לדעתי מיותר

  • האם לעבור לת"א?
    טל | 26/08/2009 11:06

    היי...סיימתי שנה א' בבינתחומי במשפט ועסקים ואני מתלבטת אם לעבור לשנה ב' באונ' ת"א. האם המעבר מומלץ? האם יהיה עליי להשלים הרבה קורסים? והאם מישהו ביצע בת"א את התוכנית המשולבת של משפטים ומנע"ס?

    • לדעתי מיותר
      זיו | 27/08/2009 00:39

      הבינתחומי נתפס כאוניברסיטה לכל דבר, כמעט ואין הבדל בינו לת"א. אני חושב שזה מיותר כי תצטרך לעשות סמסטר נוסף מחדש. אני הייתי נשאר, כולם יודעים מי מלמד בבינתחומי- אלה מרצים פי 10 יותר נחשבים מת"א ומי שמקבל מהם המלצות....

      • השיקול העיקרי זה עניין התשלום...
        אקרמן לילך, עו"ד | 27/08/2009 10:32

        נכון שהשם של שניהם מעולה אבל אי אפשר להתעלם מהפרש העלויות .. בדקי עם האוניברסיטה איזה קורסים תצטרכי לעשות וממה יינתן לך פטור, קבלי את כל התמונה במלואה ועשי את שיקוליך.

    • בת"א סטונדטים מגעילים,צרי עין,קנאים,ממורמרים ורכלנ
      עצלנים ולא מוכשרים | 05/09/2009 12:53

