תעבור מר"ג

  • ראש לשועלים או זנב לאריות
    סטודנט שנה א מבולבל | 24/08/2009 14:21

    לחברי הפורום שלום רב! אני סוטדנט למשפטים במרכז האקדמי למשפט ועסקים בר"ג סיימתי את שנה א' עם ממוצע של 90 + ואני חוכך בסוגייה של לעבור למכללה למנהל בראשון, אך לאחרונה משיחות שערכתי עם סטודנטים שם נודע לי שהלימודים שם מאוד קשים וגם כאלו שלומדים קשה מקבלים ציונים לא גבוהים , בכול מקרה השאלה שלי היא האם לדעתכם שווה לעבור מכללה או שבסכך הכול מדובר במעבר בין מכללות ולא אוניברסיטה ולכן כדאי לי להישאר איפה שיש לי ציון גבוהה הייתי רוצה לדעת גם כאשר באים לחפש התמחות על מה מסתכלים המשרדים? האם על ציונים או על שם המוסד שבו למדת (מכללה)? הודה על כול תשובה מפורטת מראש הסטודנט

    • תעבור מר"ג
      רונן | 24/08/2009 15:18

      אני יכול לומר לך שמזווית ראייתם של עו"ד,המכללה למנהל אומנם לא ברמה של אוניברסיטה אבל בהחלט "מספקת את הסחורה". לעומת זאת אני יודע שממכללת ר"ג לא מזמינים לראיונות בכלל ובקרב המעסיקים היא נחשבת לא משהו (בלשון המעטה) והמשרדים אפילו מזמנים בוגרים ושל נתניה לפני שהם בכלל מסתכלים על הקו"ח של בוגר ר"ג. אני יודע שיהיו כנראה תגובות בסגנות של " אני למדתי בר"ג ואני מתמחה בגורניצקי/הרצוג/בעליון- נו באמת....... ייתכן אמנם שיש יחידי סגולה שמתמחים במקומות טובים- אך ככלל קשה עלהגיע לראיונות טובים אם למדת בר"ג

      • תודה
        סטודנט א מבולבל | 24/08/2009 22:42

        תודה על התשובה רק לא ציינת מאיפה הידע הזה האם למדת בר"ג?או שאתה מכיר את המערכת מבפנים?

      • "מזוית ראייתם של עו"ד"...הם רואים אותך ותו לא!!!!!
        מנסיון | 06/09/2009 15:11

        מי שעושה רושם לא של חכם גדול לא של אדם חרוץ ונבון לא של משקעין ונראה כמו אדם שחסר ביטחון עצמי לכן מושפע ממה שאחרים אומרים וחושב שזה שילמד במוסד אקדמי מוסים זה מה שיקדם אותו - אז הוא טועה. אם אתה אדם חכם, רהוט, נבון ויודע ללמוד ומשקיען ויש לה מה להגיד ויודע לחשוב ולא רק לשנן אז יראו את זה מיד משיחה קצרה איתך ויחטפו אותך. זה מה שקרה לכמה בוגרי המכללה בר"ג אשרהצליחו להתשלב במקומות טובים. אלה שנותרו מאחור...מקטרגים.

    • אל תעזוב את ר"ג.מכללה מעולה.מרצים מהעברית.למדתי שם
      ומתמחה בפרקליטות | 06/09/2009 15:03

