תשובה לא'

  • שאלה לגבי מסלול למידה
    א | 14/08/2009 19:54

    שלום אני מתחיל ללמוד באוקטובר רציתי לדעת אם יש איזו חשיבות או עדיפות למסלול בוקר על ערב או להיפך.תודה.

    • תשובה לא'
      האנג | 16/08/2009 15:21

      עדיפות מאיזו בחינה? אם הבנתי נכון את שאלתך, אזי זה תלוי מה יותר מתאים ונח לך. אם אתה עובד במשרה שאינה מאפשרת לימודי בוקר-אז מסלול ערב יתאים ואם אין לך בעיה אז לך על מסלול הבוקר. אין כאן עדיפות,לדעתי. מניסיוני במסלולי הבוקר יש יותר "חבר'ה צעירים" אם זה משנה לך, אבל שוב, תלוי היכן. מציעה לך לברר מול המוסד בו אתה מתעתד ללמוד כי במסלול בוקר(בו בדרך כלל יש יותר שעות לימוד)ניתן לסיים את התואר לפני אלה שבמסלולי ערב. אבל שוב, תלוי במוסד. בהצלחה.

      • תודה על התשובה ו...
        א | 16/08/2009 17:53

        השאלה יותר בכיוון של רצינות והשקפה של השוק.כמו שאמרת יותר צעירים לומדים בבוקרומכאן שיותר מבוגרים לומדים בערב ואלו בד"כלא מתעתדים להיות עורכי דין ...האם יש בלימודי ערב אווירה של, לא רוצה לומר זלזול, אולי "סוף קורס"?ובהתאם האם יש בשוק השקפה מסויימת על הלומדים בערב?תודה.

        • תשובה לא'
          האנג | 17/08/2009 09:52

          מבינה את ההתלבטות. אני למדתי במסלול ערב באחת המכללות במרכז. להגיד לך שלא התלבטתי בהתחלה? לא אגיד,כי התלבטתי. לצערי או לשמחתי עבדתי במשרה מלאה(הייתי בקבע) ולא יכולתי להרשות לעצמי לעזוב ולעבוד בעבודות מזדמנות כי השכ"ל גבוה וכו' וכו'. בקיצור, ובמבט לאחור, רוצה להגיד שדווקא הפן הזה, של סטודנטים "בוגרים" יותר כן היה חיובי כי הכרתי אנשים מעניינים, חלקם בעלי קריירות, רופאים וקצינים בכירים אשר אולי לא למדו משפטים ע"מ להפוך לעורכי דין אבל זה לאו דווקא הוביל לאי רצינות או זלזול מצידם ,להיפך, אלה אנשים שעברו דבר או שניים בחייהם ואני חושבת שזה היה ניכר. שוב, אין לי חלילה וחס דבר וחצי דבר נגד סטודנטים "צעירים" כי אין כאן הכללות, בגדול-מי שרוצה ללמוד ולהצליח - נותנים לו את המסגרת המתאימה לכך ומי שלא - לא, ולא משנה לאיזה מסלול תלך - בכל מקום יש כאלה. לסיכום, זה מאוד אינדיבידואלי, גם מבחינת האנשים וגם מבחינת המוסד בו למדת.

    • תלוי אם אתה עובד קח מסלול ערב אם אינך עובד קח מסלו  לת
      סטודנט למשפטים שנה ב | 16/08/2009 20:14

      • תשובה: מה עדיף בוקר או ערב, פשוט מאוד....
        זיו- מתמחה | 17/08/2009 11:31

        בוקר לומדים חברה יותר צעירים ומכאן כל המשתמע מכך. ערב בד"כ אלה אנשים עם קריירה כבר, משפחות, וכו' בבוקר יותר קל להתחבר לאנשים וקרוב לוודאי יהיו לך יותר חברים שתוכל להעזר בהם במהלך הלימודים. לגבי השוק - אין שום חשיבות אם למדת בבוקר או ערב, את אף אחד זה לא מעניין, כי אין לזה שום חשיבות. מה שמסתכלים מלבד הבן עצמו וכו' זה ניסיון תעסוקתי , מקום לימודים וממוצע ציונים. המסלול ממש לא משנה

        • תודה רבה לכולכם.  לת
          א | 17/08/2009 12:05

          • ועוד שאלה קטנה...
            א | 17/08/2009 12:19

            לגבי מצטייני דיקן...מהו הקריטריון? או שהוא משתנה בין מוסד למוסד?והאם הם נבחרים מכל המסלולים יחד באותה שנהאו מכל מסלול בנפרד?תודה.

            • קרטריון למצטיין דיקן הוא זהה בד"כ ברוב הפקולטות
              מצטיין דיקן | 21/08/2009 18:37

              הקרטריון הוא להיות מ - 5% מכלל הסטודנטים בעלי הממוצע הגבווה ביותר. ישנו הבדל בין הממוצעים במכללה לממוצע באוניברסיטה. במכללה כמו ר"ג על מנת להיות מצטיין את זקוקה לממוצע של 93+ באוניברסיטה 90 כבר יבטחו לך כמו כן יש מצטייני דיקן ומצטייני פקולטה , פקולטה זה 5% עליונים ודיקן זה 5 סטודנטים בעלי הממוצע הגבוה ביותר בכל מחזור (החשיבות היא בגובה המילגה שמקבלים)