      אם לא מיליון שיעורי עזר הם לא היו עוברים שום בחינה לרבות הפסיכומטרי. אני למדתי בת"א ותואר שני במוסד אקדמי אחר וראיתי הבדלים עצומים. סטודנטים דורסניים, מפונקים, עצלנים לא כ"כ מוכשרים למעט כשרון ברכילות ובתחרותיות ובהתברברות שעות על גבי שעות אין להם שום מטען שמביאים מהבית. לעומת זאת בתואר השני במשפטים שאינו בת"א גיליתי סטודנטים הרבה יותר מוכשרים, עם חשביה אנליטית, בעלי עצמאות בחשביה ובעשייה בחיים ויותר בוגרים נפשית ולא מפיצים ריח בואש ורעל מפיהם. לדעתי האוניברסיטה בת"א היא המוסד האקדמי הכי נחות בארץ ובוגריה הם בעלי אישיות רקובה ומוסר רקוב . למותר לציין כי לאחרונה שמענו על מתמחה שהתקבל למשרד עוה"ד גדול - סטודנט שסיים לימודיו באוניברסיטת ת"א, ואולם משנכשל בבחינת לשכה לא דיווח או שמא שכח לעדכן או שמא עודנו חי באופוריה שהוא טוב יותר מאחרים או שמא במקום ללמוד לבחינה ולהוכיח כישוריו עסוק עדיין בלימוד לפסיכומטרי ועדיין תקוע בשלב שבו היה לפני 5 שנים-כשהוא כל התואר לא מפסיק לדבר על הפסיכומטרי שעשה מס' פעמים עם מיטב המכונים והמורים ומיטב כספו או כספם של הוריו וששם בפסיכומטרי לא בדקו מה מידת המוסר שלו או יכולת החשיבה האנליטית שלו ועד כמה האדם בעל עצמאות רגשית ומנטלית ושם לא בדקו באם המוסר שלו זקוף או כפוף להלך הרוח הסביבתי באוניברסיטת ת"א או במקום ממנו בא ומשכך הוא בחר להודיע למעסיקיו - כי עבר את בחינות הלשכה בהצלחה ולא זו אף זו הוא המשיך לעבוד שם כעו"ד כאשר אינו בוחל בשום אמצעי ואף ממציא להם מס' רשין שכביכול קיבל מהלשכה. כמובן שלאחר זמן קצר כאשר היה צורך לקבל אי אלו מסמכים מהלשכה ויומן וכו' התגלתה התרמית שלו ואולם מעניין שיורי גיא רון לא טורח לסנן ראשית את כל המושחתים במקצוע ולצערי רובם , ילדי שמנת, שלא יודעים להתמודד עם אכזבות או תסכולים ועגל הזהב הוא האלוהים שלהם ואם תעשו מחקר בגוגל תגלו שרובם גם בוגרי אוניברסיטת תל אביב ורובם גם עו"ד ותיקים. הכוונה לעו"ד שגזלו ועשקו לקוחות ועשו שימוש לרעה ברשיונם. המתמחה הנ"ל שהינו צעיר ולא (עדיין) גזל או עשק לקוחות מעיד על טיבו. יש לו ציונים טובים שאם לא כן לא היה מתקבל למשרד אך זו גם תעודת עניות עבור המשרד הזה שבחר מתמחה עפ"י שבלונה שכלאורה אמורה לענות על צרכיהם. אם אותו מתמחה היה מנסה להתקבל לעבודה כטלר בבנק האמינו לי שלא היתה מתקבל. שכן לעבודה בבנק (בין אם אתה בנקאי אישי, טלר, יועץ השקעות וכו') הינך נדרש לעשות מבחנים שונים לרבות מבחני אמינות במחשב, מבחני חשיבה, ראיון עם פסיכולוג, מבחני הערכה הנמשכים יום שלם וכן בודקים עפ"י ת"ז אי אלו פרטים נוספים מבחינת יושרה וכו'. ובכן בטוחני כי העובדה שאני למדתי כל חיי להשיג הכל ביושרה ולמדתי שתמיד יהיו כאלה שיהיו טובים ממני ופחות טובים ממני בדברים מסוימים. ישנם כאלה שהינם בעלי הישגים כלכליים או אישיים או מקצועיים טובים יותר משלי ואחרים שפחות אך אני מונחה ע"י השאיפות האישיות שלי תוך ידיעה שישנם דברים שתלויים בי (כגון: רצינות,מוטיבציה,יושר פנימי ואמינות) לעומת דברים שאינם תמיד תלויים בי או "נזילים" בחיים כגון : מצב כלכלי שנולדת לתוכו. האחד יכול לבחור ללמוד כל שרוצה מתי שרוצה כי לא נדרש לעבוד לשם לימודיו או לא נדרש לממן גם שכירות וגם לימודים ועליו לעבוד עוד טרם תחילת הלימודים שכן עבודה במשרה מלאה ככל שתהא בתקופת