תחולת דיני העונשין של ישראל

  • משפט פלילי-שאלה
    גיא | 03/11/2009 12:44

    האם אדם אזרח ארה"ב השייך לארגון אנטישמי, שהתחיל להרכיב פצצה בביתו בארה"ב שיעדה במפורש היה ישראל, האם נוכל בארץ להאשים אותו על ניסיון לרצח?

    • תחולת דיני העונשין של ישראל
      אורן המקורי | 03/11/2009 12:53

      אתה שואל שאלה מתחום המשפט הבינ"ל הפרטי. בתנאים מסויימים ניתן לעשות זאת. חפש בגוגל מידע הקשור לתחולת דיני העונשין של ישראל כדוגמת התחולה המגוננת, התחולה האישית-סבילה, התחולה האישית פעילה, תחולה שילוחית ותחולה אוניברסלית.

      • אורן תודה אבל...
        גיא | 03/11/2009 13:01

        בעבודה אני מניח הנחה שהאדם נשפט בארץ, ושדיני העונשין של ישראל חלים עליו, זה נחשב עבירת פנים, השאלה העיקרית היא האם אני יכול עקב זה שהוא תיכנן לפגוע בהמוני ישראלים בישראל, להאשים אותו בניסיון לרצח?

    • סטודנט שנה א' יקר
      סטודנט שנה ב' | 03/11/2009 17:21

      מדובר בתחולה לפי מקום העבירה... תבחן את מתוך הסעיפים 7-14 לחוק העונשין.. את הרלבנטיים, בנוסף תבחן איזו פסיקה מהסילבוס רלוונטית. אין מה להילחץ עבודה ראשונה... בהצלחה..

      • שוב תודה רבה אבל..
        גיא | 04/11/2009 01:12

        הוכחתי כבר ששופטים אותו בארץ , כי ספציפית במקקה הזה הוא כר התחיל להשתמש בחומרים מסוכנים השאלה היא האם ניתן להאשים אותו בנסיון לרצח ע"פ המקרה?

    • תשובהההה..
      ל.כ | 04/11/2009 09:47

      עבירה כזו שהיא "נגד משפט העמים" הינה עבירת חוץ בכך שמבצעה הינו אזרח ארה"ב - בודקים את התחולה האוניברסלית, לפי סעפים 14+16 לחוק, בישראל יכולים לשפוט אותו כל עוד הוא לא נשפט בארצו, ושעבירה זו מוכרת גם בארה"ב ובתנאי שבישראל לא יטילו על הנאשם עונש יותר חמור במה שניתן להטיל בארה"ב. כמובן אם הוא הגיע בכלל לישראל. אם הוא עדיין בארה"ב ותפסו אותו זומם לביצוע עבירה בישראל אז תהיה זו עבירת פנים של ארה"ב. מקווה שעזרתי@ בהצלחה.

      • ל.כ
        גיא | 04/11/2009 12:33

        מלך!!! או מלכה!תודה רבה!

        • "מלכה"
          ל.כ | 05/11/2009 22:21

          בכיףףףףףףףףףף..