      ודרך אגב המכללה למנהל יותר קרובה לביתי אך אני יודע בוודאות כי רבים שסיימו בר"ג היו מרוצים - הקורסים מעניינים, המרצים טובים ורבים מהם מאוד מצליחים בשוק. אל תשים לב לאי אלו סטודנטים גרועים שחשבו ששם המכללה לבדו יתקן את הרושם הגרוע שהם עושים. אם הם לא מרשימים בראיונות ולמדו בר"ג אין זה אומר שרבים כאלה. נהפוכו רבים שלמדו בר"ג השתלבו ומשתלבים במשרות מעולות - חלקן במשרדים גדולים אני מכיר ומפאת פרטיות הבוגרים לא אפרט שמות. לאחרונה גם מתמחה שלמד בר"ג הוזמן או אם תרצה נתבקש להישאר במשרד עו"ד מאוד גדול כעו"ד שם ורבים הבוגרים שהתקבלו לבימ"ש ולפרקליטות ובעיקר אלה שאינם כה צעירים - שיש להם גם רקורד תעסוקתי מרשים ובגרות, נסיון חיים ורצינות ויסודיות וכל אלה באו לידי ביטוי בהשקעה בלימודים וזה מתבטא לא רק בציונים אלא באמת בהשכלה רחבה ובמטען שעימו יצאו מהמכללה. ישנם המון אקדמאים לשמדו במכללה ותארים קודמים למדו באוניברסיטה ואני מכיר באופן אישי כאלה שלמדו ראיית חשבון ומנהל עסקים וכלכלה באונ' אך התואר במשפטים למדו בר"ג ונהנו והגיעו להישגים טובים כי השקיעו מן הסתם. אתה מביא את עצמך ואת האישיות שלך ואם אתה כלי קיבול ראוי המכללה בר"ג בהחלט מספקת את הסחורה. כמי שלמד שם אעיד כי לו הייתי צריך לבחור היום שוב הייתי בוחר שוב ללמוד שם. אני מאוד אוהב ומעריך את הסגל של , את היחס, את המרצים ועליך להתמקד בעצמך ובה שטוב לך ולא להסתכל על אחרים. גם אם ישנו מיעוט שאתה בינך לבינך לא מתחבר אליו הרי שתמצא רבים שתתחבר אליהם. אני לא באתי לשם משיקולים חברתיים אך להפתעתי מצאתי שם (למדתי במסלול ערב) אנשים מדהימים אינטליגנטים המחזקים במשרות בכירות בשוק העבודה אשר באו ללמוד משפטים - חלקם יעסקו בתחום, חלקם ישארו במגזר הציבורי בתפקידים בכירים במס הכנסה ובמוסדות אחרים ואני מכיר גם כמה שהמשיכו לדוקטורט ומישהי שלמדה איתי היא כיום דוקטורנטית ולמדה בר"ג ואף השתתפה בחטיבת זכויות אדם. החטיבות שם מדהימות. היחס של הסגל ובאמת אני חש רק תודה והערכה למקום הנפלא הזה. שמעתי משותפה שהייתה לי ועד כמה חברים שגרים קרוב לביתי את התרשמותם מהמכללה למנהל והקורסים שם לא הכי מעניינים (כמובן להוציא את קורסי הבחירה) והסגל שם אנטיפת ברמות שלא תתוארנה. חוץ מקמפוס יפה ודשא ענק וירוק אין שם דבר. רק תחושה שאתה לא זוכה לשום יחס אישי והמרצה בא נותן הרצאה והולך. במכללה בר"ג המרצים מקסימים-כשעשיתי סמינריון הדריכו וסייעו והנחו אותי והלימודים שם מאתגרים. אציין כי אני באופן אישי לא מצטיין אך אני רואה כיום עד כמה יצאתי עם מטען רב מהמכללה הזו (לרבות הסיפק הרב והידע שרכשתי והפעילות שנעשתה בחטיבות שם) ועד כמה בפרקטיקה ישנם המון דברים שאני יודע ומישהי שלמדה באונ' בת"א אינה יודעת ואף מתבזה בשאלותיה שאפילו סטודנט שנה א' לא שואל. הלימודים שם מקנים לך המון כלים לפרקטיקה וכן צורת חשיבה טובה והמכללה משקיעה המון בסטודנטים. כך למשל בספריה יש המון ספרים חדשים ושם אתה יכול להשאיל ספרים רבים (במכללה למנהל למשל אין כלל את ערכות המתמחה או מחשבות) הם לא מחזיקים את הספרים הללו ולא לומדים את הקורס סד"א הלכה למעשה שאנו כן לומדים ולמעשה הינו במתכונת בחינת הלשכה. שם אינך יכול להשאיל יותר משני ספרים וגם היחס שם ממש לא משהו. הלימודים לא יותר קשים אלא שכאשר האווירה קשה והיחס עויין וגם הסטודנטים שם לא הכי מפרגנים זה לזה אז אתה חש שהכל כבד מנשוא. לדעתי תישאר במכללה בר"ג ולא זו בלבד תמשיך להשקיע ולהצטיין ותראה שתצליח להתקבל למקום התמחות טוב ובהמשך תוכל למצוא מקום עבודה טוב ואני מכיר גם כאלה שכבר חשו בטחון והקימו משרד עצמאי (מבין המבוגרים שכאמור גם השקיעו בלימודים ובאו עם רקורקד תעסוקתי וביטחון עצמי ולא רצו להיות עו"ד שכירים קטנים שפוחדים מהבוס שלהם-כמו בוגרי אונ' רבים שאינם חרוצים ולא עבדו קשה כל חייהם וזו להם לראשונה שהם יוצאים לשוק העבודה). בוגר של המכללה עשה התמחות בעליון לפני 4 או 5 שנים וחלק לא מבוטל מהם השתלבו יפה מאוד בשוק העבודה. אתה מביא את האישיות שלך ואת הרושם האישי שאתה עושה ואת הידע והמוטיבציה שלך ואם אין לך את אלה אז מי שלמד במכללה לא ישגשג אך מי שניחן בתכונות לעיל יוכל בהחלט להצליח בהמשך. בוגר גאה והייתי בוחר במכללה זו שוב ללא כל ספק.

      • וואו
        דן | 10/09/2009 20:22

        הארוכה והמייגעת אינה יכולה לטשטש את העובדה שמבחינת אחוז המתמחים במשרדים נחשבים בשוק רמת גן מדשדשת אי שם מאחור. בתגובנה הקודמת שלי ציינתי שייתכן ויש בוגרים שמתמחים במקומות טובים- אך "בגדול" המקום לא נחשב טוב. אני לא אומר את תוך רצון לייאש או לנגח את אלו שלומדים שם, אבל ברור -ואני אומר זאת מידיעה- שלמשרדים הטובים לא מזמנים, או כמעט לא מזמנים מר"ג.

    • זו הסביה שיש לך ציונים גבוהים
      יובי | 07/09/2009 18:03

      כי אתה לומד במכללה פחות עם שם... כשתעבור למכללה למנהל כפי שציינת או לאוני' ציונך ירדו פלאים... וזה בגלל המוניטין= רמת הוראה.