הלימודים לא יהא בה די לממן גם שכירות בהנחה שאתה גר לבד וכן שכ"ל ועוד הוצאות אחרות. ניתן לקחת אמנם הלוואה אך עדיין בתקופת הלימודים אינך יכול לעבוד 12 שעות וגם משרה של 9 - 10 שעות לא תניב שכר (בהנחה שאין לך תואר קודם או מקצוע שממנו התפרנסת עד כה אלא אתה סטודנט שמשתלב בעבודות סטודנטיאליות למיניהן) שבאמצעותו ניתן לשלם 2500 ש"ח לשכ"ד + מדי חודש כ-2000 ש"ח לשכ"ל. שלא לדבר על הפחת יכולת ההשתכרות בתקופת הלימודים מחד והגדלת ההוצאות מאידך ואינך יכול להתיר לעצמך להסתייע בהורים או לגור עמם או לא לעבוד כי אחרת לא תוכל לממן לימודיך. ישנם צעירים מעטים שגרים עם ההורים ולומדים באונ' בתקופת הלימודים וממנים לימודיהם בעצמם, רובם ככולם גם אם הם עובדים במשרה חלקית הם מסתייעים במשפחתם. יש ביניהם גם הרבה שחצנים יהירים שההורים גם ממנים להם הרכב, הדירה הלימודים והם חושבים שהם עושים טובה להורים שהם לומדים או הולכים ללמוד משפטים רק כי זה מה שמצופה מהם כדי להתקבל למשפחה. אביהם מדרבן אותם ללמוד כי הוא בעצמו עו"ד ולאחר הטיול לחו"ל שמומן ע"י האב הם עושים טובה להורים ומתחילים ללמוד לפסיכומטרי כשההורים קונים בסף את נכונותם לשבת וללמוד ומשקיעים בהם המון כסף לפסיכומטרי לשיעורי עזר וכו'. בתקופת הלימודים אין להם בוס תובעני שמאיים עליהם שאם יעדרו לצורך בחינה 4 ימים ולא רק יומיים-שלושה לכל היותר (וכאן זה כשמדובר בבוס נדיב-יש כאלה שלא מוכנים לתת יותר מיום אחד בלבד- יום הבחינה בלבד) יפטר אותם ואין להם צורך לצלם שעות בספריה כי הם יכולים לקנות כל ספר עזר לסטונדט ואת הספרים היקרים ממילא יש לאבא במשרד ואינם חושבים פעמיים מה לקנות בקפיטריה לעומת מישהו אחר שנדרש לדעת לדחות סיפוקים ולא יכול להרשות לעצמו כל יום לקנות אוכל בחוץ ווהוא לומד לעבוד על עצמו ומביא מה שצריך מהבית, ואין לו רכב שבאמצעותו יגיע לשיעור בזמן אלא הוא נדרש ליסוע בתחבורה ציבורית ולשאת על גבו תיק כבד ולעיתים להגיע כולו רטוב או כפות רגליו הרטובות מפאת מזג האויר הסוער והצורך בהליכה מרובה על הגעתו למוסד האקדמי - גורמים לו לעייפות ואי נוחות בעת השיעור,יש שהוא יוצא מהמוסד האקדמי וממתין ארוכות לתחבורה ציבורית שממאנת להגיע בשעות השפל ומטרייתו מתהפכת ברוח וחושפת אותו למזג האויר הסוער אך הוא כמו יודע שיש לו עמוד שדרה חזק וזהו רצונו העז והמוטיבציה שלו והחריצות שלו שמרפדים אותו ומאפשרים לו להדוף אי אלו קשיים. הוא יודע שכאשר מישהו יפנה אליו ויבקש את סיכומי השיעור שלו הוא יסכים לתת כי אינו צר עין ויודע שגם האחר רוצה להצליח בדיוק כמותו ובה במידה שהוא עלול מחר לחלות ולהזדקק לסיכומי שיעור או לאחר /להחסיר הרצאה מפאת העבודה התובענית שיש לו אצל בוס קשוח ונצלן - הוא יזכה למענה מסטונדטים אחרים. בתוך תוכו הוא יודע שכאשר הוא לומד למבחן הוא מונע ע"י רצון עז להצליח ורצינות ואינו מסתמך על עבודות של אחרים אלא לומד וכותבן לבד (כפי שצריך וכך מטמיע טוב יותר את החומר) הגם שלא ישיב ריקם פניו של מי שפונה אליו לעזרה או על מנת לדסקס ולברר דעתו לגבי שאלות מרכזיות בעבודה אך יושרתו היא שמנחה אותו. גם בבחינות יעדיף להסתפק בציון בינוני (הגם שלרוב קוצר ציונים טובים למדי) אך לא ינסה לעולם לעשות משהו לא ראוי. הוא יודע שאת מה שהשיג השיג בכוחות עצמו וזה מה שמקנה לו זקיפות קומה וביטחון עצמי אמיתיים ולא בטחון