בפנים

  • כריתת חוזה באס אם אס
    אייל | 25/08/2009 23:34

    שלום רב אני כרגע בקורס דיני חוזים . ויש לי שאלה. זוג ניהלו מו"מ למכירת נכס , לאחר מס' פגישות הבחור שלח sms ובו רשום על הסכמה למכור את הנכס + סכום.ועל תנאי תשלום ומועדי תשלום. הבחורה ענתה sms מקובל ניפגש אצל עו"ד ועד אז הסכם זה מחייב. יום לפני הפגישה בעו"ד שלחה sms ומסרה שלא מעונינת לרכוש ועדין לא נפגשו אצל העו"ד ואין הסכם בינהם. השאלה האם נכרת הסכם? לדעתי לא. סעיף 8 לחוק המקרקעין קובע כי חייב להחתם הסכם בכתב.  אולם נראה לי שאם מסתמכים על הקודקס החדש, ניתן לפרש הודעת טקסט ככתב.הקודקס החדש משנה את המושג "מסמך בכתב" ל "תיעוד בכתב". מה דעתכם? וכמובן תודה מראש

    • בפנים
      י | 26/08/2009 13:41

      ראה את דבריו של השופט עציוני בפס"ד קפולסקי, התפתחות ההלכה בפס"ד רבינאי נ' מן שקד ולבסוף קלמר נ' גיא.בקצרה מאוד בלבד: פסקי הדין אליהם אני מפנה מציגים התפתחות בפסיקה בה נקבעים מנגנוני השלמה תחליפיים ולבסוף התגברות של חובת תום הלב על דרישת הכתב. סיכומי פסיקה מספיקים לצורך הבנה של התפתחות ההלכה. לצורך העבודה, כדאי לקרוא את הפסיקה במלואה. בהצלחה.

      • ראה גם פס"ד בוטקובסקי
        אמיר | 27/08/2009 19:15

        שם דובר על דרישות הכתב בסעיף 8 לחוק המקרקעין מסוימות וכיוצ"ב. לגבי קלמר נ' גיא שהעלו כאן בתגובה שמעליי נדמה לי ששם ההלכה היתה יותר בכיוון של תו"ל ש"מחפה" על דרישות הכתב ולא בסוגייה כגון זו שהועלתה אשר פוסלת את היותו של האס אמ אס חוזה מטעמי דרישות הכתב בחוק המקרקעין המעידים על מסויימות. בכל מקרה לעניות דעתי בלבד יש להתייחס להודעות כסוג של "זכרון דברים" ראה פס"ד בוטקובסקי וגם פס"ד רבינאי נ' מ השקד אשר הועלה בהודעה שמעליי יום טוב