מעבר ממכללה לאוניברסטה

  • מעבר מהמכללה למנהל לאוניברסיטה העברית
    אלון | 21/08/2009 16:21

    שלום, האם גיליון שנה א' בממוצע של 92.5 של המכללה למנהל אמור ל"ספק את הסחורה" לגבי קבלה לשנה ב' בפקולטה בירושלים? תודה מראש

    • מעבר ממכללה לאוניברסטה
      דני | 21/08/2009 18:32

      יכול להיות שממוצע 92 יספיק. מי שזכאי לעבור אלה -3% העליונים בכל מחזור כלומר השאלה אם הממוצע שלך הוא באחוז הזה. במידה וכן, לא בטוח ששווה לעבור, קודם כל באמת המכללה למנהל היא ברמה טובה אומנם לא כמו אוניברסיטה אבל יותר מכמה פקולטות אחרות. כמו כן, האוניברסיטה במעבר, לא מכירה בכל הקורסים שעשית במכללה לכן למעשה בפועל את שנה א' אתה תעשה שוב ובמילים אחרות אתה תעכב לעצמך את התואר בשנה שלמה. לדעתי זה לא שווה את זה, אבל אם לא אכפת לך מזה אז תבדוק את תנאי המעבר לעומק

      • ידידי היקר,
        אלון | 21/08/2009 18:42

        ברשותך, עליי לתקן אותך: עניין ה-3% העליונים הוא קריטריון של אוניברסיטת חיפה ולא של י-ם. לגבי הקורסים: אמנם גיליון הציונים עלול להימחק, אבל המדיניות היא בד"כ "לזכות" את הסטודנט על הקורסים שהוא כבר עבר. תודה בכל זאת

        • לדעתי יעבירו אותך
          פלונית | 22/08/2009 20:50

          אבל זה בתנאי שיש לך פטור באנגלית מהפסיכומטרי (גם אם אין לך לדעתי יש עם מי לדבר כשהממוצע כל כך גבוה) שנה שעברה עם ממוצע נמוך יותר אפשרו לי לעבור. לא עשיתי זאת והצטערתי. אתה לא תתעכב בשנה שלמה אבל יכול להיות שקורסים מסוימים לא יוכרו לך (קורסים שלא לומדים בעברית) אז אולי פשוט יהיו לך כל שנה עוד איזה קורס שניים יותר מסטודנטים אחרים. כל הציונים אכן יהפכו לעובר ללא ציון, אבל זה לא ביג דיל בכל מקרה שתלך בסמסטר א' לראיונות תציג להם גם ככה את הציונים מהמכללה. אין תנאי של שלושה אחוזים עליונים אבל גם ככה אני בטוחה שאתה בשלושה אחוזים עליונים. תעבור ואל תתלבט.

          • 3% זה מר"ג לעברית , אני למדתי שם
            ג'ראלד | 23/08/2009 22:43

            וכן למעשה אתה צריך לעשות עוד סמסטר נוסף תבדוק בעצמך!!!

            • כי במכללה בר"ג זה המרצים של העברית-ומבחנים זהים אז  לת
              הם מקבלים 3% | 05/09/2009 13:15