עצמי נוכח העובדה שקיבלתי ציון גבוה בסמינריון אך אינו שלי או לא עשיתי אותו לבד או לא השקעתי וכו' . הוא לא מונחה רק ע"י התוצאה - הציון אלא ע"י ההתמודדות שלו עם הכלים המעטים שיש לו במסלול זה שרבים נוהרים בו. אכן יש טובים ממנו בלימודים וכאלה שפחות טובים אך את חבריו הוא בוחר עפ"י רגישותם, תבונתם וחוכמת הלב ולא עפ"י הישגיהם בלימודים או סממנים חיצוניים שאין תחתם שום דבר יקר ערך. רכב יוקרתי ליסוע בו, מחשב נייד חדשני ביותר מפירמה ידועה ובגדי מעצבים אינם מדיעים על יושרה, טוב לב, רגישות נדיבות, הומניות , רצינות ופרפקציוניזם. המקצוע הזה דורש תמהיל של כל התכונות הללו ואכן יש שכירי חרב והם באמת צריכים יכולים לעסוק במקצוע רק משום שמשהו מת אצלם והוא המצפון, המוסר שאולי מלכתחילה לא הביאו מהבית או נרקב על הדשא באוניברסיטה. אני מציע לסטודנטים רבים לבחור במוסד אקדמי שיש בו לימודים מעניינים, קורסים וחטיבות מעשיות שמאתגרים אותם, אווירה טובה ויחס חם הם דברים שיעזרו להם במהלך כל תקופת התואר ומאחר וירגישו טוב שם גם יהא להם קל יותר להצליח בלימודים ויהיו חדורי מוטיבציה להגיע לשיעורים והלימודים לא יהיו עוד משימה שעלי לסמך וי עליה כדי להתקבל לחוג המשפחתי או כדי להוכיח שאני לא פחות חכם מאחי הבכור או בן דוד שלי וכו'. המתמחה המדובר סיים לימודיו (יש להניח) עם גליון ציונים מרשים אך נכשל במבחן שעבור רבים מאיתנו הינו הקל ביותר ולאחרים הוא הקשה ביותר והינו מבחן האמינות. מוטב לשכוח אי אלו תקנות בתקסד"א אך לזכור את החוק החשוב ביותר בחיים להיות הגון ישר ואמין ולהציג את עצמך כפי שאתה. או אז תקצור פירות. ללמוד תמיד אפשר, עם עו"ד ותיקים לומדים כל הזמן ועם שופטים לא יודעים הכל ותמיד לומדים ומעמיקים בתחומי עיסוקם אך קודם כל תהיה בן אדם ותוכיח שאתה קרקע שראוי לזרוע בה ולהשקיע בה או אז שתיליה ועציה ישגשגו אך אם מדובר באדמה חרוכה וקרקע עקרה לא משנה כמה ישקו ויזרעו בה לבסוף יתגלה כי הכל היה לטמיון. מוטב מתמחה שחדור מוטיבציה ולומד ומשקיע לעומת מתמחה יהיר ומתנשא שחושב שאין עליו חובת ההוכחה אלא משום שלמד באונ' ת"א. אני מכיר אישית כאלה שלמדו בת"א ובעבודה נדהם לשמוע את השאלות הטפשיות שלהם. כמו למשל " האם יש הגבלה על מספר השאלות שניתן לשאול בשאלון"? ומישהי שלמדה בת"א הוסיפה האם אפשר שזה אפילו 10 שאלות"? והיא בעצמה העידה שקנתה עבודת סמינריון -באונ' ת"א והגשיה אותה. נו באמת. אולי המעסיקים היום טיפשים כי אינם יודעים אפילו מה היא עושה בשעות העבודה, כל היום משוטטת או באינטרנט עם חבריה או עושה דברים אישיים או שיחות טלפון או מבקשת מכל חבריה שישלחו לה מסמכים כי אינה יודעת להכין לבד. פשוט בושה וזו בוגרת אונ' ת"א שימדברת עברית לפעמים כשהיא אפילו לא מבינה מה היא אומרת והכל כדי להישמע או להצטייר כחכמה אך רואים שהכל מלאכותי ולא טבעי ומאחר שכך היא רק שמה עצמה לצחוק וללעג ובחלק נכבד מהיום היא מקדישה לביקורת אודות בוגרי מכללות כאשר התסכול שלה נובע מכך שהם קודמו במשרד ואילו היא מכינה רק בקשות דחיית מועד דיון או בקשה למתן פסק דין וכאמור כשנתבקשה לכתוב שאלון לא ידעה אף לגשת לזה. אה, היא גם יודעת לבקש הארכת מועד לביצוע מסירה לנתבע וביטול מחיקה מחוסר מעש. בשאר הזמן היא בפייסבוק או מקשקשת עם אחרים וחושבת שהיא עדיין על הדשר באוניברסיטה כשין המון עבודה שמחכה.

