שהוא נכון עובדתית. בכל זאת עדיף ללכת לאוני' בגלל שכר לימוד, מוניטין, מחקר, אפשרות ריאלית יותר לתואר שני בטופ 10 וגם בגלל שאף אדם לפני הלימודים לא יכול להיות בטוח שהוא באמת יצטיין במכללה.

        • הערה קטנה
          עכבר ספרייה | 08/11/2009 01:11

          אני מסכים עם מה שכתבת, ולמיטב זכרוני גם במחזור שלי הציון הכי גבוה היה 94 או משהו כזה, אבל יש לי הערה קטנה בקשר לטופ-10. אני לא בטוח שזה מדויק מנסיון אישי.בוגר תואר ראשון ממכללה שקיבל ציונים טובים ומדורג גבוה במחזור שלו, יכול להתקבל לטופ-10 כמו בוגר אוניברסיטה, בין אם מדובר בבוגר של העברית או של ת"א. כמו כן, הקבלה לתואר שני מורכבת מציונים ומרכיבים נוספים שכבר לא תלויים באופן ישיר במוסד הלימודים בו הוא למד ולכן הם לא קשורים לדיון שהתפתח.בכל מקרה, הקבלה אפשרית מאוד והרחבתי על זה לא מעט בפורום של לימודי משפטים בחו"ל.

        • למישהיא מעניינת אותי תגובתך לאור מה שכתב מאור
          סקרן | 09/11/2009 21:49

          כמה תגובות למעלה...

          • סקרן שים לב איפה מאור לומד!
            מישהיא | 09/11/2009 23:46

            אני דיברתי על שתי מכללות בלבד הבינתחומי והמכללה למנהל. שם יש נרמול ויש פתח כניסה לכל משרד. לא דברתי על מכללות אחרות וזה היה די ברור ומהתגובה שלי. לא דין כל המכללות זהה ויש מכללות שאין בהן בכלל נרמול וציונים של 90 פלוס באמת שכיחים שם. (חלילה אני לא מכפישה את ק. אונו אבל די ברור שהמצב בעייתי אם באמת יושבים שם סטודנטים עם 94 בלי התמחות).

      • אין ספק שיש עליונות לאונברסיטאות
        זיו | 08/11/2009 23:06

        השוק ללא ספק מעדיף את השם מאשר הציון מהסיבה הפשוטה כי באמת לא בעיה להצליח בלימודי משפטים.