      • די ****ולהתנשאות!!!
        אור | 05/09/2009 13:25

        וואו....איזה כיף לקרוא מפי מישהו לא פלצן. נמאס לקרוא בפורומים כמה שבוגרי אונ' ת"א הם ה- THE BEST, כשרבים מהם הם ילדי שמנת פלצנים מתנשאים שלא עובדים, לא ממנים את הלימודים בכוחות עצמם, מגיעים ללימודים עם הנהג של אבאלה היקר וכל היום "...... להנאתם. תענוג לשמוע שיש מישהו שחושב כמוני...

        • המתמחה של .....,בוגר ת"א,ילד שמנת אשר נכשל  לת
          בבחינת לשכה וזייף רש | 05/09/2009 13:32

        • בעברית,בר אילן וחיפה מומלץ ללמוד.בת"א=גועל נפש! או  לת
          בר"ג או בינתחומי | 05/09/2009 13:35

        • *צונזר ע"י מערכת*  לת
          העבודה והם מתרברבים | 05/09/2009 13:37

          • חברים יקרים- חלק מההודעות נערכו על ידי תוך ניסיון לשמור על הרעיון המובע בהם אבל
            אקרמן לילך, עו"ד | 05/09/2009 14:46

            עם כל הכבוד לחופש הביטוח כעו"ד לעתיד אינני מוכנה לביטויי הגזענות המועלים בחלק מההודעות ומשכך הם נערכו וכן אינני מאפשרת פרסום שמות משרדים באופן בו פורסמו בעוד המידע העומד מאחורי אופן הקבלה והמידע שעמד ברשותם אינו מבוסס ולכן אף שם המשרד נמחק, באשר לשאר הדברים- אף כי אינני מסכימה עם כל שנאמר ואינני סבורה כי יש לבצע הכללות אף פעם ובכל מקום יש את הפלוסים ואת המינוסים ובכל מוסד אקדמי ניתן למצוא את כלל חתכי האוכלוסיה- כפי שאמרתי חופש הביטוי קיים ואינני נוטה לפגוע בו ולכן רוח ההודעות לא נפגעה.

            • תסלחו לי אבל אני מזועזעת
              פלונית | 06/09/2009 18:33

              מה זה התגובות האלה?? ממה נובע המרמור?! אוניברסיטת תל אביב היא אוניברסיטה מעולה. היא עדיין נחשבת בעיני המעסיקים טובה מכל המכללות ומכל האוניברסטאות, מלבד אולי העברית, וזאת למרות שיש מכללות שבהחלט מדביקות לאחרונה את הקצב. אין טעם להתעלם מעובדה בשטח ומקונצנזוס ברור. אני עצמי נתקלתי במס' מראיינים במשרדים גדולים שזרקו לי הערות על עליונותה של אוניברסיטת ת"א אפילו מראיין במשרד גדול שדווקא קיבל אותי בעודי לומדת במכללה ציין בפני שרוב המתמחים שלו הם מת"א... באוניברסיטת תל אביב יש את הסטודנטים עם תנאי הקבלה הטובים ביותר וזה משפיע על רמת הלימודים. גם אם יבוא אותו מרצה וייתן אותו מבחן באותו רף של נרמול התחרות בת"א תמיד תהייה הכי קשה שכן כל תלמידי האוניברסיטה בעלי יכולת לימוד מוכחות וגבוהות במיוחד. אם נוסיף לזה את עניין שכר הלימוד לדעתי המעבר צריך להיות ברור. שלא תבינו לא נכון אני עצמי לא לומדת בת"א אלא במכללה למנהל!! אני מרוצה ממנה חושבת שהיא טובה, שהיא אלטרנטיבה שפויה לתנאי הקבלה המטורפים של ת"א. אבל אני מודעת לעובדה שת"א נתפסת כעדיפה. כל ההשמצות לגבי הסטודנטים שם הן חסרות כל שחר, בהחלט ייתכן שהרבה מאוד סטודנטים בת"א ממומנים ע"י ההורים אבל זה די הגיוני בהתחשב בכך שמדובר באנשים שרק השתחררו וחוץ מזה גם אצלנו במכללה הרוב המוחלט של הסטודנטים ממומן ע"י ההורים, אך ממומן בהרבה יותר כסף. קצת מגוחך לקרוא לתלמידי ת"א עשירים ילדי שמנת כשאנחנו אלה שמשלמים פי יותר משלוש. זה תירוץ לחשוב שמי שלומד שם הוא מי שהייתה לו היכולת הכלכלית לא לעבוד ולעשות פסיכומטרי הרבה פעמים או שהיה חרשן בבית ספר.כמובן שיש גם כאלה (שאגב כל הכבוד להם! אדם שעשה 4 פעמים פסיכומטרי הוא בעל מוטיבציה גבוהה ויש להעריך אותו על כך ולא לבוז לו.) בכל זאת אני מניחה שהרוב המוחלט של הסטודנטים הם פשוט אלה שיש להם יכולת לימודית גבוהה. הם לא חרשנים ולא חננות, לא עשירים ולא עניים. סתם אנשים רגילים. רובם מה לעשות, למדו הרבה פחות מהממוצע יש להם יכולת לימודית גבוהה באופן ניכר מהממוצע וזהו. קשה לי להאמין שהם יכולים להיות תחרותיים יותר מהאנשים אצלי במכללה, קשה לי להאמין שהם פחות מוכנים בפרקטיקה מהתלמידים אצלי במכללה שלומדים רק תאוריות +איזה קליניקה/שתיים בלחץ שאפשר לעשות גם בת"א באותה מידה. אין שום רלוונטיות לאותו מתמחה מטומטם בת"א שהתחזה לעו"ד זה בסך הכל אדם אחד טיפש שאין שום מסקנות מהסיפור שלו. סלחו לי אבל לדעתי זה עצוב להאשים את כל העולם ולצחוק על מוסד כ"כ מכובד ותלמידיו סתם כי כנראה לא עמדתם ברף הקבלה. קצת מודעות עצמית.

              • בלה בלה בלה
                גל | 07/09/2009 16:46

                עצובה היא תגובתך!

                • שטויות...
                  נאור | 07/09/2009 16:49

                  ערימות של שטויות ותגובה מעוררת רחמים לזו של מבינה למה התכוונו הקודמים לה... תתעוררי!

                  • הכללה גורפת היא בערות!
                    יוצאת מכללה | 11/09/2009 10:21

                    פעם ראשונה אני נכנסת לפורום כזה, במטרה למצוא התמחות. איכשהו ניגררתי לקריאת ההודעות הלא קצרות במיוחד הללו..והיה עצוב לי לגלות כמה מירמור וכעס פנימי יש בעקבות הסוגייה הזאת של מכללה-אוניברסיטה. אני עולה לשנה ד' במרכז האקדמי למשפטים, ואם היה לי פסיכומטרי לא הייתי מהססת אפילו לרגע ללמוד במכללה...מדוע להיות "האנדרדוג"?! בפרט כאשר המעבידים מציינים זאת ברייש גליי כי יוצאי אוניברסיטאות עדיפים על פני מכללות? ה"כעס" אמור להיות מופנה כלפיי המעבידים ולא כלפיי הסטודנטים!! וגם את זה אפשר לנטרל בעזרת נחישות, תושייה, שאפתנות, הריי בסופו של יום רואים את האדם ויכולותיו ולא רק היכן למד. וגם אני עובדת כל חיי לפרנס את עצמי ואת הוריי, ואת הלימודים ואת שכ"ד..לא חסר בעיות..וחיי לא היו וורודים במיוחד...אך אין בי את הכעס הנוראי הזה...אני לא מחפשת את מי להאשים..במיוחד לא חתך כ"כ גדול של סטודנטים שלא בהכרח פלצנים, קנאים, צריי עין וכו'. פשוט נק' המוצא שלהם לרוב יותר טובה..זה ה-כ-ל. אני חושבת שכל אדם לגופו (קיראו לי יפת נפש או תמימה ), ולצאת בקריאות כאלה קשות..רק מעכיר את הרעיון של הפורום הזה.

              • מילים כדורבנות!
                רותם | 12/09/2009 02:14

                פלונית- כל הכבוד על תשובה כה חכמה,ונכונה.